7 Ways, hogy megvédje hitelkártya Hacks

Home » Credit and Debt » 7 Ways, hogy megvédje hitelkártya Hacks

7 Ways, hogy megvédje hitelkártya Hacks

Bocsánat velünk hangzású minden végzet és a sötétség, hanem egy látszólag soha véget nem érő szabálysértések száma és események azt bizonyítja, hogy az érzékeny pénzügyi és személyes adatok nem feltétlenül biztonságos. Nézd meg néhány újabb statisztika. Gyorsétteremben Wendy elütötte egy hatalmas malware-alapú hitel- és bankkártya megsértésének 2016 hogy kiszivárgott az ügyfél fizetési adatok szerint több mint 1000 különböző helyszíneken. A Home Depot adatok megsértése vissza 2014-ben érintett néhány 56 millió hitel- és bankkártyák. A jól ismert Cél megsértése 2013 érintett több mint 40 millió fogyasztó, és ha azt szeretné, hogy a sok egyéb jogsértések – néhány még nagyobb – egy nyomasztó, grafikus formában, megnézzük ezt a táblázatot.

Miért cyber tolvajok időt arra, hogy roncs pusztítást ilyen nagy arányban? Mert megéri. A fekete piacon, a hitelkártya adatait érdemes bárhol öttől 110 dollár, szerint hitelinformációs ügynökséget Experian .

Az adatok megsértésének minden bizonnyal az élet része, és meg kell tudni, hogyan védheti meg magát. Mivel a hackerek megy, miután a társaságok, hogy tartsa az információkat, nehéz megállítani őket kapni. Mindegy, akkor egy több lépésből hogy minimálisra csökkentsék a károkat.

Még ha nem is csapkodott még számos, a hét mozog alább teheti információk kevésbé könnyű megtalálni, és kevésbé használható, ha belekeveredtek megsértését.

1. Kap cserekártyát

Ha azt mondták te adatok megsértése, ne kérdezd … mondd a cég, hogy sem kap egy új kártyát, vagy lezárja a számlát. Te nem valószínű, hogy bármilyen elutasítás a már zavarba cég. Ha igen, nem hátrált meg.

2. Ellenőrizze fiókját online

Ne várja, hogy ellenőrizze, ha a nyilatkozat érkezik – ellenőrizze ma. Figyeld naponta legalább 30 nappal azután, hogy az új kártya érkezik. Ha talál egy gyanús díjat vitatja meg azonnal.

3. Freeze Your Credit

Ha belekeveredtek adatok megsértése, hívja a három fő hitelnyilvántartók és kérjük, hogy a hitel-jelentés kell fagyasztani. A fagyasztás nem engedi, hogy bárki is elérheti a hitel-jelentés az Ön jóváhagyása nélkül. A hitelezők valószínűleg nem hagy jóvá olyan alkalmazás hozzáférés nélkül a személy hitel-jelentés.

Ha mélyen aggasztja esetleges megsértésének, akkor is befagyasztja a számlákat proaktív – nem kell, hogy csalás áldozata. Azonban ez a lépés teszi kapok semmilyen hitelt rendkívül nehézkes az Ön és a potenciális hitelező, ezért érdemes kétszer is meggondolják a szedését.

4. Rendelje meg Hiteljelentések

Ön kap egy szabad hitel-jelentés évente minden hitelinformációs társaság jog, de akkor valószínűleg jogosult gyakrabban ingyenes jelentéseket, ha már csalás áldozata. Még ha nem célzott tartalom, proaktív és megnézzük az ingyenes jelentéseket. Ideális esetben, akkor azért egy négyhavonta által megdöbbentő kérelmek a három fő hitelinformációs ügynökségeknek, így jobban terjed az egész évben.

5. Nézd meg az adathalászat

Csak azért, mert a tolvajok a hitelkártyája számát nem jelenti azt, hogy is van a lejárati dátumot és a három- vagy négyjegyű CVV számot. Óvakodj a phishing, egy átverés, ahol a tolvaj, küldjön egy e-mailt, vagy hívja egy kísérletet, hogy megszerezzék a többi információt. Ne adja az adatokat, hogy bárki, kivéve, ha hívják őket. Ha valaki üzenetet hagy, megy a cég honlapján, és megtalálja a telefonszámot, hogy biztosan illeszkedik, amit a személy az üzenetben biztosított. A még nagyobb biztonság, hívja a cég közvetlenül és ellenőrizze, hogy a személy, aki hívott meg jogos.

6. Ne Regisztráció a magas árfekvésű Adathalász védelem

A pánik a pillanat, akkor hajlamos lehet shell ki több száz dollárt évente hitel monitoring szolgáltatások. Ne csináld. Ezzel szorosan információk áttekintése kapsz ingyen, figyelemmel kísérhetjük a saját számlák. Ha egy vállalat meg az információkat ingyen, győződjön meg arról, hogy megszünteti a szolgáltatást a megújítási dátum előtt.

7. okos, jelszavak

Nem fogsz megsértésének megelőzése alkalmazásával az összes jelszó szabályok, de nem tudja, hogy milyen információkat tolvajok voltak, hogy lopni. Használjon erős jelszavakat (ezek a véletlen betűk és számok), és megváltoztatni őket gyakran. Ne feledd, ha ez könnyen megjegyezhető, akkor valószínűleg könnyen hozzáértés cyberthief feltörni.

Ön is szeretné kihasználni a további digitális biztonsági intézkedések, mint például a kéttényezős hitelesítést, hogy szállít egy különleges egyszeri kódot egy megbízható eszköz, például egy mobiltelefon. Ez egy másodlagos védelmi réteg, amely fizikai birtoklása a készüléket, mielőtt így egy ismeretlen bejelentkezési hogy a számlákat. Újabb típusú hitelesítést, mint a Face ID és a Touch ID iPhone-on lassan helyett jelszavak legitim eszköznek, hogy megadja a személynek a hozzáférést érzékeny pénzügyi információkat.

Alsó vonal

Ha még nem volt áldozat még proaktív módon, hogy magát kevésbé sérülékeny. Ha van, ne ess kétségbe. Ez időbe telik, hogy mindent törölni, de akkor nem fizetnek semmilyen díjat, ami nem a tiéd. Hívja a hitelkártya-társaság, beszélj nekik a helytelen díjak és légy türelmes, mivel úgy működik, hogy törölje őket a fiókból.

Közben továbbra is kísérje figyelemmel a hitel-jelentés, és hitelkártya számlát minden további jogosulatlan tevékenység jeleit.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.