3 πιό κοινά Online Business Models

Home » Online Business » 3 πιό κοινά Online Business Models

 3 πιό κοινά Online Business Models

Ας πούμε ότι έχετε κάνει την πιο εκπληκτική σάλτσα σπαγγέτι και τους φίλους σας να σας πω ότι θα πρέπει να το μετατρέψει σε μια επιχείρηση. Τι επιχειρηματικό μοντέλο θα χρησιμοποιήσετε;

«Λοιπόν,» λέτε, «θα κάνω ένα προϊόν και να το πουλήσει.» Αυτό δεν είναι μια επιλογή, αλλά σίγουρα ο μόνος.

Πάρτε το χρόνο να εξετάσει το καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο για τη νέα σας ιδέα και θα αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Ποιο είναι το μοντέλο της επιχείρησής σας;

Υπάρχουν τρία βασικά επιχειρηματικά μοντέλα για online επιχειρήσεις.

  1. Πουλήστε ένα φυσικό προϊόν.
  2. Πουλήστε υπηρεσία.
  3. Πουλήστε ένα ψηφιακό προϊόν πληροφορίες.

Μια άλλη πηγή εσόδων, η οποία σας επιτρέπει να κερδίζουν επιπλέον εισόδημα, ανεξάρτητα από το ποιο μοντέλο θα αποφασίσετε να πάτε με, είναι θυγατρική εμπορίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώληση φυσικά προϊόντα on-line

Sell a φυσικό προϊόν: Αυτό είναι ίσως το πρώτο μοντέλο που έρχεται στο μυαλό. Δημιουργήστε ένα shippable, φυσικό προϊόν και αγορά σε απευθείας σύνδεση. Θα μπορούσε να πωληθεί μέσω του δικού σας ηλεκτρονικού εμπορίου βιτρίνα, μια ιστοσελίδα δημοπρασιών, ή μπορείτε να πωλούν τα προϊόντα σας σε ένα ιστότοπο τρίτου μέρους, όπως το Amazon.com.

Τα οφέλη για την πώληση φυσικών προϊόντων σε απευθείας σύνδεση: Σε σύγκριση με την πώληση από μια φυσική θέση, υπάρχουν πολλά οφέλη για την πώληση των εμπορευμάτων σας σε απευθείας σύνδεση. Πρώτα απ ‘όλα, οι πελάτες μπορούν να κάνουν check out προσφορά των προϊόντων σας, χωρίς να χρειάζεται να πάει στη φυσική θέση σας (αν έχετε ακόμα ένα). Οι πελάτες θα αποκτήσουν για να δείτε όλες τις επιλογές σας, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων όπως τις αξιολογήσεις των πελατών, τις λίστες συστατικών και των σχετικών συνταγές ή χρήσεις.

Βίντεο και φωτογραφίες του προϊόντος σας κατά τη χρήση και Συχνές Ερωτήσεις τμήματα μπορεί να δώσει στους πελάτες περισσότερες πληροφορίες από ό, τι θα έπρεπε ποτέ σε ένα κατάστημα τούβλου και κονιάματος.

Μειονεκτήματα για την πώληση φυσικών προϊόντων σε απευθείας σύνδεση : Μπορείτε να κάνετε πραγματικά κάτι. Και αποθήκη του. Στη συνέχεια το πλοίο. Υλικά αγαθά μπορεί να χαλάσει και είναι χρονοβόρα για την παραγωγή, την απογραφή και το πλοίο.

Και έπειτα υπάρχουν οι αποδόσεις. Με υλικά αγαθά, τον έλεγχο της απογραφής είναι μια πρόκληση. Αν κάνετε πάρα πολύ και να χαλάσει, θα χάσετε. Αν κάνετε πολύ λίγο και τρέχετε εξαντληθεί, θα χάσετε πιθανές πωλήσεις και ίσως πελάτες που θα κοιτάξουμε αλλού για μια πιο αξιόπιστη παροχή.

Σημείωση: Ένας άλλος τρόπος για να πωλούν τα φυσικά προϊόντα on-line χωρίς τον μπελά του να πρέπει να δημιουργήσουμε προϊόντα, να χειριστεί τη ναυτιλία, κλπ είναι να ξεκινήσετε μια ηλεκτρονική επιχείρηση ναυτιλία πτώσης.

Πώληση Υπηρεσίες Online

Πουλήστε υπηρεσία: Υπηρεσίες είναι ιδανικά για online πωλήσεις. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι οι υπηρεσίες πωλούνται σε απευθείας σύνδεση.

