6 Dumb Money Moves som synes Smart

Home » Finance » 6 Dumb Money Moves som synes Smart

 6 Dumb Money Moves som synes Smart

Har du noen gang prøvd å “time” aksjemarkedet? Visste du kjøper en bolig før du var virkelig klar, fordi hjemme-eierskap er en god investering? Har du holde en balanse på kredittkortet til å forbedre din kreditt scorer?

Disse er alle vanlige penger trekk, og hvis du har gjort noen av dem, har du kanskje trodde du var følgende prøvd-og-sann personlig økonomi visdom. Men som mye konvensjonell visdom, de er ikke på langt nær så smart som de høres.

Her er noen dumme penger flytter du trenger å grøft fra arsenalet ditt, uansett hvor mye det kan synes å være fornuftig.

Dumb Flytt: Ikke å ha et kredittkort, fordi det vil føre til gjeld.

Det har vært nesten åtte år siden den store Resesjon, og mer enn to tredeler av personer mellom 18 og 29 ikke har kredittkort, ifølge en Bankrate undersøkelse. “Det virker smart, fordi du ikke er i fare for gjeld, men det er ikke smart, fordi du ikke bygge din kreditt,” sier Sarah Newcomb, forfatter av “Loaded: Money, psykologi, og hvordan å komme videre uten å forlate dine verdier Behind “. Mange av disse Millennials så vel som folk i andre generasjoner som ikke har kredittkort i eget navn har det som kalles‘tynne kreditt-filer’det er kreditt-bransjen taler for å ha liten eller ingen kreditt. historie, og det kan holde deg tilbake når du ønsker å søke om et boliglån eller billån. Det kan også bety å betale mer enn nødvendig for huseiere og bilforsikring.

Smart trekk: Hvis du tror du er ansvarlig for å være uansvarlig med det første stykke plast, spør utstedende bank for å holde kredittgrensen kunstig lav. Deretter satte en eller to automatiske regninger på kortet og planlegge automatiske betalinger fra din brukskonto til å dekke dem. Du vil aldri være for sent, og kreditt vil forbedre.

Og hvis du ble slått ned på et kort? En sikret kortet – hvor du gjør en liten innsats med den utstedende bank – er kortet med trening hjul som kan sette deg på veien til en sterk kreditt historie.

Dumb Flytt: Holde en saldo på et kredittkort for å bygge kreditt.

En av de store bidragsyterne til kreditt score er kreditt utnyttelse. Din utnyttelse er prosentandelen av kredittgrensen at du faktisk bruker, og det teller for om lag 30 prosent av poengsummen. Hvis du har en grense på $ 1000 og regningen er $ 550, du bruker 55 prosent. Det er for høyt det er best for poengsummen din hvis du bruker mer enn 30 prosent av kredittgrensen når som helst. Og bærer en balanse fra måned til måned og betale renter ikke hjelper poengsummen din i det hele tatt, men det gjør vondt i lommeboken: Den gjennomsnittlige kredittkort renten er om lag 15 prosent. På en $ 3000 balanse, ville det koste deg $ 450 i året.

Smart trekk: Ideelt du vil betale av kredittkort i full hver måned, sparing deg noen rentebetalinger. Og hvis den typiske bruken har du using grensen, kan du løse for problemet på to måter: Du kan be om en økning i kredittgrensen og deretter ikke bruke ekstra kapasitet, eller du kan betale regningen mer enn en gang i måneden .

Dumb Flytt: Forskudds studielån mens skimping på pensjon bidrag

Du har studielån, og du ønsker å betale dem av så fort som mulig, så noen ekstra penger du har på slutten av måneden går mot å betale utover den månedlige regninger og chipping bort på rektor. Din haster er forståelig; ville ikke livet være bedre hvis de var bare borte? Men forskuddsbetaling studielån er ikke et klokt trekk hvis det kommer til en kostnad til langsiktig sparing, som bidrar til 401 (k) (spesielt hvis du mottar arbeidsgiver matchende dollar) eller betale ned høy rente kredittkort gjeld, sier Newcomb .

