3 najpogostejše Online poslovni modeli

Home » Online Business » 3 najpogostejše Online poslovni modeli

 3 najpogostejše Online poslovni modeli

Recimo, da vam bo najbolj neverjetno špageti omako in vaši prijatelji vam povem, da bi jo spremenili v posel. Kaj je poslovni model boste uporabili?

»No,« si rekel, “bom narediti izdelek in ga prodajajo.« To je ena od možnosti, vendar zagotovo ne edini.

Vzemite si čas, da razmisli o najboljši poslovni model za svojo novo idejo in boste dramatično povečali vaše možnosti za uspeh.

Kaj je vaš poslovni model?

Obstajajo trije osnovni poslovni modeli za spletnih podjetij.

  1. Prodaja fizični izdelek.
  2. Prodaja storitev.
  3. Prodaja digitalnih informacijskih izdelkov.

Drug vir dohodka, ki vam omogoča, da zaslužite dodaten dohodek, ne glede na to, kateri model ste se odločili, da gredo z, je affiliate marketing.

Oglejmo si na vsakem od teh modelov podrobneje.

Prodajo fizičnih izdelkov na spletu

Prodaja fizični izdelek: To je verjetno prvi model, ki pride na misel. Ustvarite shippable, fizični izdelek in ga tržijo na spletu. To se lahko proda po svojem e-poslovanje prodajalne, na dražbi, ali lahko prodajajo svoje izdelke na spletni strani tretje osebe, kot je Amazon.com.

Ugodnosti za prodajo fizičnih izdelkov na spletu: V primerjavi s prodajo v fizični lokaciji, obstaja več koristi za prodajo svoje blago na spletu. Najprej, kupci lahko preverite vašo ponudbo izdelkov, ne da bi morali iti na vašo fizično lokacijo (če sploh imate). Kupci dobijo, da vidite vse vaše možnosti, vključno s stvarmi, kot so mnenja strank, seznami sestavin in sorodnih receptov ali uporabe.

Video posnetki in fotografije vašega izdelka v uporabo in FAQ oddelkih lahko da strankam več informacij, kot bi jih kdaj imeli v trgovini opeke in malte.

Pomanjkljivosti na prodajo fizičnih izdelkov na spletu : Moraš dejansko narediti nekaj. In skladišče je. Nato je ladja. Fizikalne blago lahko pokvari in je zamudno za proizvodnjo, zaloge in ladje.

In potem so tu še vrne. Pri materialnih dobrin, vodenje zalog je izziv. Če bo preveč in pokvarijo, ste izgubili. Če bo premalo in vam zmanjka na zalogi, boste izgubili morebitne prodaje in morda stranke, ki bo videti drugje za bolj zanesljivo oskrbo.

Opomba: Drug način za prodajo fizičnih izdelkov na spletu brez hassles morali ustvariti izdelke, ročaj ladijskega prometa, itd, je za začetek online padec pomorskega prevoza.

Prodaja Spletne storitve

Prodaja storitev: storitve so idealni za spletno prodajo. Obstajata dva osnovna načina storitve se prodajajo na spletu.

  1. Spletna stran kot orodje prodaje: Offline poslovno uporabo svoje mesto kot prodajno orodje za opravljene storitve brez povezave. Veliko offline podjetja uporabljajo internet kot prodajno orodje za njihovo delo. Njihova spletna stran služi bolj za brošure družbe, kot prodajalne. Najdete (in upravičena), tesar, zobozdravnikom ali maserke vse prek njihove spletne prisotnosti. Ena stvar pa je skupno to, da ste fizično prejmete vse te storitve. To je odličen način za ustvarjanje in kvalificirani vodi za temelji poslovanja storitev.
  2. Stran kot Storefront: Storitve se prodajajo (in dostavi) online: Primeri teh storitev vključujejo spletno trženje, potovanje in zabavo. Vse te postavke se prodajajo in dostavljena prek strežnika prodajalci. Prednosti tega modela je, da lahko kupci dobijo instant hvaležnost s tem neposredno prodajo na spletu, ne da bi morali čakati, da govori z nekom ali da imenovanje.

