7 Lessons Vlagatelji lahko naučimo iz Warren Buffett

Home » Investing » 7 Lessons Vlagatelji lahko naučimo iz Warren Buffett

 7 Lessons Vlagatelji lahko naučimo iz Warren Buffett

Warren Buffett, legendarni predsednik uprave in generalni direktor holdinga Berkshire Hathaway, se je rodil 30. avgusta 1930. V več kot 50 letih, ki ga je teči nekdanji New England predilnico, se mu je vzeta iz okoli 8 $ na delnico na 270.000 $ na delnico ( od septembra 2017), ki je nikoli ne razdeli stalež (Buffett niti uvesti delnic razreda B, ki že vrsto let, s katerimi se trguje na 1 / 50. se je vrednost delnic razreda A, zdaj pa trguje na 1 / 1500. vrednosti zaradi na zalogi razdeliti, da se olajša pridobitev Burlington Northern santa Fe železnice).

 Vzdolž poti, je njegova disciplina dodelitev kapitala ustvarila več milijarderjev poleg sebe, in neznana (a pomembna) število multi-milijonarji, vključno z nekaterimi družinami, ki nabrale na stotine milijonov dolarjev, samo da razkrijejo obseg svojih usodo v dobrodelne volila na smrt.

Katere so nekatere od pouka smo, kot vlagatelji, lahko izveste, če gledamo nazaj na svojo kariero in strategij? Hočem, da traja nekaj časa, da poudariti nekaj tistih, ki so po mojem mnenju še posebej pomembna.

1. Get prave strukture

Skoraj se zdi, nihče ne bi razpravljali, da je resnična skrivnost, da si Warren Buffett je njegova sposobnost, da bi dobili strukturo svojih gospodarstev dal skupaj na način, ki mu daje ogromne osebne koristi. Sedem zgodnjih partnerstva je tekel mu je preglasitev na plače, ki omogoča sodobni menedžerji premoženjski iskati poceni v primerjavi, pri čemer je med 25% in 50% dobička, odvisno od posebnega sporazuma o omejenem partnerstvu.

 Če bi ustvarila natančno iste naložbe rezultate kot plačani član lokalne banke zaupanja oddelku, verjetno nikoli ne bi slišali njegovo ime.

Enako velja za Berkshire Hathaway. Z uporabo zavarovanja plovec kot neke vrste super-učinkovitega račun marž z nobeno od pomanjkljivosti dolga marže, je Buffett lahko Stava 11% do 15% mešanju rezultate portfelja lastniških vrednostnih papirjev, skupaj z reinvestiranih dobičkov iz hčerinskih poslovanja, v 20% + povprečne letne dobičke v knjigovodski vrednosti za pol stoletja.

 Imel je imel popolnoma enake zalog v ne-leveraged borznoposredniške račun, bodo njegovi rezultati so videti veliko bolj običajno. On sam dal  strukturno  prednost. Kot strateg, on je strašno podcenjen in je treba dati veliko več zaslug za njegovo sposobnost, da bi jo oblikovali sistem, ki so ga, njegovo družino nesorazmerno nagrajevanja in njegovih partnerjev. Ogledate si lahko vpliva eden od njegovih zgodnjih obsesij, Henry Singleton na Teledyne, je imel v njegovem vedenju.

2. Get res, res dobro na Something in izkoriščati za vaše največje koristi

Ljudje se moti v življenju. Če želite imeti Pretirano velik uspeh, morate Brus na poseben sklop spretnosti in postal izredni na to. Če bi Buffett preživel zadnjih petih desetletjih tudi poskušal sprožiti verigo restavracij ali poskus, da postanejo vrhunske romanopisec je, ga verjetno ne bi imeli niti najmanjši na vpliv, bogastvo in ugled, kar počne še danes. Tudi geniji, ki so odlični na več področjih, kot so Benjamin Franklin, ni storila hkrati, ampak s poudarkom na različnih področjih v različnih obdobjih svojega življenja.

Ugotovimo, kaj lahko storite, bolje kot vsi ostali. Sam Walton in Ray Kroc bili boljši upravljavci in izvajalci. Steve Jobs in Walt Disney so bili boljši Zabaviščniki in vizionarji.

 Ali je vaš cilj v življenju postati operna zvezda ali zgraditi Fortune 500 podjetje od tal navzgor, razviti “laser, kot poudarek”, kot Buffett je sam imenoval. Veš, kaj hočeš, če hočeš, in kaj boste dobili. Out-izvršiti vse.

3. Ugled je oblika kapitala, ki jih je treba gojiti in zaščitene

Če ste postali znani za integriteto in pošteno, boste sami našli na koncu prejme veliko milosti in a priložnosti, veliko stvari, ki jih sicer ne bi sami predstavili. Buffett je izkoristil to vsako priložnost, ki bi ga lahko. Tudi med vzvodom odkup Norost leta 1980, ne bi bilo sodelovanje v neprijaznih prevzeme, ker je želel, da se spusti v luči prijaznega bele ali sive viteza; bogat, prijazen fant s čekovno knjižico, ki prikazuje in vas reši pred pirati želijo napad vaše ladje.

 Imel je vizijo za vrsto ugleda je hotel in ga gojijo vsak korak na tej poti. To je postal blagovna znamka; sliko.