Smart trekk: Betale av studielån sakte og jevnt mens du bygge din fremtid og dra nytte av aksjemarkedets avkastning. Det kan også være bedre å velge inntektsbasert tilbakebetaling planer (som lavere månedlige utbetalinger), selv om å betale renter for flere år betyr å betale mer interesse totalt.

Se på bekostning av studielånet gjeld, trekker skattefradraget, og sammenligne det til gjengjeld vil du få ved å sette pengene dine til å jobbe på andre måter.

Dumt trekk: Å få jobben først, og raise senere.

Har du forhandle lønn for din nåværende jobb? Hvis ikke, er du ikke alene. Noen 41 prosent av folk ikke gjorde det, i henhold til Salary.com . Mange frykter at pruting over begynnerlønn vil ta dem ut av drift for jobben helt. Men ikke forhandle for en konkurransedyktig lønn i starten av en ny jobb starter du av på feil økonomisk fotfeste, fordi hver bonus og heve du får fremover vil trolig være en prosentandel basert off som starter figuren.

Smart trekk: Ikke ta det første tilbudet. Du har mest innflytelse når de vil ha deg, men ikke har du ennå – og det er viktig å anerkjenne og dra nytte av det øyeblikket. “Folk tror du må spørre om hva som er akseptabelt, men du bør spørre deg selv:“Hva trenger jeg for å tjene slik at jeg ikke trenger å bekymre deg for penger? Det er hva tiden din er verdt,”sier Newcomb. Også forstå at forventningen fra den andre siden av bordet er at du vil be om mer. En studie fra CareerBuilder viser 45 prosent av arbeidsgivere er villige til å forhandle din første jobbtilbudet, og faktisk forventer at du skal gjøre det. Du bare la deg ned hvis du ikke gjør det.

Dumt trekk: Kjøpe et hjem fordi det er en “investering”.

Finansiell rådgiver Carl Richards, forfatter av “The Behavior Gap”, husker de gangene folk har sagt til ham fra hjemmene sine: “Det er den beste investeringen jeg noen gang har gjort!” Hans motsvar: “Er det fordi det er den eneste investeringen du’ noensinne har holdt på?”Han har et poeng. Det var en lang holdt troen på at eiendomsverdiene aldri gå ned … Så kom 2008 og krakk i boligmarkedet. I virkeligheten hjemme verdier historisk holde tritt med inflasjonen. Og eierkostnader for ikke å nevne beveger seg i, innredning, avgifter, forsikring og vedlikehold som går 1-2 prosent av verdien av hjemmet per år, ifølge Harvard Joint Center for Housing Studies er høy.

Smart trekk: Kjøp en du ønsker å leve i eller fortsette å leie for nå. Det vaskeri liste over kostnader betyr det ikke fornuftig å kjøpe en i det hele tatt hvis du ikke forvente å bo i minst fem år.

Hvis du skal bo på lang sikt, egenkapital du bygge ved å betale ned (eller av) boliglån blir en supplerende sparekonto som du kan bruke til pensjonisttilværelsen. Men du bør aldri strekke til å kjøpe et hus som du ikke kan virkelig råd til bare fordi du tror eiendomsverdiene skyldes pop. Hvis du gjør det, er du verken å kjøpe eller investere  du spekulere. Og med mindre du er en profesjonell eiendomsmegler investor, det er en dårlig idé.

Dumb Flytt: Prøver å time markedet.

Market timing kommer ned til å vite to ting: Når skal komme ut, og når man skal komme tilbake i Det første er veldig vanskelig å spikre, og den andre er enda tøffere.. Mens vi har alle hørt historier om vanlige investorer som fikk inn på akkurat rett tid, er Richards skeptisk. “Ikke tro historiene,” sier han. “Tro data.” Og dataene sier at du ikke kan vinne på dette spillet.

Smart Fix: Kjøp jevnt og trutt, og i mange år. Richards sier å rive en side fra Warren Buffett playbook: “Det beste du kan gjøre er å være lat og vi skal feire det faktum.” Og mens du er i gang, ikke prøv for hardt å slå markedet. Mens enkeltaksjer og forvaltede fond er spennende, er det vanlig å investere i kjedelige indeksfond og børshandlede fond (som også er billigere å kjøpe og eie) som er mer sannsynlig å gjøre deg en multi-millionær i det lange løp. Hvis du er lat nok, er det.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.