20 Finansielle færdigheder Du bør beherske i din tyverne

Home » Finance » 20 Finansielle færdigheder Du bør beherske i din tyverne

20 Finansielle færdigheder Du bør beherske i din tyverne

De færdigheder og vaner, som du opretter i din tyverne kan påvirke din økonomi i mange år fremover. Det er vigtigt at være proaktiv og arbejde hårdt for at udvikle de finansielle færdigheder, du har brug for virkelig at tage kontrol over din økonomi. Her er tyve færdigheder, du skal mestre i din tyverne.

1. Giv hver dollar du tjene et formål

Et budget lader dig bestemme, hvornår og hvordan du skal bruge dine penge. Det er okay at bruge penge på sjove eller skøre ting, så længe du har en plan, og du ved, du har råd til det. Dit budget giver dig denne magt. Begynde at oprette og følge dit budget nu, så du kan stoppe understrege om penge.

2. Har ordinære budget Møder

Tag fem minutter hver nat til at gå over dit budget. Dette vil hjælpe dig med at holde på linje med dine udgifter og giv dig selv et klart billede af, hvordan du gør for måneden. Hvis du gør det hver nat, bør det kun tage omkring fem minutter. Du skal udfylde budgettet check i, om du er single eller du er gift. Når du er gift, er det vigtigt at planlægge, så du kan få hurtige og effektive budget møder.

3. Balance dine konti hver måned

Det kan synes som en masse arbejde for meget lidt i løn fra, men afbalancere dine konti er en nødvendighed. Dette kan holde dig fra at overtrække kontoen og løbe ind i andre problemer. Det kan også hjælpe dig til at fange identificere tyveri eller se, om nogen har stjålet dine kontooplysninger. Du kan gøre en daglig kontrol i med dit budget, men du bør balancere på dit kontoudtog hver måned.

4. Indstil Regelmæssige finansielle mål

Det hjælper til budget, hvis du har klare mål og en plan i tankerne. Du skal have langsigtede, midtvejsrapporterne og kortsigtede finansielle mål, som du arbejder på hvert år. Du ønsker ikke at overcomplicate dette, men du bør tjekke ind på dine fremskridt i løbet af en månedlig finansiel indtjekning session.

5. Set Up en finansieringsplan

Denne plan vil tage dig igennem alle dine vigtige finansielle skridt fra at købe en bolig, til at betale for dine børns skole. Det kan føles overvældende at sidde ned og planlægge det ud på én gang, men det kan hjælpe dig med at prioritere dine mål og vide, hvornår og hvordan du skal bruge din tid.

6. Start Bidrag til pensionering

Du bør begynde at bidrage med dit første job. Et godt mål er at arbejde op til at bidrage femten procent af din indkomst til pension. Du kan arbejde op til dette gennem rejser og som du betale din gæld. Hvis du laver din pension en prioritet nu, vil du ikke behøver at bekymre sig om det i fremtiden.

7. Perfekt kunsten at finde en Deal

Der er mange måder, du kan spare penge på dine indkøb. Dette kan betyde, at lære den bedste tid på året til at købe sengetøj, eller at finde en aftale på din bil. Du kan finde måder at spare på alt fra dine dagligvarer til dine møbler. Hvis du laver på udkig efter en aftale en vane, vil du være i stand til at spare betydeligt i løbet af dit liv.

8. Bliv smart shopper og Stop impulskøb

En smart shopper er en smule anderledes end en aftale jæger. Når du har perfektioneret kunsten at finde en god handel, er du nødt til at blive en smart shopper og afgøre, om du har brug for det element, før du køber den. Det betyder ikke, du skal ikke købe ting bare for sjov, men du bør være i stand til at klassificere det som en nød og sørg for, at du har penge til rådighed til at dække det uden at dyppe i besparelser. En god idé er at vente mindst fireogtyve timer før du foretager en større køb.

9. Shop med en liste

En af de største måder, du kan spare penge, når du er shopping er at shoppe med en liste og holde sig til det. Dette er en simpel vane at starte og tager kun et par minutter før hver tur. Hvis du har en klar liste i tankerne, kan det hjælpe dig herske i jeres impuls udgifter, og det kan spare dig tid og penge. Plus en liste kan medvirke til at eliminere behovet for at gå tilbage til den butik, fordi du har glemt noget. Tag dig tid til at lave en liste, før hver af dine shoppingture og besparelserne vil begynde at tilføje op.

10. Plan for Seasonal Udgifter

Disse udgifter kan være ting som ferie shopping, ferie udgifter, skatter hjem reparationer. Hvis du ved, at udgifterne kommer en gang om året, kan du afsætte penge til at dække dem hver måned. På denne måde er det meget lettere at betale for alle de store udgifter, der kommer din vej bare en gang eller to gange om året. Hvis du kan identificere dem nu og planlægge for dem, vil du ikke blive overrumplet, og du vil ikke ødelægge dit budget måneden de forfalder.

