7 Spørgsmål til at hjælpe dig Pick Bedre Aktier

Home » Investing » 7 Spørgsmål til at hjælpe dig Pick Bedre Aktier

Fokus på hvad der virkelig betyder noget kan gøre at finde gode Investments Nemmere

7 Spørgsmål til at hjælpe dig Pick Bedre Aktier

Når at sammensætte en portefølje af aktier for din familie, der er syv grundlæggende spørgsmål, som enhver investor bør spørge. Svarene kan bidrage til at belyse konkurrencemæssige styrker og svagheder, hvilket giver en bedre forståelse af økonomi og placering af erhvervsmarkedet.

1. Hvad er kilder til selskabets pengestrømme?

John Burr Williams lært os, at værdien af ​​ethvert aktiv er nutidsværdien af ​​dens tilbagediskonterede pengestrømme.

Før investor kan endda begynde at værdsætte en virksomhed, han har til at vide, hvad der genererer kontanter. Det er vigtigt at være specifik og undgå at lave antagelser.

Tag Coca-Cola, for eksempel. Milliarder af mennesker i hele verden er bekendt med koks produkter. Når du ser det på hylden af ​​din lokale købmand, kan du have konkluderet, at det var Coca-Cola Company, der solgte aftappet varer til købmanden. I virkeligheden et kig på den seneste 10K afslører, at selv om selskabet har sælger nogle færdige drikkevarer, næsten alle sine indtægter stammer fra salget af ”drik koncentrater og sirup” til ”aftapning og konserves operationer, distributører, springvand grossister og nogle springvand detailhandlere.”med andre ord, det sælger koncentratet til aftappere, hvoraf den største er Coca-Cola Enterprises (en separat handles offentligt selskab). Disse aftappere skabe det færdige produkt, shipping det til din lokale butik.

Det kan synes som en lille forskel at se, at Cokes ultimative succes afhænger af de produkter, der sælges i butikker og restauranter; nærmede fra en anden vinkel, dog, og investor kan hurtigt formode hvor afgørende vigtigt forholdet mellem koks og tapperne er den nederste linje; det er tapperier, der rent faktisk sælger den mest koks til offentligheden.

Dette arrangement skete på grund af en historisk særhed, der gjorde to mænd og deres familier meget rig.

2. Hvor mange penge er genereret af Business og hvornår gør det Cash Flow Ind i statskassen?

Når du har identificeret de kilder til kontanter i en virksomhed, skal du vurdere mængden og timingen af ​​disse pengestrømme. En virksomhed, der genererer $ 1.000 i dag kan være mere end én, der genererer $ 30.000 i 50 år på grund af den tidsmæssige værdi af penge værd.

3. Er pengestrømme bæredygtig?

Der var en tid, hvor hest og-transport fabrikanter og streetcar selskaber blev anset blue chip aktier på Wall Street. Den lange historie industriens rentabilitet fået mange investorer og analytikere til at tro, at disse virksomheder altid vil være fast som en klippe. De, der var snu indså, at tidligere historie var uden værdi i planlægningen af ​​fremtidige pengestrømme som følge af et skift i det konkurrencemæssige landskab som følge af fremkomsten af ​​bilen.

En af de måder at evaluere bæredygtigheden af ​​pengestrømme er at undersøge adgangsbarriererne for det eller de markeder, hvor selskabet opererer. Det kommer til at være langt mere vanskeligt for en konkurrent at indtaste en virksomhed, som kræver hundredvis af millioner af dollars i opstart kapital, end det er for en forhandler, der kan åbnes for en ganske lille brøkdel af de omkostninger (f.eks, er der meget få enheder i verden, der kunne starte et fly producent til at gå head-to-head med Airbus eller Boeing, men du og dine venner kunne sandsynligvis samle den nødvendige kapital til at lease en plads på det lokale indkøbscenter og starte din egen virksomhed).

4. Hvor meget kapital Har virksomhed Kræv at fungere?

Nogle virksomheder kræver mere kapital til at generere en dollar af overskud end andre. En stålværk kræver enorme investeringer i materielle anlægsaktiver og derefter producerer et produkt, der er en handelsvare. En reklame firma, på den anden side, kræver meget lidt i vejen for anlægsinvesteringer at holde forretningen i gang, genererer tonsvis af kontanter for ejerne i forhold til investeringen. Jo mindre kapital en virksomhed kræver at køre, jo mere attraktivt er det at en ejer, fordi jo flere penge, han eller hun kan udtrække i form af udbytte til at nyde livet eller geninvestere i andre projekter.

5. Er Management Har en Aktionær-Friendly Disposition?

Den måde, ledelsen behandler aktionærer er den mest kvalitative faktor for succes. En administrerende direktør, som er villig til at presse på for aktietilbagekøb, når en virksomheds lager er faldet i stedet erhverve en anden forretning er langt mere tilbøjelige til at skabe velstand end en, der er opsat på at udvide imperiet.

6. Ledelsens Handlinger overensstemmelse med, hvad de siger i deres offentlige kommunikation til investorer?

Hvis ledelsen har udtalt i de sidste tre årsberetninger at gældsreduktion er den vigtigste prioritet, men de har været involveret i flere opkøb eller startede flere nye virksomheder, er de ikke at være ærlig. Som ejer af en virksomhed, du kun ønsker at være i partnerskab med dem, hvis handlinger matcher deres løfter.

7. Er lager Pris attraktivt i forhold til vækst justeret resultat?

Aktiekurs er den absolutte faktor for tilbagevenden. En disciplineret investor vil finde selskab ABC attraktivt på $ 10, men ikke på $ 12. En virksomhed genererer $ 5 i overskud om året er et glimrende køb på $ 20 per aktie; udbyttet indtjening er 25 procent. Den nøjagtige samme virksomhed solgt til $ 200 per aktie, dog kun praler med et indtjeningen udbytte på 2,5 procent – den halve pris tilgængelig på risikofrie USA statsobligationer på det tidspunkt jeg oprindeligt opdateret denne artikel i 2014! Selv hvis en høj vækstrate var forventet, det er vanvid at erhverve lager ved sidstnævnte pris.

Nogle gange kan ser være bedrager. Med et selskab, der er hastigt voksende overskud, en lavere indtjening giver måske i dag bedre fem eller 10 år fra nu, end et højere udbytte indtjening, der er ved at udvide i et langsommere tempo. For at justere for dette, kan du prøve at bruge Udbytte Korrigeret PEG-forholdet.

 

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.