5 Finansiella mål Du måste nå före den 30

Home » Finance » 5 Finansiella mål Du måste nå före den 30

 5 Finansiella mål Du måste nå före den 30

När du är i 20-årsåldern, du går igenom en hel del förändringar. Du kommer att ta examen från college och börja ditt första jobb. Du kan gå vidare till en andra jobb och arbeta dig uppåt på karriärstegen. Du kan återvända till forskarskolan att få en magisterexamen. Du kan gifta sig och bilda familj. Det är svårt att sätta milstolpar för detta årtionde eftersom människor tar olika karriär och liv vägar. Dock kommer dessa fem mål gynna dig oavsett vilken riktning du tar, om du är gift eller singel. Om du tar dessa steg och följer en ekonomisk plan, kommer du att vara på väg att bli ekonomiskt framgångsrika i hela ditt liv.

1. bli skuldfria

Även om du inte kan betala av hela ditt studielån balans genom den tid du är 30, bör du vidta de åtgärder som behövs för att vara nära att göra det. Du kan också klara upp alla kreditkort skuld som du plågat upp i skolan, och börja spara och planering så att du inte behöver låna pengar för att betala för din nästa bil. När du hanterar din skuld väl och betala bort det, öppnar dörrar för de övriga stegen i ditt liv, som att äga ett hem. Ta dig tid nu att upprätta en skuld betalningsplan så att du kan få ut av skulden. Om du har stora studielån betalningar, titta in i en av de alternativ som kan hjälpa dig att ha några eller alla dina studielån förlåtna.

2. spara till pensionen

Från och med ditt första jobb, bör du börja spara 15 procent av din inkomst för pensionering. Om du gör det med ditt första jobb, kommer du inte missa pengar, eftersom du just har börjat med din budget. Om du går tillbaka till skolan och sluta arbeta medan du deltar, kommer pengarna i din pension konto fortsätter att växa, och du kan börja bidra igen när du får din magisterexamen. Etablera denna vana och göra det till en prioritet innebär att du inte behöver oroa sig för pension, när man blir äldre.

3. Spara för en handpenning på ett hem

En handpenning för ett hem gör det lättare att kvalificera sig för en inteckning. Det ger dig också mer köpkraft för att hitta rätt hem i grannskapet som du vill. Beroende på dina livsval, kan du köpa din första hem i 20-årsåldern, eller så kan du vänta tills du är på väg 30. Det beror på din situation, ensamstående eller gift och yrkesval. Dock kommer att spara dessa pengar hjälpa dig att vara redo när det är dags.

4. Fokusera på din karriär

Detta är en bra tid att etablera en solid karriär. Ta dig tid att skapa en solid professionellt nätverk och att överväga alla alternativ som finns tillgängliga för dig. 20-årsåldern är en bra tid att utforska olika alternativ. Om du är ensamstående, kan du flytta till olika städer för att fullfölja ditt drömjobb, och du kan också verkligen fokusera på att etablera ett gott rykte. Detta kan hjälpa dig om du väljer att börja arbeta som konsult eller frilansar som din familjesituation förändras i framtiden.

5. Upprätta starka finansiella vanor

Ta dig tid att du är i 20-årsåldern att skapa goda ekonomiska vanor. Detta innebär att hantera din kredit väl och åtgärda eventuella fel som sena betalningar som du har gjort i det förflutna. Det innebär att skapa och följa din budget varje månad. Det innebär också att skapa en god katastroffond som kan hantera saker som en överraskning uppsägningar eller plötslig sjukdom. Om du har dessa vanor etablerad, blir det lättare att fortsätta framåt som livet blir mer komplicerat med barn, relationer eller andra karriär flyttar.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.