  1. Ιστοσελίδα ως εργαλείο πωλήσεων: Αποσυνδεδεμένος των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το site τους ως εργαλείο πωλήσεων για υπηρεσίες που παρέχονται εκτός σύνδεσης. Πολλά offline επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως εργαλείο πωλήσεων για την υπηρεσία τους. Η περιοχή τους αποτελεί περισσότερο από μια εταιρεία φυλλάδιο από μια βιτρίνα. Μπορείτε να βρείτε (και να πληρούν τις προϋποθέσεις) ένα ξυλουργός, οδοντίατρο ή θεραπευτής, όλα μέσω της online παρουσία τους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι ότι μπορείτε φυσικά να λαμβάνετε όλες αυτές τις υπηρεσίες. Αυτό είναι μια μεγάλη μέθοδος για την παραγωγή και κατατακτήριες οδηγεί για μια υπηρεσία με βάση τις επιχειρήσεις.
  2. Ιστοσελίδα ως Storefront: Οι υπηρεσίες που πωλούνται (και παραδόθηκαν) στο διαδίκτυο: Παραδείγματα αυτών των υπηρεσιών περιλαμβάνουν το web marketing, τα ταξίδια και την ψυχαγωγία. Όλα αυτά τα στοιχεία που πωλήθηκαν και παραδόθηκαν μέσω του διακομιστή πωλητές. Τα οφέλη αυτού του μοντέλου είναι ότι οι πελάτες μπορούν να πάρουν τη στιγμιαία ικανοποίηση, καθιστώντας την απευθείας πώληση στο διαδίκτυο, αντί να χρειάζεται να περιμένουν για να μιλήσετε με κάποιον ή να κλείσετε ραντεβού.

Οφέλη για την πώληση μιας online υπηρεσίας: Μπορεί να είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή για να συλλάβει οδηγεί και τους πελάτες μέσω ενός καλά χτισμένο και διατίθενται στο εμπόριο ιστοσελίδας από ό, τι με τις παραδοσιακές μεθόδους offline. Οι πελάτες λαμβάνουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν σας και δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε για να ελέγξετε τις επιλογές τους. Καλά χτίστηκε sites με πολλά περιεχόμενο θα ξεπεράσουν ασθενέστερων ανταγωνιστών κάθε φορά. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε ένα φυλλάδιο ή βιτρίνα πλατφόρμα, αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο είναι ταχύτερη και ευκολότερη εγκατάσταση από έναν πώληση υλικών αγαθών.

Μειονεκτήματα  για την πώληση μιας online υπηρεσίας : Υπάρχουν υψηλά επίπεδα του ανταγωνισμού – ειδικά για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Αν είστε ένας υδραυλικός στο Σιάτλ, μπορεί να έχετε έναν σκληρό χρόνο κατάταξη για τη λέξη-κλειδί «Σιάτλ υδραυλικός». Μια αναζήτηση στο Google εξυπηρετεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια αποτελέσματα. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να εξετάσει ένα επιθετικό περιεχόμενο σχέδιο μάρκετινγκ.

 Επειδή συνήθως δεν θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσει μια σχέση πρόσωπο με πρόσωπο με τον πελάτη σας, ένα ελκυστικό blog με βίντεο παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθήσει μια υπηρεσία με βάση τις επιχειρήσεις είναι η χρήση του Facebook διαφήμισης. Μπορείτε να στοχεύσετε το κοινό σας με την γεωγραφική θέση, δημογραφικά στοιχεία και στοχευμένες συμφέροντα. Και τα καλά νέα είναι ότι σε σύγκριση με άλλα μέσα διαφήμισης, το Facebook εξακολουθεί να είναι σχετικά φθηνή και οικονομικά αποδοτικό για τις μικρές επιχειρήσεις.

Πωλούν τα προϊόντα πληροφοριών σε απευθείας σύνδεση

Πουλήστε τα προϊόντα πληροφοριών:  Κάνοντας χρήματα σε απευθείας σύνδεση με την πώληση προϊόντων πληροφόρησης είναι το επιχειρηματικό μοντέλο της επιλογής για τους επιχειρηματίες του τρόπου ζωής και των εμπόρων Διαδικτύου. Όταν πουλάτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μια δυσχέρεια συχνά αναπτύσσεται. Οι ιδιοκτήτες επιχείρησης χτύπησε συχνά το επίπεδο των πωλήσεων που δεν μπορούν να αναπτυχθούν πέρα χωρίς να αλλάξει την επιχείρησή τους – την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού, την αγορά περισσότερο εξοπλισμό, κ.λπ. Με τα προϊόντα πληροφοριών, που δεν έχουν τα προβλήματα των παραδοσιακών επιχειρήσεων, όπως γενικά, την απογραφή, οι εργαζόμενοι , που περιορίζεται σε μία μόνο θέση, κ.λπ.

