5 obekväma sanningar om Fastighetsmäklare

Home » Real Estate » 5 obekväma sanningar om Fastighetsmäklare

5 obekväma sanningar om Fastighetsmäklare

Agenter kan vara en hjälp – eller ett hinder – i köp och försäljning resa. Här är några saker att veta innan du hyra en.

Att köpa eller sälja en bostad är sannolikt den största finansiella transaktioner du någonsin klar. Fastighetsmäklare kan guida dig genom processen, men anställa fel, och du kan förlora värdefull tid och pengar.

Som med alla yrke finns top-notch fastighetsmäklare som gör saker genom boken och svaga de som skär hörn. För att undvika en dålig erfarenhet, måste du göra en del efterforskningar och ställa en massa frågor.

Lära sig dessa lärdomar nu för att hjälpa dig att fatta bättre beslut senare.

1. De arbetar ibland för båda sidor

I vissa stater kan samma fastighetsmäklaren representera både köpare och säljare i en transaktion. Det kallas dubbel byrå, och även om det kan påskynda saker genom att köpare och säljare att kommunicera med samma agent, det kan också bjuda allvarliga intressekonflikter. Tänk på det: Köpare och säljare har sällan samma mål för en affär, så hur kan man agent göra vad som är bäst för båda?

När de avslöjar dubbla byrå, som krävs enligt lag, agenter bör noggrant förklara vad du förlorar genom att gå till det, säger Richard Harty, en exklusiv köparens agent och delägare i Harty Realty Group i Highland Park, Illinois.

Om du inte frågar och en oärlig agent inte berätta, kan du omedvetet ge upp din agent odelade lojalitet och förväntningar om att de kommer att peka ut problem med fastigheten eller kontrakt – både stora skäl för köpare och säljare att varje har sin egen agent i första hand.

2. De vet inte vad ditt hus är värt

Agenter ser normalt på de senaste försäljning av samma hem och ge dig sin åsikt om ditt hem värde bygger på erfarenhet, men det bör inte ensamt avgöra din fråga pris.

En bedräglig agent kan överdriva värdet om de tror att det kommer att övertyga husägare att underteckna ett noteringsavtal, eller underskatta det om de tror att det betyder en snabb försäljning, säger Doug Miller, en fastighet advokat i Minneapolis området och verkställande direktör för Consumer förespråkare i American Real Estate, en nationell ideell organisation.

En professionell fastigheter värderingsman kan ge den mest exakta uppskattning av hem värde . Även om det kan kosta runt $ 300 eller $ 400, få en bedömning innan du sätter ditt hus på marknaden kan hjälpa dig att ställa ett realistiskt pris.

3. Deras provision är förhandlingsbart

Notering medel kan förvänta dig att acceptera sin provision – vanligtvis cirka 6% av försäljningspriset – utan att fråga, men du verkligen inte behöver. Även om det kan vara obehagligt, förhandla om provisionssats är helt inom dina rättigheter, och du bör diskutera det innan du registrerar någon form av kontrakt. Börja med att ställa specifika frågor om hur mycket kommer att gå direkt till din agent och servicenivån du kan förvänta dig i utbyte för nämnda provision.

Vid förhandlingar, är det viktigt att veta att notering agenter delas vanligtvis kommissionen köparens agent. De kan var och en ha att betala en del av den resulterande provision till sin mäklarfirma, liksom.

4. De är inte riktigt säker på ett öppet hus kommer att hjälpa

Även om vissa noteringsmedel insisterar öppet hus är avgörande statistiken berättar en annan historia: 2017 fann endast 7% av köparna deras nya hem på ett öppet hus eller från en gård tecken, enligt en National Association of Realtors (NAR) undersökning.

Köpare som schema visningar är nästan alltid ekonomiskt granskas, Bill Gasset, en fastighetsmäklare på Re / Max Executive Realty i Hopkinton, Massachusetts, sade i ett mejl. Öppet hus shoppare, å andra sidan, kanske ännu inte preapproved av en långivare.

Och sedan finns det säkerhetsaspekten. De flesta säljare tänker aldrig om det faktum att vem som helst kan komma in genom dörren till ett öppet hus, sade Gasset. ”Den värsta Nackdelen med ett öppet hus är stöld”.

I slutändan är valet att ha ett öppet hus bara dina. Väga riskerna mot belöningar noga innan du bestämmer dig.

Delta ett öppet hus som köpare är ett bra sätt att få avgränsades till dubbel byrå, tack vare en NAR policy om “koppleri orsak,” Miller säger – i själva verket som orsakade du skaffa hemmet. Regeln säger agenten som först presenterar din framtida hem har rätt till hela kommissionen.

Om du visar ett öppet hus och bestämmer sig för att lägga ett bud, kan noteringen agent ta åt sig äran för ditt intresse. ”Utan någon varning till dig, du har just förlorat din rätt att anlita en egen agent och förhandla sin avgift,” Miller säger. Undvik att korsa över detta tänkt linje genom att vara försiktiga med hur du deltar med ett öppet hus agent. Inte ange ditt namn, underteckna något dokumentation eller diskutera din åsikt av huset med noteringen agent om du inte måste, säger Miller. Om du verkligen gillar ett öppet hus, lämna och hitta en köpare agent som kan hjälpa dig att göra ett erbjudande.

5. Deras tjänsteleverantörer är inte alltid bäst

Ett hem inspektör, fastigheter advokat, titel företag eller annan tjänsteleverantör föreslås av din agent är inte alltid den bästa eller mest prisvärda alternativet. Deras rekommenderade leverantör kan vara en bekant, eller i vissa fall, villiga att ge agenten med ett incitament för att remiss.

Konsumenterna bör intervjua flera potentiella leverantörer och göra sina egna beslut om vem man ska anställa, säger Harty.

Välj din fastighetsmäklare noggrant

För att undvika att arbeta med fel agent, inte anställa den första du prata med, även om de är en ”vän till en vän.” Ta dessa åtgärder för att kontrollera situationen från början.

Intervjua flera fastighetsmäklare. Fråga varje kandidat hur de planerar att hjälpa dig att köpa eller sälja till bästa möjliga pris. Begär alltid referenser, titta på en förteckning över sina nyligen genomförda transaktioner och fråga om de är villiga att förhandla sin provision.

Hyra för de exakta kunskaper du behöver. Även om de har möjlighet att göra både köp- och sälj sidor av en transaktion, många agenter specialiserade på den ena eller den andra. Använd detta till din fördel. Om du ska köpa, hitta en köpare agent som tar sig tid att hjälpa dig att hitta exakt det du letar efter. Om du säljer, leta efter en notering agent som har en historia av att hämta ett bra pris och stängning på schemat.

Få en fastighet advokat inblandade. Även om det inte alltid krävs av nationell lag, som har en oberoende advokat granska alla avtal och kontrakt kan vara ett smart drag. Till skillnad från agenter, kan fastigheter advokater lagligt ge råd om alla delar av köpeavtalet, säger Miller.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.