11. Stop Afhængige af kreditkort

En af de værste vaner, du kan udvikle, er at stole på kreditkort for at dække dig, når du er korte på penge. Det er vigtigt at have en god nødfond og til at planlægge, så du ikke behøver at bruge dit kreditkort. Et af de første skridt til at hjælpe dig med at stoppe med at bruge dit kreditkort er at stoppe transporterer dem med dig.

12. Udnyt Personaleydelser

En anden stor ting, du kan gøre, er at få fuldt udbytte af dine personalegoder. Den sygesikring du får tilbudt gennem dit job har en skattefordel, da det kan sænke din skattepligtige indkomst. En arbejdsgiver tilsvarende bidrag er dybest set gratis penge til din pension, og du bør drage fuld fordel af enhver arbejdsgiver matcher din virksomhed kan tilbyde dig. Andre fordele som aktieoptioner og anden forsikring kan gavne dig, afhængigt af din situation. Vær sikker på at du forstår og udnytte dine fordele.

13. Fortsæt til Netværk

Det er vigtigt at holde dit cv opdateret, så når du hører om et godt job mulighed, du kan tage det. Det er lige så vigtigt at fortsætte med at opbygge dit professionelle netværk. Et stærkt fagligt netværk gør det meget lettere at finde et nyt job, når du er klar. Det er vigtigt at gøre dyrke din professionelle netværk.

14. Spar penge hver måned

Det er vigtigt regelmæssigt sætte penge ind på din opsparingskonto hver måned. Du kan få din opsparing automatisk udarbejdet til din besparelse konto eller oprette en automatisk overførsel for at gøre det endnu nemmere for dig. Du kan sætte et mål for at spare ti eller femten procent af din indkomst for dine langsigtede mål hver måned og at afsætte de penge automatisk kan gøre det meget lettere.

15. Giv dine Besparelser et formål

Det hjælper til at holde sig motiveret med din opsparing ved at give hver dollar du gemmer et formål. Du må afsætte nogle penge til din drømmeferie, nogle til en udbetaling på dit hjem, nogle for dit barns kollegium fond. Du kan også have nogle, der bruges primært til at investere og rigdom bygning. Hold styr på, hvad penge er for hvert mål, og tage sig tid til at spore dine fremskridt.

16. Beskyt dine besparelser

Hvis du finder det nemt at dykke ned i din opsparingskonto, når du kører kort, du har brug for at finde en måde at beskytte din opsparing. Din nødfond skal være let tilgængelig, så du kan dække uventede udgifter med det samme, men du kan flytte resten af ​​din opsparing til konti, der er sværere at få adgang. For eksempel en online bank for din opsparingskonto kan tilføje et par ekstra dage til den tid det tager at overføre dine penge, hvilket kan give dig fortrydelsesretten du har brug for, før du foretager en impuls køb. Cd’er er en anden mulighed, hvis du kan finde nogen med konkurrencedygtige rentesatser.

17. Byg en støttenetværk

Det hjælper at have venner, der kan understøtte dine økonomiske valg. Selvom du sandsynligvis ikke vil bruge en masse tid på at tale om dine finansielle valg, er det godt at have venner, der kan lide at gå på jagt efter tilbud eller at opfordre dig til at spare penge, når det er nødvendigt. Nogle venner måske ønsker du at konstant at bruge penge, mens andre er mere positive over du når dine mål. Opbygning af en god økonomisk støtte netværk kan hjælpe dig med at nå dine mål mere effektivt.

18. Kontroller din kredit rapport regelmæssigt

Du bør tjekke din kredit rapporter regelmæssigt for at forhindre mod identitetstyveri. Hvis du trækker en rapport hver fjerde måned, bør du være i stand til regelmæssigt at overvåge dit kredit rapport. Dette kan hjælpe dig med at fange identitetstyveri langt hurtigere og beskytte din kredit score.

19. Give Tilbage

Det er vigtigt at give tilbage på en eller anden måde. Dette kan betyde, at velgørende donationer til de årsager, du støtter. En anden mulighed er at melde sig frivilligt til en lokal organisation.

20. Søg Balance

Endelig er det vigtigt at finde balancen mellem arbejde, gemme og nyde dit liv. Det er vigtigt at tage tid til at slappe af med jævne mellemrum, og for at sikre, at du gemmer nok af din indkomst til at være behagelige. Dette er en vanskelig færdighed at udvikle, men afgørende, hvis du ønsker at være lykkelig.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.