Ugodnosti za prodajo storitev na spletu: To je lahko precej cenejši za zajemanje vodi in strankam prek dobro zgrajen in trži spletno stran kot prek tradicionalnih metod brez povezave. Stranke dobijo veliko informacij o svojem izdelku in ne bi bilo treba potovati, da preverite svoje možnosti. Dobro zgrajena mesta z veliko vsebnostjo bo prekašajo šibkejših konkurentov vsakič. Ne glede na to, ali uporabljate brošure ali prodajalne platforme, ta poslovni model je hitrejši in lažji za namestitev kot eno prodaja fizičnih izdelkov.

Pomanjkljivosti  na prodajo storitev na spletu : Obstaja visoka stopnja konkurence – zlasti za določene ključne besede. Če ste vodovodar v Seattlu, je morda težko razvrstitev za ključno besedo “Seattle vodovodar”. Google iskanje služi več kot 2,5 milijona rezultate. Zaradi tega, boste morali razmisliti agresivni vsebine načrt trženja.

 Ker si na splošno ne dobijo priložnost za vzpostavitev odnosov v-oseba s svojo stranko, privlačno blog z videi, igra pomembno vlogo v tem poslovnem modelu.

Eden od najbolj učinkovitih načinov za spodbujanje storitev temelji poslovanja je s pomočjo Facebook oglaševanje. Lahko ciljno občinstvo glede na geografsko lokacijo, demografske podatke, in usmerjenimi interesi, kot tudi. In dobra novica je, da Facebook je v primerjavi z drugimi oglaševalskimi mediji še vedno relativno poceni in stroškovno učinkovito za mala podjetja.

Prodajni Informacije izdelkov na spletu

Prodaja informacijskih izdelkov:  Dajanje denarja na spletu s prodajo informacijskih izdelkov je poslovni model za podjetnike življenjskega sloga in internet marketingu. Ko prodajajo izdelke ali storitve ozko grlo pogosto razvije. Lastniki podjetij pogosto udaril raven prodaje, ki jih ni mogoče rastejo dlje, ne da bi spremenili njihovo poslovno – najem več osebja, nakup več opreme, itd Z informacijskih izdelkov, nimate hassles tradicionalnih podjetij, kot so plini, zalog, zaposlenih , ki je omejen na eno samo lokacijo, itd

Izdelki so skoraj izključno izvaja elektronsko in samodejno. Plačila in izdajanje računov se samodejno nastavi vaš nakupovalni voziček in vplačilo. Lahko obdelati eno naročilo na dan prav tako enostavno kot tisoč transakcij.

podatke o prodaji izdelkov se lahko razdelijo v dve skupini.

  1. Proste Material: Najpogostejši prenesete material ebook. Te segajo v ceni kjerkoli od $ 3,99 do $ 49.00 in navzgor. Drugi prenesete gradivo lahko vključujejo avdio (MP3), video (MP4) in liste. Višjo ceno tečaji pogosto vključujejo kombinacijo pdf in avdio / video datotek. Ker so ti proizvodi dobavljajo digitalno in ni vključeni stroški dobiš zelo visoke stopnje dobička za te vrste izdelkov.
  2. Članstvo Sites: Te segajo od spletnega dostopa do časopisi / revije v Full Blown straneh usposabljanja z video, avdio in interaktivnih forumih vse za prehod članstva. Ti pogosto zaračunavamo mesečne ali letne članarine. Včasih so nastavljeni na samodejno dostaviti določeno količino vsebine za vsakega novega člana – kot pouku seveda – po določenem časovnem obdobju. Cilj tega “kapljično” metode je, da bi se izognili preobremenjujoči nove naročnike s preveč vsebin in da jih plačujejo za daljše časovno obdobje. Ob člansko spletno stran, kjer so člani zaračuna mesečno, je dober način, da bi dobili stabilno, ponavljajoče se prihodke v vašo spletno poslovanje.

Ugodnosti za prodajo informacijskih izdelkov na spletu: Mnoge od teh spletnih prodajalcev storitev zagotavljajo stalno podatke, kar pomeni ponavljajoče modela za obračun. Z mesečni ali letni obračun, boste zahtevajo veliko manjše število strank, da bi bila uspešna. Ta poslovni model zahteva zelo malo časa za vzdrževanje, ko je izdelek dejansko ustvarili. Zaradi razširljive modela, lahko enostavno rokovanje veliko število nakupom stranke brez hitting značilno ozko grlo, ki je pogosta v proizvodnih in storitvenih podjetij.

