5 Inconvenient Truths Over Makelaars

Home » Real Estate » 5 Inconvenient Truths Over Makelaars

5 Inconvenient Truths Over Makelaars

of een belemmering – – in de aan- en verkoop reis Agenten kunnen een hulp zijn. Hier zijn een aantal dingen om te weten voordat u er een huren.

Het kopen of verkopen van een huis is waarschijnlijk de grootste financiële transactie die u ooit zult compleet. Makelaars kan u begeleiden door het proces, maar het inhuren van de verkeerde, en je kon kostbare tijd en geld te verliezen.

Zoals bij elk beroep, zijn er top-notch makelaars die dingen te doen door het boek en matte degenen die bezuinigen. Om een ​​slechte ervaring te vermijden, moet je wat onderzoek te doen en vragen veel vragen.

Leer deze lessen nu om u te helpen later betere beslissingen te nemen.

1. Ze werken soms voor beide partijen

In sommige staten, kan dezelfde makelaar zowel de koper als de verkoper in een transactie te vertegenwoordigen. Het heet dual agentschap, en hoewel het dingen kan versnellen doordat kopers en verkopers om te communiceren met hetzelfde middel, het kan ook ernstige belangenverstrengeling uit te nodigen. Denk er eens over: Kopers en verkopers hebben zelden dezelfde doelen voor een deal, dus hoe kan men middel doen wat het beste voor beide?

Toen ze dual agentschap bekendmaken, zoals vereist door de wet, agenten moeten zorgvuldig uit te leggen wat je verliest door akkoord te gaan met het, zegt Richard Harty, een exclusieve koper-agent en mede-eigenaar van Harty Realty Group in Highland Park, Illinois.

Als je niet vraagt ​​en een oneerlijk middel niet te vertellen, kunt u onbewust geven onverdeelde loyaliteit van uw agent en de verwachting dat ze zullen wijzen op problemen met het eigendom of contract – zowel grote redenen voor kopers en verkopers met elkaar hebben hun eigen agent in de eerste plaats.

2. Ze weten niet wat uw huis waard is

Agenten gewoonlijk op zoek naar de recente verkoop van soortgelijke woningen en geven u hun mening over de waarde van uw huis op basis van ervaring, maar dat alleen mag niet beslissen uw vraagprijs.

Een bedrieglijke middel kan de waarde overdrijven als ze denken dat het zal de huiseigenaar te overtuigen om een ​​bedrijf te ondertekenen of een onderschatting is als ze denken dat betekent een snelle verkoop, zegt Doug Miller, een onroerend goed advocaat in de buurt van Minneapolis en directeur van Consumer advocaten in de Amerikaanse Real Estate, een landelijke non-profit organisatie.

Een professionele vastgoed taxateur kan de meest accurate schatting van thuis waarde . Hoewel het kan kosten rond de $ 300 of $ 400, het krijgen van een evaluatie voordat u uw huis op de markt gebracht kan u helpen een realistische prijs te stellen.

3. Hun opdracht is bespreekbaar

Listing middelen kunnen verwachten dat u hun provisie te accepteren – over het algemeen ongeveer 6% van de verkoopprijs – zonder twijfel, maar je zeker niet hoeft te doen. Hoewel het ongemakkelijk kan zijn, onderhandelen over de provisie is volledig binnen uw rechten, en je moet bespreken voordat de ondertekening van een soort contract. Begin met het stellen van specifieke vragen over hoeveel gaat rechtstreeks naar uw agent en het niveau van service die u kunt verwachten in ruil voor die commissie.

Bij de onderhandelingen, is het belangrijk om te weten dat de vermelding van agenten doorgaans splitsing van de commissie met de agent van de koper. Ze kunnen elk een deel van de desbetreffende commissie te betalen aan hun beursvennootschap, als goed.

