5 sätt att bli en bättre Investor

Home » Investing » 5 sätt att bli en bättre Investor

Agera klokt är nyckeln till långsiktig portfölj framgång

5 sätt att bli en bättre Investor

Att lära sig att hantera dina pengar och bygga en investeringsportfölj kan vara en svår uppgift för många nya investerare. För vissa människor, det är helt enkelt en fråga om att inte ha tid att ge ordentlig uppmärksamhet till hur deras rikedom investeras och de risker som de är att utsätta sina surt förvärvade besparingar. För andra handlar det om en brist på intresse för att investera, ekonomi och pengar förvaltning. Dessa människor kan vara smart, hårt arbetande och även lysande i andra områden i livet, men de föredrar att göra något annat i stället för att tala om siffror och siffror – de inte vill att gräva igenom årsredovisningar, Form 10-K anmälningar, resultat- , balansräkningar, fondprospekt eller proxy uttalanden.

För en icke obetydlig andel av investerare, det handlar om temperament och känslomässig reaktion. Trots sina bästa avsikter, de är utan tvekan egna värsta fiender, förstör rikedom genom suboptimala beslut och reaktioner som bygger på känsla snarare än fakta.

Jag tror att vissa saker kan hjälpa en investerare att bättre förstå syftet och arten av tilldelningen kapitalprocess. Även om dessa tips inte kan garantera resultat, är min förhoppning att genom att lyfta fram och diskutera några vanliga fel och förbises misstag, blir det lättare för dig att hitta dem i den verkliga världen.

Undvika att investera i något du inte förstår

Folk verkar glömma denna grundläggande sanning om de inte är påmind. Jag föredrar att destillera det i en handfull uttalanden som kan tjäna dig väl om du håller dem i bakhuvudet.

  1. Du behöver inte investera i någon specifik investering. Låt inte någon övertyga dig annars. Det är dina pengar. Du har inte bara rätt att säga nu, men rätten att göra det, även om du inte kan förklara ditt resonemang.
  2. Massor av möjligheter kommer tillsammans i livet. Låt inte rädslan för miste få dig att göra dumma saker.
  3. Om du eller den person hantera dina pengar kan inte beskriva den underliggande tesen om en investering – var och hur pengar skapas, hur mycket du betalar för den ström av kontanter och hur att kontanter i slutändan kommer att finna sin väg tillbaka till fickan – då du inte investerar. Du spekulerar. Det kan träna i din fördel, men det är ett farligt spel som är bäst givet eller åtminstone begränsas till en liten, isolerad del av din portfölj som inte innebär användning av marginalen.

En enorm mängd smärta och lidande kan undvikas när dessa grundläggande tre grundsatser är hedrade. Inte avfärda dem eftersom de låter som sunt förnuft. Som Voltaire fattat och exakt observeras ”Sunt förnuft är inte så vanligt.”

Förstå att marknadsvärdet och egenvärde är olika

Föreställ dig att du köpte en kontorsbyggnad i Mellanvästern, betala kontant utan låneskulden mot fastigheten. Din förvärvspriset var $ 1.000.000. Byggnaden är i ett utmärkt läge. Hyresgästerna är finansiellt starka och låst i långsiktiga kontrakt som ska se till att hyres kontroller hålla flyter i många år. Du samlar $ 100.000 per år i fritt kassaflöde från byggnaden efter att täcka saker som skatter, underhåll och investeringsreserver.

Dagen efter det att du köper byggnaden kollapsar banksektorn. Investerare kan inte få tag på kommersiella hypotekslån och som ett resultat, fastighetsvärden blir deprimerad. Under efterföljande år, byggnader som säljs för $ 1 miljon går nu för endast $ 600.000, eftersom de enda personer som har råd att göra förvärv är kontanter köpare.

Det är ingen tvekan i detta scenario som om du skulle försöka sälja den, skulle sannolikt marknadsvärdet på din fastighet vara mycket mindre än det pris du betalat.

Du kan få $ 600.000 bör du dumpa den på den öppna marknaden. Du kanske kan få ett mycket bättre pris om du kan och vill göra ett privatägt förhandlade lån som du effektivt fungera som bank för köparen, som håller avleda en del av hyresintäkter i form av ränta på hypotekslån not till dig efter att du har sålt byggnaden som du nu håller en lien. Men om du kunde dra upp noterade marknadsvärden på fastighetsinvesteringar, skulle du vara i en mycket betydande sätt på papper. Det skulle vara brutal.

För långsiktiga investerare är detta inte särskilt meningsfullt eftersom riktiga investerare i ord Benjamin Graham, den legendariska far värde investera, är sanna investerare sällan tvingas sälja sina tillgångar. Istället har de kör sin ekonomi konservativt nog att de kan sitta på deprimerade värderingar i flera år åt gången, i vetskap om att de fortfarande tjänar en god avkastning mätt som kassaflöde som tillhör dem i förhållande till det pris de betalade för sin ägarandel .

