40 de lucruri pe care nu ar trebui să faci Când ești falit

Home » Finance » 40 de lucruri pe care nu ar trebui să faci Când ești falit

 40 de lucruri pe care nu ar trebui să faci Când ești falit

Nimeni nu vrea să fie rupt. E stresant, inconfortabil, și contraproductiv pentru atingerea obiectivelor tale financiare. Deși pot exista unele lucruri în afara controlului dvs., cum ar fi daca seful tau este dispus să vă dau o marire de salariu, există unele lucruri pe care le puteți controla.

Puteți prelungi necunoștință perioadă de acalmie financiară, continuând să ia decizii financiare proaste, adică a cheltui bani, atunci când ar trebui să fie în loc de tăiere înapoi cheltuielilor.

Ați putea încerca să justifice anumite achiziții, raționalizarea că „nevoie“, sau că viața va fi prea inconfortabil fără ea. Dar, cel mai adesea, vei fi bine fără aceste achiziții suplimentare. Check out o listă de lucruri pe care nu ar trebui să faci când ești falit.

 1. Ia un împrumut pentru o mașină nouă, sau pentru orice alt motiv: Daca esti falit, nu vă puteți permite o altă plată lunară și că este exact ceea ce adăugarea la farfurie atunci când ia un împrumut.
 2. Du – te pe o vacanță scump: Tu esti falit, nu vă puteți permite o vacanță. Dacă ai bani salvat pentru o vacanță, există , probabil , ceva mai presante ai putea cheltui banii pe-ca facturile restante sau reparații auto, de exemplu.
 3. Bani de împrumut pentru altcineva, sau cosign pentru ei: A nu avea bani pentru tine înseamnă că , de asemenea , nu au bani pentru oricine altcineva. Cosigning este inclus aici deoarece cosigning un împrumut acceptă în mod esențial responsabilitatea pentru plata lunară în cazul în care semnatarul celălalt nu se poate face.
 4. Cheltui bani pe non-necesități: Unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut, atunci când rupt în special, este de a ține în frâu cheltuielile și păstrați – l doar la lucrurile de care aveți nevoie. Este important, cu toate acestea, pentru a menține cheltuielile la un nivel minim , până când vă puteți permite să -și petreacă mai mult.
 5. Mănâncă la restaurante: cumpăra alimente și de a pregăti mese la domiciliu. Ia masa de prânz la locul de muncă, chiar dacă aceasta înseamnă cu resturi.
 6. Au televiziune prin cablu: Multe rețele vă permit să urmăriți emisiunile on – line pentru o zi liberă sau două după spectacol aere. E o modalitate bună de a rămâne la curent cu emisiunile preferate , fără costuri suplimentare.
 7. Du – te petreceri cu prietenii: Tu pur și simplu nu își pot permite să facă acest lucru , dacă ești falit, cu excepția cazului în care nu plătești un capac și cumva obtinerea băuturi gratuite. Găsiți o formă mai puțin costisitoare de divertisment și de distracție.
 8. Plătiți mai mult decât minimul pe cardurile de credit: În mod normal, sfatul ar fi să plătească mai mult decât minimul , astfel încât să puteți plăti soldurile cardului. Cu toate acestea, dacă sunteți luptă financiar, puteți reduce plățile, temporar, astfel încât profita din plin de bani.
 9. Mutare la un apartament mai scump: Păstrați cheltuielile de trai cât mai scăzut posibil. Daca detineti un contract la domiciliu curent se apropie de sfârșit, discutați cu proprietarul despre înnoire , la aceeași rată (sau o rată mai mică dacă ai fost un chiriaș bun.)
 10. Ignoră facturile și extrasele de cont: Ignoranta nu este fericire în acest caz. În timp ce aveți capul îngropat în nisip, o furtuna este fabricarea berii tot în jurul tău și nu poți ignora pentru totdeauna. Confruntarea cu realitatea situației dumneavoastră este singura modalitate de a profita din plin de ea și să încerce să iasă din ea.
 11. Descoperitul de cont contul dvs. de verificare: Lasand soldul contului deveni negativ va face situația dumneavoastră financiară mai rea. Nu numai ca vei confrunta cu taxele de descoperit de cont, atunci când depui în cele din urmă bani în contul dvs. de verificare va fi mâncată de soldul negativ. Muncesc din greu pentru a menține echilibrul în mod pozitiv.
 12. Plătiți facturile cu întârziere: Taxe pentru întârziere adăuga în sus și să mănânce în banii pe care- l aveți. Dacă deveniți prea delincvent, unele servicii pot fi deconectate și va trebui să plătească soldul complet datorate în plus față de o taxă de reconectare. Este mai ușor, mai ieftin, și mai bine pentru scorul dvs. de credit doar pentru a rămâne la curent asupra echilibrului.
 13. Pretinde că aveți mai mulți bani decât tine: Dacă oamenii cred că ai bani, ei vor aștepta să cheltui bani. Nu trebuie neapărat să lase oamenii să știe gravitatea situației tale financiare, dar nu pretind ai bani să arunce în aer atunci când nu faci (chiar tu însuți).