4. Ze zijn niet echt zeker een open huis zal helpen

Hoewel sommige vermelding agenten aandringen open dagen zijn van vitaal belang, de statistieken vertellen een ander verhaal: In 2017, slechts 7% van de kopers vonden hun nieuwe huis op een open huis of uit een werfteken, volgens een National Association of Realtors (NAR) enquête.

Kopers die voorstellingen te plannen zijn bijna altijd financieel doorgelicht, Bill Gasset, een makelaar bij Re / Max Executive Realty in Hopkinton, Massachusetts, zei in een e-mail. Open huis shoppers, aan de andere kant, kan nog niet worden vooraf goedgekeurd door een geldschieter.

En dan is er het veiligheidsaspect. De meeste verkopers nooit denken over het feit dat iemand door de deur van een open huis kunnen komen, zei Gasset. “Het ergste nadeel van een open huis is diefstal.”

Uiteindelijk is de keuze om een ​​open huis te hebben is van jou alleen. Weeg de risico’s versus voordelen zorgvuldig door voordat u beslist.

Het bijwonen van een open huis als een koper is een goede manier om zich te roped in dual agentschap, dankzij een NAR beleid over “aanschaf oorzaak”, zegt Miller – in feite, die veroorzaakt u om te kopen de woning. De regel zegt dat de agent die voor het eerst maakt u kennis met uw toekomstige woning heeft recht op de volledige commissie.

Als u een open huis te bekijken en besluiten om een ​​bod uit te brengen, kan de listing agent krediet voor uw interesse. “Zonder enige waarschuwing aan u, u heeft zojuist verbeurd uw recht om uw eigen agent te huren en te onderhandelen over haar fee”, aldus Miller. Vermijd kruising over deze denkbeeldige lijn door voorzichtig over hoe je gaan met een open huis middel. Niet uw naam, ondertekenen alle documentatie of discussieer uw mening van het huis met de listing agent, tenzij je moet, zegt Miller. Als je echt wilt een open huis, vertrekken en het vinden van een koper agent die kan helpen bij het doen van een aanbod.

5. Hun service providers zijn niet altijd goed

Een huis inspecteur, onroerend goed advocaat, titel bedrijf of een andere service provider door uw agent gesuggereerd is niet altijd de beste of meest betaalbare optie. Hun aanbevolen provider kan een kennis te zijn, of in sommige gevallen, bereid zijn om de agent te voorzien van een stimulans voor die verwijzing.

Consumenten moeten verscheidene potentiële aanbieders te interviewen en hun eigen beslissing over wie te huren, zegt Harty.

Kies uw makelaar zorgvuldig

Om te voorkomen dat het werken met de verkeerde middel, niet het inhuren van de eerste die je te praten, zelfs als ze een “vriend van een vriend.” Neem deze stappen om de situatie vanaf het begin te controleren.

Interview meerdere makelaars. Vraag elke kandidaat hoe ze van plan om u te helpen kopen of te verkopen tegen de best mogelijke prijs. Vraag altijd om referenties, kijken naar een lijst met hun recente transacties en vragen of ze bereid zijn om hun opdracht te onderhandelen.

Huur voor de exacte vaardigheden die je nodig hebt. Ook al zijn ze in staat om zowel het kopen en verkopen van kanten van een transactie te doen, veel agenten zijn gespecialiseerd in de ene of de andere kant. Gebruik dit in uw voordeel. Als je koopt, vinden middel van een koper die de tijd te nemen om u te helpen precies te vinden wat u zoekt. Als je verkoopt, op zoek naar een bedrijf agent die een geschiedenis van het ophalen van een goede prijs en sluiten op schema heeft.

Hier krijg je een onroerend goed advocaat betrokken. Hoewel het niet altijd bij het nationaal recht vereist, met een onafhankelijke advocaat beoordeling alle overeenkomsten en contracten kan een slimme zet zijn. In tegenstelling tot de agenten, kan vastgoed advocaten juridisch advies geven over alle delen van de koopovereenkomst, zegt Miller.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.