I det här fallet, om din byggnad kan hämta $ 600.000 eller något annat nummer på auktion är inte följd jämfört med det faktum att du samlar $ 100.000 i fritt kassaflöde från ditt ägande. Det är den ekonomiska motorn. Det är källan till sann eller egenvärde. Graham talade om dårskap att bli upprörd i en situation som denna, eftersom den uppgick till tillåta dig själv att vara känslomässigt bedrövad av andras misstag i dom. Det vill säga, du bör inte vara ute efter att marknadspriset för att informera dig om det inneboende värdet på din fastighet. Du bör känna till det inneboende värdet på din fastighet och kunna försvara sin beräkning med konservativt skattad, grundläggande matematik. Tänk på marknadspriset som något du kan dra nytta av om du så önskar – inget mer, inget mindre.

Detta koncept är sant över flera tillgångsklasser. Om du har en ägarandel i ett fantastiskt företag med stora avkastning på kapital, en stark konkurrensposition som gör det svårt att avsätta i viss sektor eller industri och en styrelse som är aktieägarvänliga, det bör inte leda till att du någon särskild nöd för att titta på ditt innehav minska med 50 procent eller mer på papper.

Detta gäller särskilt om den har en historia av att belöna dig med försiktighet genomförda aktieåterköp och väl motiverade utdelningen ökar och du har betalat ett rimligt pris i förhållande till look-through vinst – eller mer avancerade investerare som är förtrogna med bokföring och finans, ”ägare resultat,” ett fritt kassa flödesjustering beräknas vid utvärdering av rörelsedrivande bolag, jag vet att jag upprepar detta ofta, men du bör internalisera det om du vill undvika att förstöra din förmögenhet genom dåraktigt att sälja högkvalitativa, långfristiga tillgångar eftersom vad nästan alltid visar sig vara kortlivad rädsla.

Lär dig att tänka i termer av Net Present Value

En amerikansk dollar är inte bara en US-dollar, och en schweizisk franc är inte bara en schweizisk franc.

Från ditt perspektiv som investerare, är det netto nuvarande köpkraft som räknas. Fall inte i fällan att tänka i termer av nominell valuta, en fara känd ekonom Irving Fisher beskrivs i hans 1928 mästerverk, The Money Illusion .

Om du har en $ 100 bill i fickan idag, värdet av att $ 100 lagförslag beror på en mängd faktorer. Om du har en tillräckligt lång sträcka av tid och kan tjäna tillfredsställande avkastning kan kompoundering arbeta sin magi och förvandla det till $ 10.000. Om du inte har ätit på två dagar, är nyttan av framtida pengar praktiskt taget obefintlig jämfört med möjligheten att använda dessa pengar nu. Framgångsrik investera handlar om att göra val. Rama in dina utgifter och investeringar beslut på detta sätt. Pengar är ett verktyg – det är allt. Att komma ihåg detta kan hjälpa dig att undvika misstag som många män, kvinnor och familjer gör, att offra deras sanna långsiktiga önskningar för deras kortsiktiga vill.

Var uppmärksam på skatter, kostnader och villkor

Små saker roll, särskilt under tiden på grund av krafter kompoundering som vi har diskuterat. Det finns alla typer av strategier du kan använda för att behålla mer av dina surt förvärvade pengar i fickan, inklusive sådant som tillgångs placering. Tänk på en ränte investerare håller skattefria kommunala obligationer i skattepliktiga värdepappersdepåer och företagsobligationer i skatteparadis såsom Roth IRA. Han vet hur man dra nytta av vad som utgör en positiv hävstångseffekter, såsom att fånga den fria pengar du får när din arbetsgivare matchar bidrag till 401 (k) eller 403 (b) pensionsplan. Det är värt din tid och ansträngning för att upptäcka dem. Med endast små justeringar, särskilt tidigt i blandningsprocessen, har du möjlighet att ändra dina potentiella utbetalningar meningsfullt. Få saker i livet är så värt din tid.

Se till att du väga värdet av vad du får mot kostnaderna. Jag har sett en hel del oerfarna investerare att fokusera på saker som kostnader nyckeltal och förvaltningskostnader med uteslutande av allt annat. De slutligen kosta sig mycket mer i saker som dumma skatte misstag eller smärtsamma riskexponeringar som orsakar sina konton att implodera.