 14. Părăsiți locul de muncă , fără a avea un alt aliniat:  cel cu un alt loc de muncă în coadă La, nu veți avea un interval în plată. Renunti fără alt loc de muncă este riscant.
 15. Petrece timpul liber face ceva neproductivă: Sunt atât de multe lucruri pe care le – ar putea face în timpul liber pentru a face mai mulți bani în mod direct sau indirect. De exemplu, ai putea obține un loc de muncă part-time, să învețe un hobby de a face bani, sau de studiu pentru a îmbunătăți abilitățile dumneavoastră , astfel încât să puteți cere mai mulți bani.
 16. Lie soțului sau soției despre bani:  Se spune adesea că banii este una dintre cele mai mari cauze ale divorțului. Păstrarea secrete despre bani va provoca , probabil , mai mult rău decât bine.
 17. Cheltuiți economii sau un fond de urgență pe lucruri care nu sunt urgențe: Dacă aveți economii, face să dureze cât mai mult posibil. Fii foarte conștient despre ceea ce retragerea de bani pentru. Asigurați – vă că este pentru cheltuielile necesare și nu de lux.
 18. Electricitate sau apă de deșeuri:  Acestea sunt două servicii de utilități al căror preț vă puteți controla. Opriți luminile care nu le folosești. Nu lăsați apa să curgă. Utilizați de protecție la supratensiune și porniți – le atunci când nu utilizați aceste produse. Se spală hainele în apă rece. Economisiți bani la fel de mult ca tine poate pe aceste cheltuieli.
 19. Ia pe cheltuieli noi, recurente:  În acest moment, situația dumneavoastră financiară este prea nesigur să -și asume noi responsabilități.
 20. Locuri de unitate în mod inutil: Se combină comisioane și pentru a minimiza timpul de conducere pentru a economisi bani pe gaz. Puteți lua , de asemenea , de transport in comun, plimbare, Carpool, sau o plimbare cu bicicleta pentru a reduce cantitatea de bani cheltuiți pe gaz.
 21. Du – te la date scumpe: Exista o multime de idei pentru ieftine și gratuite datele cum ar fi un film din bibliotecă (da, ei au aceste!), Floricele de porumb, si 10 $ vin. Nu trebuie să rupă banca de fiecare dată când ieși și dacă faci, ar trebui să reconsidere , probabil , persoana care te întâlnești.
 22. Plătiți pentru serviciile de abonare: Servicii de abonare sunt , de obicei extra – uri care nu sunt necesare. Anulează cheltuielile recurente pentru lucruri cum ar fi radio prin satelit, de monitorizare de credit, Netflix, Hulu, și un club de pantofi. Da, va trebui să se obișnuiască cu viața fără serviciile tale , dar va economisi bani.
 23. Plătească pentru a obține masina ta spălat, curățat casa ta, sau iarba tăiate dumneavoastră : Nu plăti pe altcineva pentru a face lucruri pe care le puteți face singur. Plată cineva poate salva un pic de timp și de muncă, dar atunci cand esti legat financiar, pur și simplu nu își pot permite să plătească pentru aceste lucruri. Dacă aveți posibilitatea să barter pentru ei, asta este o altă poveste.
 24. Excludeți munca part-time: Face niște bani în plus , dacă poți. Luați în considerare obținerea unui loc de muncă part-time în seara sau în weekend. Dacă o gestionați bine, bani în plus poate ajuta să scoate din gaura financiară.
 25. Cumpara cadouri scumpe – sau orice cadou: Daca concediu, aniversari sau alte ocazii , vin, ia în considerare bugetul înainte de a merge la cumpărături. Judecă cât de mult vă puteți petrece fără a afecta complet soldul dvs. bancar. Dacă nu vă puteți permite să cumpere ceva, pune unele crezut într – un cadou puteți face.
 26. Asigurați -vă de păr, unghii frecvente, sau numiri spa: Puteți face propriile unghiile si da – te un tratament facial pentru o fractiune din costul pe care ați plăti un profesionist. Este posibil să nu fie neapărat în măsură să vă dea o tunsoare, dar poti merge un pic mai mult între TRIM, de exemplu , o lună sau două în loc de două ori pe săptămână.
 27. Apuca de cafea de oriunde , altele decât bucătărie sau camera de odihnă la locul de muncă:  obiceiul $ 4-cupa-o zi trebuie să meargă dacă ești falit – asta e mai mult de 100 $ pe lună , dacă ați cumpărat o ceașcă în fiecare zi. Și dacă ați cumpărat mai mult de o zi, ai petrecut o gramada de bani. Ai putea cumpăra un singur sistem de ceașcă de bere pentru asta de mult și de a salva de tone de bani în fiecare lună.
 28. Cumpara noi dispozitive electronice: abia ai timp pentru a sparge într – un dispozitiv înainte de a exista unul nou, mai ușor și cu un ecran mai bun. Rezistă tentației de a ține pasul cu cele mai recente gadget – uri. Modificările sunt , de obicei minore , astfel încât într-adevăr nu obține un beneficiu semnificativ prin trecerea la o versiune mai nouă.