Τα προϊόντα παραδίδονται σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρονικά και αυτόματα. Οι πληρωμές και τιμολόγηση αυτόματα γίνεται από το καλάθι αγορών σας και πύλη πληρωμής. Μπορείτε να επεξεργαστεί μια σειρά ημέρα τόσο εύκολα όσο χίλιες συναλλαγές.

πωλήσεις των προϊόντων πληροφορίες μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες.

  1. Καινούριο Υλικό: Η πιο κοινή downloadable υλικό είναι ένα ebook. Κυμαίνονται στην τιμή οπουδήποτε από 3,99 $ έως $ 49.00 και πάνω. Άλλα downloadable υλικό μπορεί να περιλαμβάνει ήχου (MP3), βίντεο (MP4) και φύλλα εργασίας. Οι τιμές είναι υψηλότερες μαθήματα περιλαμβάνουν συχνά ένα συνδυασμό των αρχείων pdf και ήχου / βίντεο. Επειδή τα προϊόντα αυτά παραδίδονται ψηφιακά και δεν υπάρχουν σχετικές δαπάνες θα έχετε πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους σε αυτούς τους τύπους των προϊόντων.
  2. Η ιδιότητα του μέλους Sites: Αυτές κυμαίνονται από το online πρόσβαση σε εφημερίδες / περιοδικό για την πλήρη άνθηση κέντρα κατάρτισης με βίντεο, ήχο και διαδραστικό φόρουμ όλα πίσω από μια πύλη των μελών. Αυτές συχνά νομοσχέδιο μηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Μερικές φορές πρόκειται να παραδώσει αυτόματα ένα καθορισμένο ποσό του περιεχομένου σε κάθε νέο μέλος – όπως τα μαθήματα φυσικά – για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Ο στόχος αυτής της μεθόδου «στάγδην» είναι να αποφευχθεί η συντριπτική νέους συνδρομητές με πάρα πολύ περιεχόμενο και να τους κρατήσει πληρώνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχοντας μια περιοχή ιδιότητας μέλους όπου τα μέλη χρεώνεται κάθε μήνα είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε σταθερά, επαναλαμβανόμενα έσοδα σε απευθείας σύνδεση επιχείρησή σας.

Τα οφέλη για την πώληση των προϊόντων πληροφοριών στο διαδίκτυο: Πολλά από αυτά τα online πωλητές υπηρεσία παρέχει συνεχή πληροφόρηση που σημαίνει ένα επαναλαμβανόμενο μοντέλο χρέωσης. Με μηνιαία ή ετήσια χρέωση, θα απαιτήσει ένα πολύ μικρότερο αριθμό πελατών να είναι επιτυχής. Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο απαιτεί πολύ λίγο χρόνο συντήρησης, όταν το προϊόν είναι στην πραγματικότητα δημιουργείται. Λόγω της επεκτάσιμο μοντέλο, μπορείτε εύκολα να χειριστεί μεγάλο αριθμό αγοράζουν οι πελάτες χωρίς να χτυπήσει το τυπικό εμπόδιο που είναι κοινά στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.

Μειονεκτήματα  για να πωλούν τα προϊόντα πληροφοριών στο διαδίκτυο : προμηθευτές Πληροφορίες αγώνα με τη μεταφορά της πραγματικής αξίας του υλικού τους. Με τόσα πολλά ελεύθερα διαθέσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο, είναι μια πρόκληση για να πείσει κάποιον να σας πληρώσει για το περιεχόμενό σας. Επίσης, το ψηφιακό περιεχόμενο είναι εύκολο να αντιγράψετε και να κλέψουν. Θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς να προστατεύουν το περιεχόμενό σας – και πώς να χειριστεί την κλοπή του.

Συμβουλή για την πώληση πληροφοριών σε απευθείας σύνδεση

Οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για ένα οποιοδήποτε πληροφορία. Πιο συχνά το υλικό πρέπει να λύσει ένα ρεύμα, εν αναμονή πρόβλημα . Σκεφτείτε κατά μήκος του «πώς να» γραμμή. Εάν ξέρετε πώς να ολοκληρώσει μια δύσκολη ή σύγχυση έργο, ίσως αυτό θα ήταν μια καλή βάση για ένα προϊόν πληροφορίες. Μην νομίζετε ότι οι άνθρωποι θα πληρώσουν για τις πληροφορίες που μοιάζει με μια τυπική θέση blog. Βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρης και ότι λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα.