Ett exempel jag gillar att använda är hanteringen av fonder. Ta Vanguard, till exempel. På den tiden jag skrev den här artikeln skulle Vanguard notariatavdelning köra vad uppgick till en mycket enkel fond för $ 500.000 – ingenting komplex, bara vanlig vanilj. Du skulle inte få enskilda värdepapper men du skulle i stället äga samma fonder alla andra äger. Det finns inte en hel del planering flexibilitet för vad, – beroende på de val som gjorts i tilldelningsprocessen tillgång – uppgår till en allt-i effektiv look-through avgift på mellan 1,5 och 1,6 procent per år med den tid du räkna ut saker som förvaltaravgifter och underliggande förvaltningsavgifter.

Det är en fantastisk affär för vad du får. Jag har sett folk blåsa sex- och sju-figur arv snabbare än du kan blinka, som alla kunde ha undvikits hade pengar låsts i förtroende och överlåtaren varit villig att betala avgifterna. Med andra ord, betalade givaren mer uppmärksamhet åt något som inte spelade någon roll – det vill säga att försöka betala 0,05 procent i avgifter per år genom att göra det själv snarare än 1,5 till 1,6 procent genom att lägga ut det till någon annan. Jämför det med en mycket mer relevant faktor: den känslomässiga stabilitet och ekonomiska förmåga av mottagaren. Det här betyder. Din investeringsportfölj finns inte i en lärobok. Den verkliga världen är rörigt och människor är komplicerade.

Aldrig tänka på Performance ensam utan factoring i Risk Exponering

Liksom många företagare, jag tänker på risken mycket. Min temperament är en märklig blandning av konstant sannolikhetsberäkningar blandas med optimism. När min man och jag startade vår erman jacka utmärkelser företaget mer än ett decennium sedan, noggrant utformade vi kostnadsstrukturen på ett sätt som vi vann i nästan alla scenario. När lanserat vår globala kapitalförvaltningsbolag för rika och förmögna individer, familjer och institutioner som ville investera tillsammans med oss, såg vi till våra ursprungliga form ADV avslöjanden innehöll diskussioner om några av riskerna.

Det är en otroligt farlig tecken när investerarna börjar prata om sina ”stora” avkastning utan att diskutera hur dessa avkastning genererades. Riskexponeringen som du utsatt ditt kapital, mätt inte av volatilitet i marknadsnotering, men i det pris som betalas i förhållande till egenvärde med justering för potential wipeout, är den verkliga hemligheten med att bygga välstånd på lång sikt. En av historiens mest kända investerare är förtjust i att påpeka att det inte spelar någon roll hur stor avkastning är – om det finns en enda ”noll” i multiplikation, förlorar du allt. Detta gäller inte bara inom förvaltnings av din portfölj, men i den operativa ledningen av hela företag. Den implosion av AIG, tidigare en av världens starkaste finansiella institutioner och mest respekterade blue chip-aktier , är en perfekt fallstudie som varje seriös investerare bör utföra.

Personligen är jag av den uppfattningen att detta kan destilleras i följande riktlinjer:

  1. Betala för dina investeringar, i sin helhet och med kontanter.
  2. Bara köpa aktier eller obligationer som du gärna att äga under de kommande fem åren om börsen stängd och du inte kunde få en noterat marknadsvärdering på den.
  3. Undvik värdepapper utgivna i vissa sektorer, branscher eller branscher, särskilt om de är längre ner kapitalstrukturen. Till exempel, frånvarande några utomordentligt sällsynta fall, en hel del värde investerare är i allmänhet inte intresserade av stamaktier i ett flygbolag till varje pris om det fungerar som en liten spekulativ utökar till en bredare och mer diversifierad portfölj. De tror värderingen motiverar det. Även då skulle de fortfarande sannolikt promenad från möjligheten. Anledningen? På det hela taget, flygbolag har vad som utgör en konstant, kan-vara-utlöst-at-any-time konkursrisken. Det är ett företag som ser intäktsnivåer sjunka i händelse av krig, katastrofer eller allmänna ekonomiska förhållanden. Par som med den höga driftskostnader struktur och råvarupriser, och med ett stort undantag, har det varit ekonomiskt förödande för långsiktiga ägare.

Detta kräver att titta på din portfölj på olika sätt. Din portfölj bör inte vara en källa till spänning eller känslomässiga spänning på samma sätt gå på golvet i ett kasino i Las Vegas är för många människor. Framgångsrik investera liknar ofta tittar målarfärg torka. Du hittar stora tillgångar, betala rimliga priser för dem, då du sitter på din bakom för några årtionden medan kapitalismen och förvärrar dusch dig med belöningar. Kasta i vissa diversifiering så det oundvikliga konkursen eller försämring av en eller flera komponenter på vägen inte skada dig alltför dåligt. Historiskt sett har det varit en dröm kombination. Även om det är sant att historien inte upprepar sig, för dem som förstår odds, är det inte svårt att hävda att det är förmodligen den enda intelligent sätt att bete sig.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.