5 Финансови целите, които трябва да бъдат получени преди 30

Home » Finance » 5 Финансови целите, които трябва да бъдат получени преди 30

 5 Финансови целите, които трябва да бъдат получени преди 30

Когато сте в 20-те години, като мине през много промени. Ще завърша колежа и да започне първата си работа. Можете да преминете към втора работа и да работят пътя си нагоре по професионалната стълбица. Можете да се върнете да завършат училище, за да се получи магистърска степен. Може да се оженят и да създадат семейство. Трудно е да се определи срокове за това десетилетие, тъй като хората имат различни кариера и живот пътеки. Въпреки това, тези пет гола ще ви се възползват без значение в коя посока се вземат, независимо дали сте омъжена или не. Ако сте приели тези стъпки и следвайте финансов план, вие ще бъдете по пътя за да е финансово успешна през целия си живот.

1. се измъкнем от дълга

Въпреки че не може да бъде в състояние да изплати цялото си салдо студентски заем от времето, когато са 30, трябва да се предприемат необходими, за да бъде близо до това, че стъпките. Можете също така да изчистят дълговете по кредитна карта, която беше разкъсвана в училище, и започнете да спестявате и планиране, така че не е нужно да се вземат пари на заем, за да плати за следващата си кола. Когато управлявате своя дълг добре и да го изплати, той се отваря врати за останалите стъпки в живота си, като притежаването на дом. Отделете време, за сега, за да се създаде план за изплащане на дълга, така че можете да се измъкнем от дълга. Ако имате големи плащания студентски заем, гледам в една от опциите, които могат да ви помогнат да имате някои или всички от вашите студентски заеми греховете.

2. Освен за пенсиониране

Като се започне с първата си работа, вие трябва да започнете спестяване 15 на сто от доходите си за пенсиониране. Ако го направите с първата си работа, за да не пропуснете пари, защото сте само началото с вашия бюджет. Ако се върнем в училище и да спрат да работят, докато изпълнява задълженията си, парите си в пенсионна сметка ще продължи да нараства, и можете да започнете отново да допринесе, след като получим Вашата магистърска степен. Установяване на този навик и което го прави приоритет означава, че няма да се притеснявате за пенсиониране, с напредване на възрастта.

3. При условията на авансово плащане по Начало

А авансово плащане за дома е по-лесно да се класират за ипотека. Той също така ви дава повече покупателна способност, за да намерите най-подходящия дом в квартала, който искате. В зависимост от вашите житейски избори, може да се закупи първата си дом в 20-те години, или може да се изчака, докато сте на път 30. Това зависи от вашата ситуация, единични или женен, и избор на кариера. Въпреки това, спестяване на тези пари ще ви помогне да бъдете готови, когато му дойде времето.

4. Фокусирайте се върху кариерата си

Това е много време, за да се установи солидна кариера. Отделете време, за да се създаде солидна професионална мрежа и да разгледа всички опции, които са достъпни за вас. 20-те години са много време, за да проучи различни възможности. Ако сте единствен, можете да отидете на други градове, за да преследва мечтаната работа, както и да наистина се фокусира върху създаване на добра репутация. Това може да ви помогне, ако сте решили да започнете работа като консултант на свободна практика или като вашето семейство ситуация се променя в бъдеще.

5. Създаване на силна финансова навици

Отделете време, че сте в 20-те години, за да установят добри финансови навици. Това означава управление на кредитната си добре и отстраните грешки като закъснели плащания, които сте направили в миналото. Това означава създаване и след бюджета си всеки месец. Това също така означава създаване на добра фонд за спешна помощ, които могат да се справят с неща като изненада съкращения или внезапно заболяване. Ако имате установени тези навици, то ще бъде по-лесно да продължим да се движим напред, животът стане по-сложно с деца, връзки или други кариера ходове.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.