Ko pogledaš v njegovo življenje in ga študija globoko, boste videli, da so Ujački fasadni maske Iznajdljivi, neusmiljeno briljanten človek z IQ, ki je off karte in tendence proti lakomnosti (ki na koncu koristi družbe, saj mu je kar 99% od njega nazaj k izboljšanju civilizacije). On bo pustil podjetij propade. On bo opustila svoje prijatelje, če tvega svoj ugled kapitala. On bo dal za potrebe samega sebe, in Berkshire Hathaway, nad vsemi drugimi vidiki. On ni neumen. točno ve, kako doseči, povečanje, in kar najbolje izkoristiti moči prek finančnih, političnih in družbenih sredstev.

4. Izkoristite davčnega zakonika in razumeti moč malih Dobički skozi čas

Majhne stvari, ki se je Buffett naredil v vsej svoji karieri, da bi dobili dodatno netvegano 2% ali 3% tu ali tam, še posebej, ker se nanaša na davčne učinkovitosti, so resnično izjemen. V nekaterih pogledih je davčna učinkovitost je že vgrajen v Berkshire Hathaway, ki mu omogoča, da se premaknete kapitala, kot je motorno olje v celotnem imperiju za najbolj produktivno uporabo, je velik del skrivnost njegovega uspeha. Iz očitnih stvari, kot samo naročanje vsaj 80% odvisne kapitala, tako da lahko traja dividende brez davka iz poslovnih podjetij in jo prerazporediti, z zvijačami, ki so bile ugotovljene pred desetletji v davčni zakonodaji Nebraska, kot je to nanaša na sam zavarovalniški sektor, ki ga tepe veliko posamezno in v dvojicah, se je bistveno doda na končni rezultat življenjsko delo. (V tem je še domislica -. Buffett sam je eden izmed največjih vlagateljev dividend na planetu, vendar noče, da jih plača svojih delničarjev iz razlogov, ki ga je jasno določene, v preteklosti)

Manjši vlagatelji lahko izkoristijo tudi to. Invest prek Roth IRA, ki je najbližja stvar za popolno davčno zatočišče, kot obstaja v Združenih državah Amerike. Ne jemljite na nepriznane dolga za amortizirajo sredstva. Izkoristite odloženih davkov, ki jih vodenje prometa nizko (ste  videli  vgrajeno nerealiziranih kapitalskih dobičkov v Berkshire Hathaway je portfelj !? Oni so lepo!).

5. Obkrožite se s pravimi ljudmi in ustvariti kulturo, ki nagrajuje želeno vedenje posnemali

Težka dviganje poteka v odvisnih družbah poslovanja Berkshire Hathaway je. Te podjetij, med katerimi je veliko, ki bi bila v Fortune 500, če zavrtel-off, ki jih vodijo direktorji, ki pokažejo, da delajo vsak dan. Oni upravljajo resnično globalnih podjetij, ki proizvajajo milijarde in milijarde presežka premoženja, ki nato postane priložena Omaha dvakrat na leto. Čeprav občasne težave pop up, ki je vezan na zgodi v podjetju, njene velikosti, talent Buffett je za privabljanje veliko vodstvo, zaradi česar so želeli zmago, in ostati zvest poslovanja je preveč pomembno, da se mimogrede zavrne. V mnogih podjetjih, kakovost ljudi, ki opravljajo delo je izjemnega pomena za dobičkonosnost. Dobili boljše ljudi, uživajo boljše rezultate.

Prav tako se na razgledni za perverznih spodbud. Želite, da bi se izognili ustvarjanju nadomestilo ali prepoznavanje sistemov, ki povzročajo zaposleni, izvajalci ali druge strani, da se vključijo v nemoralno, neetično, nezakonito ali kako drugače vprašljivo vedenje. Dobiš več, kaj subvencionirati tako subvencioniranje pametno.

6. osredotočite na svoje najboljše ideje

poslovni partner Buffett je, Charlie Munger, včasih poudarja, da če si vzel najboljše 4-5 ideje je kdaj imel in jih odstrani iz enačbe, bi zapis Buffett je približno povprečje v Berkshire Hathaway. To je pogum prepričanja naložiti gor na delnice The Coca-Cola Company; osredotočiti na premoženjsko in nezgodno zavarovanje; da bo delež v takratnega Washington Post Company in Gillette, ki je dala razliko.

Ko se nekaj prečka radar, ki je prav v sweet spot – ga razumel, veš tveganja, verjetnosti so zelo v prid, in je tako očitno lahko pridete ven in zgrabi – ne pustite, da mimo. Po vsakem desetletju ali tako, boste predstavili z možnostjo, da zaniha za ograje, ne da bi poškodoval sebe, če gre kaj narobe. Ko se to zgodi, naj razporek.

7. Ali dobro in da povrne družbi

Kot veliko tajkuni pred njim, Warren Buffett je poroka skoraj vseh produktivnih prizadevanj svoji karieri na širšem civilizacije. Prek fundacije Gates, bo njegova neto vrednost zagotovi človekoljubne sredstva za reševanje življenj, izboljšanje izobraževanja in spremeniti svet na bolje. Pomislite izven sebe. Poskusi, da bi našli način, da uporabljajo svoje talente za nadgradnjo izkušnje tistih, ki so okoli vas, da blagoslov do njih na načine, ki jih nikoli mislil, mogoče.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.