6 Bad Money Mindsets Je moet Break

Home » Budgeting » 6 Bad Money Mindsets Je moet Break

 6 Bad Money Mindsets Je moet Break

Wat is de belangrijkste sleutel tot een succesvolle financiën? Verander de manier waarop u denkt over geld.

Als uw geld mentaliteit is uitgeschakeld, zult u nooit echt in staat zijn om “vooruit te komen”, of u brengen op de 30.000 $ per jaar of $ 300.000. Zodra je je perspectief recht, zal het gemakkelijker zijn om het geld dat komt in maximaliseren.

Hier zijn zes gemeenschappelijke slecht geld mindsets je kan vallen in, en hoe te breken van deze mentale vallen.

1. Living (Only) in het Nu

Het is moeilijk om uw geld te rekken wanneer u alleen gericht bent op wat het makkelijkste en meest aansprekende op dit moment. Tuurlijk, het is sneller om een ​​kopje koffie drinken op de weg dan om het te maken thuis, maar die $ 5 lattes kan oplopen tot een extra student lening betaling. De nieuwste smartphone kan worden uw naam roepen, maar als je bereid bent om te leven met model van vorige maand bent, kun je dat geld aan de opbouw van nood spaargeld.

Wat is het nut van het leven onder uw middelen? In een woord: vrijheid. De volgende keer dat je autopech, zul je niet merkt dat je klauteren voor fondsen. De volgende keer dat je geraakt met een onverwachte medische factuur, zul je niet merkt dat je verliest slapen ‘s nachts. In plaats van alleen het leven in het huidige moment, gereserveerd extra voor je toekomstige zelf te genieten.

2. Extreme Zuinigheid

Koopjesjacht is één ding; goedkoop is een andere. Niet puur richten op het prijskaartje. In plaats daarvan, na te denken over de kwaliteit en de totale waarde.

De dop van een extra $ 20 of $ 30 en je kon een paar schoenen dat duurt jaren, in plaats van een die ontrafelt aan het eind van het seizoen te krijgen. Veer voor het kopen van de ingrediënten voor verse zelfgemaakte maaltijden in plaats van het leven van het menu dollar bij uw lokale drive-thru, en de positieve effecten op uw gezondheid kan bespaart u duizenden in de toekomst medische rekeningen.

Ook niet uw kostbare tijd te verspillen proberen om centen knijpen. Hoewel het goed is om geld-bewust zijn, vergeet niet dat je tijd is uw belangrijkste troef. Als achter een deal vereist een extra uur of twee van ongemak, en het bespaart u slechts $ 5, het is niet de moeite waard.

3.  Living Outside Uw Middelen

Creditcard schuld kan houden u in financiële ketenen voor decennia. Stop met jezelf te vertellen u “verdient” dingen die je niet kunt veroorloven. Herinner jezelf eraan dat wat je  werkelijk  verdient is een leven waar je niet hoeft te werken tot je 80 om de betaalde rekeningen te houden.

Laat items van de consument niet op krediet te kopen. In plaats daarvan, geld besparen op voorhand, zodat u uzelf kunt verwennen met een item dat je echt kunt veroorloven.

4. Winging het

Het maakt niet uit hoeveel geld je maken als je niet weet hoe het ontsnapt uit uw portemonnee. Als u niet beschikt over een budget hebben, komen met een – stat. Hetzelfde geldt voor het bouwen van een noodfonds en het creëren van een pensioen spaarplan. Als je niet bijhouden waar uw geld naartoe gaat, het heeft de neiging om weg te komen van u snel te krijgen.

De beste manier om “te betalen je toekomstige zelf” is door het maken van een begroting. Maar dit kan een verscheidenheid aan vormen aannemen. Je kon een traditionele line-post budget proberen. Je kon een gemodificeerde vijf-categorie budget proberen.

En als traditionele budgettering doet geen beroep op u, probeer dan de anti-budget.

5. haten

“Budgettering” hoeft niet een vies woord. Evenmin “besparingen” of “pensioen planning.” Er zijn zoveel apps en tools die er zijn dat het harde werk kan nemen van je schouders en zelfs zet het maximaliseren van uw geld in een spel (of in ieder geval een leuke uitdaging). Vind de tools die de meest intuïtieve gevoel voor u en het beheer van geld zal veel gemakkelijker komen.

6. Het negeren van Belastingen 

Het is verleidelijk om belastingen over het hoofd. Ze lijken saai en ingewikkeld. Maar deze maken een groot verschil in de hoeveelheid geld die blijft in uw zak. Tax planning is net zo belangrijk als budgettering, beleggen en alle andere vormen van financieel beheer.

Praat met een CPA over hoe u uw aanslagbiljet te verlagen, en na te denken over de fiscale gevolgen van de beslissingen die je maakt.

Als u besluit om te verhuizen naar een andere buurt of staat, bijvoorbeeld na te denken over hoe deze stap zal van invloed op uw aanslagbiljet – en dus, hoe het kan uw totale budget zal beïnvloeden.

Laatste gedachten

Geld hoeft niet stressvol of saai te zijn. Kijk naar slim beheer van geld als een geschenk dat je je toekomstige zelf te geven. Bevrijd jezelf van negatieve opvattingen en gevoelens ten opzichte van geld. Het verbeteren van uw geld mentaliteit is de eerste en belangrijkste stap naar het creëren van een succesvolle financiële toekomst.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.