5 financiële doelstellingen die je moet bereiken voordat 30

Home » Finance » 5 financiële doelstellingen die je moet bereiken voordat 30

 5 financiële doelstellingen die je moet bereiken voordat 30

Wanneer u in uw jaren ’20, ga je door een hoop veranderingen. U zult af te studeren en te beginnen met je eerste baan. U kunt verplaatsen naar een tweede baan en werk je weg op de carrièreladder. U kan terugkeren naar school overstappen naar een Masters diploma te halen. U kunt trouwen en een gezin stichten. Het is moeilijk om mijlpalen voor dit decennium omdat mensen nemen andere carrière en het leven paden. Echter, zullen deze vijf doelpunten profiteert u niet uit welke richting je neemt, of je nu getrouwd of single bent. Als u deze stappen te nemen en volgen een financieel plan, wordt u op de weg om er financieel succesvol in uw hele leven.

1. uit de schulden

Hoewel je misschien niet in staat te betalen uit uw gehele student lening saldo tegen de tijd dat je bent 30, moet u de stappen die nodig zijn in de buurt van dat te doen te nemen. U kunt ook duidelijk up van alle creditcard schuld dat je geplaagd op school, en beginnen met sparen en planning, zodat je niet nodig om geld te betalen voor uw volgende auto lenen. Wanneer u uw schuld goed te beheren en het af te betalen, het opent deuren voor de andere stappen in je leven, als het bezitten van een huis. Neem de tijd om een ​​schuld betaling van plan, zodat je uit de schulden te krijgen. Als u grote student lening betalingen, kijken naar een van de opties die u kunnen helpen een aantal of alle van uw leningen voor studenten vergeven.

2. sparen voor pensioen

Te beginnen met je eerste baan, moet u beginnen met het opslaan van 15 procent van uw inkomen voor hun pensioen. Als je het met je eerste baan, zult u niet het geld missen, omdat je net begint met uw budget. Als je terug naar school ga en stoppen met werken terwijl u het bijwonen, zal het geld in uw pensioen-account blijven groeien, en u kunt beginnen weer bij te dragen zodra je je master ontvangen. Vaststelling van deze gewoonte en maakt het een prioriteit betekent dat je niet zorgen te maken over pensioen, als je ouder wordt.

3. Sla voor een aanbetaling op een huis

Een aanbetaling voor een huis maakt het makkelijker om zich te kwalificeren voor een hypotheek. Het geeft je ook meer koopkracht aan het juiste huis in de buurt die u wilt vinden. Afhankelijk van uw keuzes in het leven, kunt u uw eerste huis te kopen in de jaren ’20, of u kunt wachten tot je ongeveer 30. Het hangt af van uw situatie, alleenstaand of gehuwd, en loopbaankeuzes. Echter, het opslaan van dit geld zal helpen klaar te zijn wanneer de tijd komt.

4. Focus on Your Career

Dit is een goed moment om een ​​solide carrière vast te stellen. Neem de tijd om een ​​solide professioneel netwerk te creëren en om alle van de opties die voor u beschikbaar zijn te overwegen. Uw jaren ’20 zijn een goed moment om de verschillende opties te verkennen. Als u alleenstaand bent, kunt u naar verschillende steden om uw droombaan na te streven, en u kunt ook echt concentreren op de oprichting van een goede reputatie. Dit kan u helpen als u besluit om te gaan werken als consultant of freelancen als uw gezinssituatie in de toekomst verandert.

5. Bepaal Sterke Financiële Habits

Neem de tijd die u in uw jaren ’20 tot goede financiële gewoonten vast te stellen. Dit betekent dat het beheren van uw krediet goed en de vaststelling van eventuele fouten, zoals late betalingen die u in het verleden hebben gemaakt. Het betekent het creëren en na uw budget elke maand. Het betekent ook de oprichting van een goede noodfonds die kan omgaan met dingen als een verrassing ontslag of plotselinge ziekte. Als u deze gewoonten gevestigd, zal het gemakkelijker zijn om te blijven bewegen naar voren als het leven wordt ingewikkelder met kinderen, relaties of andere carrière moves.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.