Pomanjkljivosti  v prodajo informacijskih izdelkov na spletu : prodajalci Informacijski borijo z transportiranje realno vrednost njihovega materiala. S toliko prosto razpoložljivih informacij na spletu, je izziv prepričati nekoga, da boste plačali za svojo vsebino. Tudi, digitalne vsebine, je enostavno kopiranje in kradejo. Boste morali razmišljati o tem, kako zaščititi svojo vsebino – in kako ravnati krajo njim.

Nasvet za prodajo informacij na zaslonu

Ljudje niso pripravljeni plačati za samo kakršne koli stare informacije. Najpogosteje se material potrebuje za reševanje trenutne, dokler težave . Pomislite vzdolž proge “kako”. Če veste, kako doseči težko ali zmedeno nalogo, morda bi to lahko dobra podlaga za informacije o izdelku. Ne mislite, da bodo ljudje plačati za podatke, ki spominja na tipično blog post. Prepričajte se, da je celovit in da rešuje velik problem.

Pravi ključnega pomena, da uspešni s prodajo informacijskih izdelkov na spletu je, da bi lahko napisali zelo dober, prepričljiv spletno kopijo. Mastering pisanje je številka ena stvar, ki jo je treba uspešno prodajo informacijskih izdelkov na spletu (seveda pa lahko pomaga s katero koli vrsto poslovanja in trženja, kot tudi).

Kaj Vsak Online Business Needs

Ne glede na poslovni model, ki ga izberete, boste morali vsebinsko strategijo trženja. Brez trdne vsebine na vaši strani, nikoli ne boste pritegnili prometa iskalnik ali pa vaše možnosti razlog, da pridejo nazaj na vašo spletno stran. In potencialni kupci ne bodo imeli informacije, ki jih potrebujejo, da ozaveščeno nakup – tako da verjetno ne bo enega sploh.

Moral bi razmisliti tudi o izvajanju strategije trženja e-pošte v vašem podjetju za zajemanje informacij za ljudi na obisku vaše spletne strani in spremljanje z njimi povečati svoje začetne in ponovite prodaje.

Kaj Online poslovni model boste izbrali?

Torej nazaj v svojo okusno špageti recept. Kaj je poslovni model boste izbrali?

Prodaja fizični izdelek: Vaš okusno špageti omako mogoče pridelati v volumnu, pakirani, skladiščeni in pošiljajo za ljubitelje testenin po vsem svetu. Lahko ponujajo različne velikosti steklenic (posameznik, družina, stranka), okusi (mesnat, pikantno, organski) in stilov (samo omako, z rezanci, suha mešanica začimb). Boste morali bodisi ustanovitev tovarne ali oddajajo proizvodnjo. Kakorkoli, to je drago. Boste morali upoštevati: plačilni sistem, padec pošiljatelj, proizvodnjo, terjatve, in se vrne.

Prodaja storitev: Vaš poseben recept lahko podlaga za italijansko-styled gostinskem podjetju. Uporaba brošuro oblikovano spletno stran, lahko tržijo svojo gostinsko podjetje. Ali lahko ponudimo interno usposabljanje restavracij. Mogoče bi lahko ponudili osebno coaching za posameznike, ki se želijo naučiti kuhati pristno in okusno špagete obrok. Čas za nastavitev in naložb bo verjetno manj zapleteno in cenejše kot z dejanskim fizičnim izdelkom. To bi bilo lažje razlikovanje svojo ponudbo s prodajo storitev.

Prodaja informacije o izdelku: To je verjetno najmanj zapleten (in s tem najmanj stresno) možnost. Lahko bi napisali preprosto ebook poučevanja proces in sestavine v svoji znameniti recept. Ali bi lahko to spremenil v polnem cvet kuhanje članstvo mestu, skupaj z video posnetki in forum člana. Vaša vsebina lahko rastejo kot vaše članstvo počne.

In kdo je rekel, da ne more storiti vse tri poslovne modele, ki imajo špageti omako, ki temelji fizični izdelek, storitev, in informacije o izdelku imperij?

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.