20 Finansielle Ferdigheter Du bør beherske i tjueårene

Home » Finance » 20 Finansielle Ferdigheter Du bør beherske i tjueårene

20 Finansielle Ferdigheter Du bør beherske i tjueårene

Ferdigheter og vaner som du oppretter i tjueårene kan påvirke din økonomi i årene som kommer. Det er viktig å være proaktiv og jobbe hardt for å utvikle de økonomiske ferdighetene du trenger for å virkelig ta kontroll over din økonomi. Her er tjue ferdigheter du bør mestre i tjueårene.

1. Gi hver dollar du tjener en hensikt

Et budsjett lar deg bestemme når og hvordan du bruker pengene dine. Det er greit å bruke penger på morsomme eller gale ting, så lenge du har en plan, og du vet at du har råd til det. Budsjettet gir deg den kraften. Begynne å lage og følge budsjettet nå, slik at du kan slutte å understreke om penger.

2. Har ordinære budsjett Møter

Ta fem minutter hver kveld for å gå over budsjettet. Dette vil hjelpe deg å holde i tråd med forbruket ditt og gi deg selv et klart bilde om hvordan du gjør for måneden. Hvis du gjør det hver natt, bør det bare ta ca fem minutter. Du bør fylle budsjettet innsjekking enten du er singel eller du er gift. Når du er gift, er det viktig å planlegge slik at du kan ha raske og effektive budsjettmøter.

3. Balanse kontoene hver måned

Det kan virke som mye arbeid for lite lønne seg, men balansere kontoene er en nødvendighet. Dette kan holde deg fra overdrawing kontoen din og kjører inn i andre problemer. Det kan også hjelpe deg å fange identifisere tyveri eller se om noen har stjålet kontoinformasjonen din. Du kan gjøre en daglig sjekk inn med budsjettet, men du bør balansere din kontoutskrift hver måned.

4. Sett Regelmessig finansielle mål

Det hjelper å budsjettet hvis du har klare mål og en plan i tankene. Du bør ha langsiktige, mellomlang sikt og kortsiktige finansielle mål som du jobber med hvert år. Du ønsker ikke å overcomplicate dette, men du bør sjekke inn på din fremgang i løpet av en månedlig finansiell innsjekking økt.

5. Sett opp en finansiell plan

Denne planen vil ta deg gjennom alle dine store finans skritt fra å kjøpe et hjem, for å betale for barnas college. Det kan føles overveldende å sitte ned og planlegge den ut alt på en gang, men det kan hjelpe deg å prioritere målene dine, og vet når og hvordan du bruker tiden din.

6. Start Bidra til Retirement

Du bør begynne å bidra med din første jobb. Et godt mål å jobbe opp til å bidra femten prosent av inntekten til pensjonsalder. Du kan jobbe opp til dette gjennom høyninger og som du betale din gjeld. Hvis du gjør din pensjon en prioritet nå, vil du ikke trenger å bekymre deg for det i fremtiden.

7. Perfekt kunsten å finne en Deal

Det er mange måter du kan spare penger på kjøp. Dette kan bety å lære den beste tiden av året for å kjøpe sengetøy eller for å finne en avtale på bilen din. Du kan finne måter å spare på alt fra dagligvarer til møbler. Hvis du gjør leter etter en avtale til en vane, vil du kunne spare betydelig i løpet av livet.

8. bli en smart kjøp og stoppe impulskjøp

En smart shopper er litt forskjellig fra en avtale jeger. Når du har perfeksjonert kunsten å finne en god avtale, må du bli en smart shopper og finne ut om du trenger varen før du kjøper den. Det betyr ikke at du ikke bør kjøpe ting bare for moro, men du bør være i stand til å klassifisere det som ØNSKES og sørg for at du har penger tilgjengelig til å dekke det uten å stikke hånden ned besparelser. En god idé er å vente minst tjuefire timer før du gjør en stor kjøper.

9. Shop med en liste

En av de største måter du kan spare penger når du handler er å handle med en liste og hold deg til den. Dette er en enkel vane å starte og tar bare noen få minutter før hver tur. Hvis du har en klar liste i tankene, kan det hjelpe deg å regjere i din impuls utgifter, og det kan spare deg for tid og penger. Pluss en liste kan bidra til å eliminere behovet for å dra tilbake til butikken fordi du har glemt noe. Ta deg tid til å lage en liste før hver av dine shoppingturer og besparelsene vil begynne å legge opp.

