5 неудобни истини за агенти по недвижими имоти

Home » Real Estate » 5 неудобни истини за агенти по недвижими имоти

5 неудобни истини за агенти по недвижими имоти

Агенти могат да бъдат от помощ – или пречка – в купуването и продаването на пътуването. Ето някои неща, които трябва да знаете, преди да наемат такъв.

Купуването и продаването на един дом е вероятно най-голямата финансова сделка някога ще приключи. Агентите за недвижими имоти може да ви преведе през процеса, но наемат погрешно, и можете да загубите ценно време и пари.

Както при всяка друга професия, има първокласен агенти по недвижими имоти, които правят неща от книгата и потъмнял тези, които заобикалят правилата. За да се избегне лош опит, трябва да се направят някои изследвания и да зададете много въпроси.

Научете тези уроци сега, за да ви помогне да направите по-добри решения по-късно.

1. Те ​​понякога се работи и за двете страни

В някои държави, на същия агент по недвижими имоти може да представлява купувача и продавача по сделка. Тя се нарича двойна агенция, и докато тя може да ускори нещата, като позволява на купувачите и продавачите да комуникират с един и същ агент, той също може да поканите сериозни конфликти на интереси. Помислете за това: Купувачите и продавачите рядко имат едни и същи цели за сделка, така че как може един агент правя това, което е най-добре и за двете?

Когато те разкриват двойна агенция, както се изисква по закон, агенти трябва внимателно да се обясни това, което ще се откаже, като се съгласява с нея, казва Ричард Harty, ексклузивен агент на купувача и съсобственик на Harty Realty Group в Highland Park, щата Илинойс.

Ако не зададете и нечестен агент не казва, може несъзнателно да се откаже неразделен лоялността си агент и очакването, че те ще посоча проблеми с имота или договор – двете големи причини за купувачи и продавачи на всеки са собствената си агент на първо място.

2. Те не знаят какво си струва къщата си

Агенти обикновено гледат на последните продажби на подобни домове и ви дават своето мнение за стойността на Вашия дом въз основа на опита, но това само по себе си трябва да реши Вашето предложение за цена.

А измамливо агент може да преувеличават стойността, ако те мислят, че ще убеди собствениците да подпише договор за регистрация или да го подценяват, ако те мислят, това означава, бърза продажба, казва Дъг Милър, адвокат на недвижими имоти в района на Минеаполис и изпълнителния директор на потребителите адвокати в американска Real Estate, национална организация с нестопанска цел.

Професионален оценител на недвижими имоти може да осигури най-точна оценка на стойността на дома . Въпреки че може да струва около $ 300 или $ 400, получаване на оценка, преди да сложи къщата си на пазара може да ви помогне да настроите реалистична цена.

3. Тяхната комисионна е по договаряне

Обява средства могат да очакват от вас да приеме извършването им – общо около 6% от продажната цена – без съмнение, но със сигурност не е нужно да. Въпреки, че тя може да бъде неудобно, договаряне на скоростта на комисията е напълно в рамките на вашите права, а вие трябва да го обсъдим, преди да подпише всякакъв вид договор. Започнете чрез задаване на конкретни въпроси за това колко ще отиде директно на вашия агент и нивото на обслужване, можете да очаквате в замяна на посочената комисия.

При договаряне, това е важно да се знае, че регистрационните агенти обикновено се разделят на комисията с агент на купувача. всяка Те могат да имат да плащат част от получения Комисията да им брокерска фирма, както добре.

4. Те не са много сигурни отворена къща ще помогне

Въпреки че някои регистрационни агенти настояват отворени къщи са жизнено важни, статистиката разказват друга история: През 2017 г., само 7% от купувачите намери новия си дом в открито къща или от знак двор, в съответствие с Националната асоциация на брокерите на имоти (NAR) проучване.

Купувачите, които планират прожекции са почти винаги финансово проверени, Бил Гасет, недвижимост в RE / MAX изпълнителен Имоти в Hopkinton, Масачузетс, заяви в имейл. Отворени купувачите на жилищата, а от друга страна, може все още да бъде предварително одобрени от заемодателя.

И тогава там е аспект на сигурността. Повечето продавачи никога не мислят за това, че някой може да дойде през вратата на една отворена къща, каза Гасет. “Най-лошото Недостатъкът на отворена къща е кражба.”

В крайна сметка, изборът да има една отворена къща е само твое. Претеглете внимателно риска спрямо награди, преди да решите.

Участие отворена къща като купувач е един добър начин да се оградено в двойна агенция, благодарение на NAR политика за “сводничество кауза”, казва Милър – в смисъл, който , причинени да набави дома. Правилото гласи агент, който за първи път въвежда в бъдещ дом има право на пълен комисията.

Ако видите отворен къща и да реши да направи оферта, на малки обяви агентът може да вземе кредит за проявения интерес. “Без никакво предупреждение към вас, вие току-що загуби правото си да наеме свой собствен агент и да преговаря такса нея”, казва Милър. Избягвайте преминаване през тази въображаема линия, като е внимателен за това, как се ангажирате с отворена къща агент. Не, посочете името си, влезте цялата документация или обсъдим вашето мнение на къщата с оферта агент, освен ако не трябва да се казва Милър. Ако наистина като отворена къща, оставете и да намерят агент на купувача, който може да ви помогне да направите оферта.

5. Техните доставчици на услуги, не винаги са най-добрите

А у дома инспектор, недвижими имоти адвокат, заглавие фирма или друг доставчик на услуги, предложени от вашия агент не винаги е най-доброто или най-достъпен вариант. Тяхната препоръчва доставчик може да бъде един познат, или в някои случаи, е готова да осигури на агента с стимул за това сезиране.

Потребителите трябва да се интервюират няколко потенциални доставчици и да направят своето собствено решение за кого да наемат, казва Harty.

Изберете вашия агент по недвижими имоти внимателно

За да се избегне работата с грешен агент, не наемат първия говорите с, дори и ако те са “приятел на приятел.” Вземете тези стъпки, за да контролира ситуацията от самото начало.

Интервю на няколко агенти по недвижими имоти. Попитайте всеки кандидат как те планират да ви помогне да купуват или продават на възможно най-добрата цена. Винаги иска справки, погледнете списъка с последните си сделки и попитайте дали е склонен да преговаря извършването им.

Наем за точните умения, от които се нуждаете. Въпреки, че те са в състояние да направи и двете купува и продава страни на една сделка, много агенти се специализират в една или друга страна. Използвайте това си предимство. Ако купувате, да намерите агент на купувача, които ще отделите време да ви помогне да намерите точно това, което търсите. Ако продавате, потърсете списък агент, който има история на извличането на добра цена и затваряне по график.

Вземи адвокат по недвижими имоти, участващи. Въпреки, че не винаги се изисква от държавния закон, като независим преглед адвокат на всички споразумения и договори могат да бъдат умен ход. За разлика от агенти, адвокати недвижими имоти могат законно да предлагат съвети по всички части на договора за покупка, казва Милър.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.