3 måter å bestemme hvor mye du kan spare for College

Home » Budgeting » 3 måter å bestemme hvor mye du kan spare for College

3 måter å bestemme hvor mye du kan spare for College

Når det gjelder å betale for college, jo tidligere du begynner, jo bedre. Men å komme i gang kan være overveldende. Kostnaden for høgskolen er økende-det er forventet å doble seg de neste 10 årene-og det er en rekke andre ukjente å planlegge for. Offentlig eller privat universitet? In-stat eller ut av staten? Vil barnet få stipend? Hva grad skolen?

Heldigvis trenger du ikke å vite svarene på alle disse spørsmålene for å begynne å spare.

Her er noen av de mest nyttige strategier for å avgjøre hvor mye du skal spare til college.

1. Velg en slutten mål

En av de vanligste måtene å sette en besparelse mål er basert på anslått kostnadene ved høgskolen. Det hjelper å starte med å bruke en av  kalkulatorene der ute for å hjelpe deg med å beregne kostnadene for college for barnet ditt, basert på faktorer som barnets alder, type skole du forvente at barnet skal delta, og den forventede økningen i kostnadene av college. Du bør også vurdere om det er en bestemt skole som du allerede kjenner barnet ditt ønsker å delta.

Får en liten klistremerke sjokk? Den gode nyheten er at om du sparer for i-state, out-of-state, eller privat, du trenger ikke å planlegge for hele beløpet.

Mange finansielle rådgivere i stedet anbefale å spare om lag en tredjedel av kostnadene ved høgskolen, med forventning om at resten vil komme fra økonomisk støtte, stipender, og dagens foreldre og / eller student inntekt (for eksempel arbeid studien).

Dette kan gjøre målet om å spare til college føler seg mer realistisk og oppnåelig.

La oss si for eksempel at barnet ble født i 2017, og du er klar til å begynne å spare nå (bra for deg!) For å betale for ⅓ anslått kostnadene ved høgskolen, kan det hende at slutten målet være $ 73 700 for en offentlig in- state University, $ 116 800 for en offentlig, out-of-state skolen, og $ 145 100 for en privat høyskole.

2. Sett Høyre Månedlig Mål for din sparing Tool

Er det litt for vanskelig å forestille seg slutten målet, år fra nå? Vurdere å vandre tilbake til et månedlig bidrag beløp. Bare husk at hvordan du lagrer vil gjøre en stor innvirkning på hvor mye du sparer ved den tiden barnet begynner college.

Mange eksperter anbefaler å bruke en 529 college spareplan, en skatt-fordelaktig investering konto som fungerer som en Roth IRA for college. En 529 plan tilbyr tax-free vekst og uttak for kvalifiserte høyere utdanning utgifter, som inkluderer undervisning og avgifter, rom og styret, bøker, datamaskiner og spesialundervisning utgifter.

Hva betyr dette for deg? Velge en 529 plan kan bety en mye lavere månedlige bidrag, siden pengene vokser over tid. Med en 529 plan, ville de anbefalte månedlige bidrag for et barn født i 2017 være ca $ 165 for et publikum i-statlig skole, $ 260 for offentlig out-of-state, eller $ 325 for et privat universitet.

Hvis du har tenkt å spare ved å bruke en tradisjonell sparekonto eller en beskattes investering konto, vil du ønsker å justere den månedlige bidrag tilsvarende. For eksempel er dagens gjennomsnittlige renten på sparekonti 0,06 prosent APY.

På den hastigheten, i en sparekonto, ville du trenger å bidra med ca $ 300 per måned i 18 år å betale for 1/3 anslått kostnadene ved en offentlig, in-state college, rundt $ 500 for out-of-state, og rundt $ 600 per måned for et privat universitet.

Nesten dobbelt de nødvendige besparelser i forhold til en 529!

Ved hjelp av en beskattes investering konto kan gi betydelig bedre avkastning på sparepengene dine. Med en gjennomsnittlig 7 prosent avkastning, ville et månedlig bidrag på rundt $ 190 dekke anslått kostnadene ved en offentlig in-state university, $ 300 for out-of-state, eller omtrent $ 390 for en privat høyskole. Men vil du gå glipp av 529 planens skattefritak på utbytte og gevinst.

3. Bestem Basert på hva du har råd

Til slutt kan du sette en månedlig sparing mål for college basert på hva familien har råd til. Dette er en god tilnærming hvis det er ikke mye slingringsmonn i budsjettet.

Selvfølgelig, det er rimelig vil variere mye fra en familie til den neste. Hvis du er usikker på hva som er mulig for familien din, kan du prøve å bryte det ned ved hjelp av Lumina Foundation Rule of 10 formel.

Selv opprinnelig ment som en målestokk for høgskoler som ønsker å utvide tilgangen til høyere utdanning, kan formelen sikkert bli benyttet av familier. Denne tilnærmingen anbefaler at familiene betale for college ved hjelp av benchmarks:

  • Familier spare 10 prosent av sin skjønnsmessig inntekt;
  • Familier spare over en periode på 10 år; og
  • Studentene arbeider 10 timer per uke, mens på college.

Skjønnsmessig inntekt er vanligvis definert som total inntekt etter skatt, minus alle minimal overlevelses utgifter som mat, medisin, bolig, energi, forsikring, transport, etc.

Lumina Foundation sier at i forbindelse med disse benchmarks, noen inntekt over 200 prosent av fattigdomsgrensen er “myk”. For en familie på fire i 2017, det ville være noen inntekt over $ 49 200.

Etter denne formelen, kan en familie gjør et gjennomsnitt på $ 100.000 årlig spare 10 prosent av de resterende $ 50 800, eller $ 423 i måneden. Over 10 år, det er nesten $ 51 000 reddet etter college. Med en student å jobbe 10 timer i uken i 50 uker per år på dagens $ 7,25 minstelønn, som er en ekstra $ 3625, for totalt bidrag på $ 14 500 i løpet av 4 år.

Selvfølgelig, hvis inntekten øker eller minker, dine bidrag kan justeres tilsvarende. Og du kan alltid gjøre denne metodikken gå lenger ved å bruke en tax-advantaged besparelser verktøy for å vokse pengene dine over tid.

For eksempel, hvis en familie med en 8 år gammelt barn begynte å spare $ 423 i måneden i et 529 spareplan, kan dette beløpet vokse til $ 75300 i 10 år. Dette ville være nok til å dekke ⅓ av kostnader som eksperter anbefaler for et offentlig-out-of-state skolen, eller om lag ½ prisen av en i-statlige universitetet.

Siste tanker

Mens det er lett å få klistremerke sjokk fra skyrocketing college kostnader, husk at det beløpet du må spare er sannsynligvis mye lavere.

Det viktigste er å starte så tidlig som mulig, og for å være i samsvar med sparing. Men hvis barnet er eldre, ikke få panikk-du kan fortsatt spare et betydelig beløp i en kortere tidsramme.

Økonomisk støtte, stipender, studentarbeid, din inntekt mens barnet er på college, og bidrag fra familien kan alle bidra til å gjøre opp resten.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.