10. Plan for Seasonal Utgifter

Disse kostnadene kan være ting som ferie shopping, ferie utgifter, skatter hjem reparasjoner. Hvis du vet at utgiftene kommer en gang i året, kan du sette av penger til å dekke dem hver måned. På denne måten er det mye lettere å betale for alle de store utgiftene som kommer din vei bare en eller to ganger i året. Hvis du kan identifisere dem nå og planlegger for dem, vil du ikke bli overrasket, og du vil ikke ødelegge budsjettet måneden de forfaller.

11. Stopp avhengig av kredittkort

En av de verste vaner du kan utvikle er å stole på kredittkort for å dekke deg når du er kort på penger. Det er viktig å ha en god nødstilfelle fondet og planlegge slik at du ikke trenger å bruke kredittkort. En av de første skritt for å hjelpe deg å slutte å bruke kredittkort, er å slutte å bære dem med deg.

12. Dra nytte av Ytelser til ansatte

En annen stor ting du kan gjøre er å dra full nytte av ytelser til ansatte. Helseforsikring du blir tilbudt gjennom jobben har en skattefordel siden det kan redusere skattbar inntekt. En arbeidsgiver målrettet innsats er i utgangspunktet gratis penger til pensjonisttilværelsen din, og du bør dra full nytte av enhver arbeidsgiver matche din bedrift kan tilby deg. Andre fordeler som aksjeopsjoner og andre forsikringer kan nytte for deg, avhengig av situasjonen. Pass på at du forstår og dra nytte av fordelene.

13. Fortsett til nettverk

Det er viktig å holde seg oppdatert din CV, slik at når du hører om en god jobbmulighet kan du ta det. Det er like viktig å fortsette å bygge profesjonelle nettverk. Et sterkt faglig nettverk som gjør det mye enklere å finne en ny jobb når du er klar. Det er viktig å gjøre dyrke din profesjonelle nettverk.

14. spare penger hver måned

Det er viktig å jevnlig sette penger inn på sparekonto hver måned. Du kan ha dine sparepenger automatisk innkalt til lagring konto eller sette opp en automatisk overføring å gjøre det enda enklere for deg. Du kan sette et mål å spare ti eller femten prosent av inntekten for de langsiktige mål hver måned og sette av penger automatisk kan gjøre det mye enklere.

15. Gi dine Savings et formål

Det hjelper å holde motivasjonen oppe med innsparinger ved å gi hver dollar du lagrer en hensikt. Du kan sette av litt penger for din drømmeferie, noen for en ned betaling på hjemmesiden din, noen for ditt barns høyskole fond. Du kan også ha noen som brukes primært for å investere og rikdom bygningen. Hold styr på hva penger er for hvert mål, og ta deg tid til å følge utviklingen din.

16. Beskytt Savings

Hvis du synes det er lett å dyppe i din sparekonto når du kjører kort, må du finne en måte å beskytte din sparing. Nødstilfelle fondet må være lett tilgjengelig slik at du kan dekke uforutsette utgifter med en gang, men du kan flytte resten av sparepengene til kontoer som er mer vanskelig tilgjengelig. For eksempel en nettbank for din sparekonto kan legge til et par ekstra dager til den tiden det tar å overføre pengene dine, noe som kan gi deg angrefrist du trenger før du gjør en impuls kjøp. CDer er et annet alternativ hvis du kan finne noen med konkurransedyktige renter.

17. Bygg et støttenettverk

Det hjelper å ha venner som kan støtte din økonomiske valg. Selv om du sannsynligvis ikke vil bruke mye tid på å snakke om dine økonomiske valg, er det godt å ha venner som liker å jakte på avtaler eller som oppfordrer deg til å spare penger når det trengs. Noen venner kan være lurt å stadig bruke penger, mens andre er mer støttende for deg å nå dine mål. Bygge en god finansiell støtte nettverk kan hjelpe deg å nå dine mål mer effektivt.

18. sjekke kreditt rapporten regelmessig

Du bør sjekke kreditt rapporter jevnlig for å forebygge mot identitetstyveri. Hvis du trekker en rapport hver fjerde måned, bør du være i stand til å regelmessig overvåke kreditt-rapporten. Dette kan hjelpe deg å fange identitetstyveri mye raskere og beskytte din kreditt score.

19. Gi Tilbake

Det er viktig å gi tilbake på en eller annen måte. Dette kan bety å gjøre veldedige donasjoner til de årsakene som du støtter. Et annet alternativ er å frivillig for en lokal organisasjon.

20. finne balansen

Til slutt er det viktig å finne balansen mellom arbeid, sparing, og nyte livet. Det er viktig å ta seg tid til å slappe av med jevne mellomrom, og å sørge for at du lagrer nok av inntekten til å være komfortabel. Dette er en vanskelig ferdighet å utvikle, men viktig hvis du ønsker å være lykkelig.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.