Το πραγματικό κλειδί για να είναι επιτυχής με την πώληση των προϊόντων πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι σε θέση να γράψει πολύ καλό, συναρπαστικό ιστοσελίδα αντίγραφο. Mastering copywriting είναι το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να είναι επιτυχημένα προϊόντα που πωλούν τις πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση (φυσικά μπορεί να βοηθήσει με κάθε είδους επιχειρήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και).

Τι Κάθε Online Business Ανάγκες

Ανεξάρτητα από το επιχειρηματικό μοντέλο που θα επιλέξετε, θα χρειαστείτε ένα περιεχόμενο στρατηγική μάρκετινγκ. Χωρίς περιεκτικότητα σε στερεά στο site σας, δεν πρόκειται ποτέ να προσελκύσει μηχανή αναζήτησης της κυκλοφορίας ή να τις προοπτικές σας έναν λόγο να έρθει πίσω στον ιστοχώρο σας. Και οι δυνητικοί πελάτες δεν θα έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβει τεκμηριωμένη αγορά – έτσι μάλλον δεν θα κάνει ένα καθόλου.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσει την εφαρμογή μιας στρατηγικής μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην επιχείρησή σας για να συλλάβει τις πληροφορίες της οι άνθρωποι επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας και την παρακολούθηση μαζί τους για να αυξήσουν την αρχική σας και επαναλάβετε τις πωλήσεις.

Ποια Online Business Model θα επιλέξετε;

Έτσι, πίσω στο νόστιμη συνταγή μακαρόνια σας. Τι επιχειρηματικό μοντέλο θα επιλέξετε;

Η πώληση ενός φυσικού προϊόντος: νόστιμη σάλτσα σπαγγέτι σας θα μπορούσε να παραχθεί σε όγκο, συσκευασμένα, αποθηκεύθηκαν και αποστέλλονται στους λάτρεις των ζυμαρικών σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να προσφέρετε μια ποικιλία μεγεθών φιαλών (άτομο, οικογένεια, κόμμα), αρώματα (σαρκωμένο, πικάντικο, βιολογικά) και τις μορφές (μόνο σάλτσα, με χυλοπίτες, ξηρό μείγμα μπαχαρικών). Θα πρέπει είτε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο ή να αναθέτουν την παραγωγή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι ακριβό. Θα πρέπει να εξετάσει: πύλη πληρωμής, πτώση αποστολέα, την κατασκευή, απαιτήσεις, και επιστρέφει.

Η πώληση μιας υπηρεσίας: ειδική συνταγή σας θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια ιταλική στιλ εταιρεία catering. Χρησιμοποιώντας ένα φυλλάδιο στυλ ιστοσελίδα μπορείτε να εμπορευτεί την επιχείρησή catering σας. Ή θα μπορούσε να προσφέρει ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση σε εστιατόρια. Ίσως θα μπορούσε να προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση σε άτομα που θέλουν να μάθουν να μαγειρεύουν μια αυθεντική και νόστιμο γεύμα μακαρόνια. Χρόνο εγκατάστασης και των επενδύσεων κατά πάσα πιθανότητα θα είναι λιγότερο πολύπλοκη και λιγότερο δαπανηρή από ό, τι με ένα πραγματικό φυσικό προϊόν. Θα πρέπει να είναι πιο εύκολο να διαφοροποιήσει την προσφορά σας με την πώληση μιας υπηρεσίας.

Πουλήστε ένα προϊόν πληροφορίες: Αυτό είναι ίσως το λιγότερο πολύπλοκο (και, συνεπώς, το λιγότερο αγχωτικό) επιλογή. Θα μπορούσα να γράψω ένα απλό ebook διδασκαλία της διαδικασίας και των συστατικών στην περίφημη συνταγή σας. Ή θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό σε ένα πλήρες εμφυσημένα περιοχή ιδιότητας μέλους μαγείρεμα πλήρης, με βίντεο και forum μέλος. Το περιεχόμενό σας μπορεί να αυξηθεί, καθώς η συμμετοχή σας κάνει.

Και ποιος μπορεί να πει ότι δεν μπορεί να κάνει και τα τρία επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν μια σάλτσα σπαγγέτι με βάση φυσικό προϊόν, την υπηρεσία, και η αυτοκρατορία πληροφορίες για το προϊόν;

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.