 29. Cumpăra aplicații, jocuri sau figuranti pentru dispozitive pe care le au deja: hm, dependenți de bomboane zdrobi. Este atât de ușor pentru a cumpăra aplicații; nici măcar nu dai seama că banii sunt cheltuiți , deoarece fie adăugat la factura de telefon, taxate de pe cartea de credit, sau se deduce din contul bancar. Nu încerca să reducă la minimum ceea ce cheltui în aplicații, pur și simplu nu cheltui nimic.
 30. Cumpăra țigări în fiecare zi:  Cel mai ieftin pachet de țigări din Statele Unite ale Americii este de câțiva cenți mai puțin de 5 $. Cel mai scump este de 14.50 $ un pachet în New York. Fumatul un pachet pe zi poate costa oriunde de la $ 150 la $ 435 pe lună sau 1.825 $ la $ 5293 în fiecare an. Asta nu e un obicei o persoană își poate permite rupt.
 31. Lease un vehicul mai scump: Dacă sunteți aproape de sfârșitul contractului de leasing mașinii și intenționați să închirieze un alt, nu merge cu un vehicul mai scump, mai ales daca ai probleme la efectuarea plăților de leasing dvs. curente. Fie că ar trebui să închirieze sau să cumpere vehiculul este un argument complet diferit.
 32. Cumpara o tinuta vei purta doar o singură dată: Anumite ocazii vor apela pentru ansambluri pe care le pot purta doar o singură dată. Încercați să evitați aceste ocazii , dacă nu sunteți într – un loc bun, financiar. Închirierea (sau împrumutând) o tinuta poate fi mai ieftin. Scenariul cel mai rău caz, l cumpere, asigurați – vă că vă păstrați – l într -o stare excelenta, si vinde – l imediat după aceea, pe Craiglist, de exemplu.
 33. Cumpara concesii la filme: bilete de film sunt destul de scumpe și aș putea argumenta că nu ar trebui să meargă la filme atunci când ești falit. Dar, cu siguranta nu ar trebui să cumpere băuturi scumpe, floricele de porumb, sau bomboane la filme. Da, teatrul face de cele mai multe profituri din vânzarea de concesii, dar dacă sunteți într – o gravă criză financiară, nu vă puteți permite să contribuie la linia lor de fund.
 34. Reluând un nou hobby scump, cu excepția cazului poate că puteți face bani din ea: Investopedia listează cinci hobby – uri scumpe: dans, aviație, skydive, alpinism și scufundări. Pe de altă parte, dacă poți profita de hobby – ul tau, acesta poate fi bine meritat. Idei pentru hobby – uri profitabile: vinde meserii dumneavoastră sau de a preda cursuri de proiectul dvs., oferim servicii de fotografie sau de a vinde fotografii stoc on – line, sau să devină o firma de catering sau bucătar – șef.
 35. Gamble: Jocurile de noroc nu este într – adevăr o idee bună – ea poate conduce oamenii bine financiar-off la casa săraci. Dar când ești deja rupt, jocurile de noroc este o idee teribil, mai ales dacă crezi că jocurile de noroc se va schimba situatia. E prea riscant, șansele sunt împotriva ta, iar costul pierderii este prea mare – indiferent de forma de jocuri de noroc pe care o alegeți.
 36. Plătiți facturile copilului adult : Oferirea de bani pentru copiii dumneavoastră este de a pune propria securitate financiară în pericol, în special dacă sunteți întârziind propriile facturi și de economii, sau de retragere din economii sau ascunzătoarea de pensionare. Dacă sunt adulți și capabil de a lucra, acestea ar trebui să se sprijine. Pot exista rare excepții, dar susțin copiii adulți nu ar trebui să fie regula.
 37. Cheltui bani pe haine, pantofi, poșete, accesorii, etc care nu aveți nevoie de : Sanse sunt, dacă aveți deja unul dintre aceste elemente, nu aveți nevoie de nici mai multe dintre ele. Rezista tentatiei de a continua cumpărături, în special pentru articolele de sezon și la modă. Dacă aveți o problemă de cumpărături, să ia măsuri suplimentare pentru a te menține la cheltuieli – cum ar fi înghețarea cărțile de credit sau anularea acestora.
 38. Cumpara cărți noi , mai ales atunci când biblioteca este liber și multe biblioteci au cărți electronice disponibile pentru verificarea și citirea de pe tableta preferată sau e-reader. Puteți împrumuta chiar cărți electronice pe care prietenii tăi au cumpărat.
 39. Gândiți -vă situația dumneavoastră financiară se va repara în sine: Banii dumneavoastră nu se va schimba în sine. Puteți face situația mai bine prin reducerea cheltuielilor si cauta modalitati de a creste veniturile.
 40. Stick la obiceiurile de cheltuieli vechi: obiceiurile de cheltuieli vechi au ajutat să contribuie la starea financiară curentă. Va trebui să le schimbați dacă doriți să îmbunătățească finanțelor dumneavoastră. Ia serios în considerare modul în care ați fost de cheltuieli și de a face modificări , astfel încât să nu trebuie să fie rupt pentru totdeauna.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.