8 enostavna pravila za uporabo svoje debetne kartice v Evropi

Home » Banking and Loans » 8 enostavna pravila za uporabo svoje debetne kartice v Evropi

Pravila za uporabo svoje debetne kartice v Evropi

 8 enostavna pravila za uporabo svoje debetne kartice v Evropi

Če ste državljan ZDA načrtuje potovanje v Evropo v bližnji prihodnosti, je bistvenega pomena, da poznate pravila za uporabo debetno kartico v Evropi. Želite biti prepričani, da lahko še naprej dostop do svojih sredstev, medtem ko ste na poti in se izognili ima vaš račun označen kot goljufijo.

Preverite omrežje pred potovanjem .

Če imate debetno kartico z logotipom Visa ali MasterCard, morate imeti zelo preprost enkrat z debetno kartico v Evropi.

Vaš debetna kartica bo tudi simbol omrežja debetne kartice, kot PLUS, Cirrus ali Maestro. Ko uporabljate debetno kartico na bankomatu-, ki je najboljši način, da bi dobili denar, ko ste na poti v Evropo, preveri, za te simbole, da se prepričajte, da vaša kartica je združljiva.

Naj vaša banka ve, ste na poti .

Preden se odpravite ven, da vaš banki hitri klic, da jim vedeti, da boste potovali iz države. Dajte jim datum odhoda in vrnitvijo domov, vaša banka ne bo dal oprijem na vaši plačilni kartici. V nasprotnem primeru lahko banka samodejno označim svoje mednarodne transakcije, kot goljufijo, ki bi biti težav za obravnavo. Imejte v mislih, da ne more biti časovno razliko do 10 ur med državami v vzhodni Evropi in v zahodnih Združenih držav Amerike, ki lahko otežuje obrnite na svojo banko med delovnim časom.

Potrdite mednarodne provizijo boste plačali .

Medtem ko imajo svojo banko po telefonu, da je koristno, da bi ugotovili, pristojbine, se boste zaračunavajo za uporabo debetno kartico v Evropi, tako za nakupe in za dvigovanje gotovine na bankomatu.

Večina bank zaračuna pristojbino za pretvorbo transakcije v drugo valuto. Evro se najbolj pogosto uporablja po vsej Evropi, vendar je še nekaj drugih držav ima svojo valuto, kot je britanski funt, ali je švicarski frank. lahko plačajo pavšalno pristojbino ali odstotek posla. Boste morali dejavnik v teh pristojbin tujih transakcij v vaš proračun, tako da vam ne bo zmanjkalo sredstev.

Z debetno kartico, ki je super za mednarodna potovanja vam lahko pomaga rešiti o pristojbinah.

Preverite svoj dnevni limit dviga gotovine .

Boste želeli opravljati določeno količino denarja z vami samo v primeru, da potujete v krajih, ki ne sprejemajo debetne kartice, ali želite, da bi se izognili plačilu menjalniških pristojbine za vsako transakcijo. Preverite svojo trenutno omejitev dnevni dvig gotovine na potrditev, da je dovolj visoka za znesek, ki ga lahko umakne vsak dan. Če ne, se posvetujte s svojo banko dvigniti limit za odstop, medtem ko ste na poti. spet lahko zniža omejitev, ko si se vrnil domov.

Poskrbite, da imate štirimestno PIN .

Bankomati v Evropi ne bo sprejel PIN daljši ali krajši kot štiri številke, zato poskrbite, da so vaše PIN nastavljen pravilno, preden odidete na svoje potovanje. Medtem ko lahko dvig gotovine na bankomatu s kreditno kartico, je bolje, da uporabite debetno kartico, saj denarni predujem kreditna kartica je dražji.

Plačati za nakupe v lokalni valuti .

Nekateri trgovci lahko vprašal, če želite plačati za nakup v ameriških dolarjih. Medtem ko bi bilo lažje za vas, da je matematika na ta način, to je ponavadi dražje. Trgovci v bistvu zaračuna svoj menjalni tečaj, ki je lahko precej višja, kot je vaša banka zaračunava.

Lahko prenesete kalkulator aplikacijo deviznih tečajev s telefonom, tako da lahko hitro preračunavanjem valut.

Prinesite rezervno kreditno ali debetno kartico .

Vi ne želite, da je zaljubljen v Evropi brez drugega vira financiranja. Prinesla drugo kreditno ali debetno kartico z vami. Poskrbite, da vas pokliče, da je banka pred potovanjem, kot dobro in preverite pristojbine in dnevne omejitve umika. Ne nosijo dve karti z vami ob istem času. Pusti eno, kjer ste nastanjeni, tako da, če je vaš primarni debetna kartica izgubljena ali ukradena, da ne bo brez plačila. Če ste neprijetno zapustili svojo drugo kartico v vašem hotelu ali Airbnb, ga nosite v vaši osebi, vendar ločeno od glavne kreditne kartice. Na primer, lahko opravljajo eno kartico v denarnici in drugega v vašem čevlju.

Bodite seznanjeni z zakonodajo o varstvu goljufije z debetnimi karticami .

Med uporabo debetne kartice pomeni, da si ne ustvarja ravnotežje s kreditno kartico, je lahko tvegana. Če je vaša plačilna kartica izgubljena ali ukradena, imate dva delovna dneva, da se prijavijo na banko. To omejuje svojo odgovornost za morebitne goljufive stroškov za samo 50 $. Po tem, bi morali biti odgovorni za 500 $ ali vaše celotno stanje, če vas je 60 dni ali več, da prijavite manjkajočo kartico. Debetno kartico manjkajoči postavlja celoten znesek na tveganja denarja, ki ste ga zaslužili in deponirani v svoj tekoči račun.

S kreditno kartico, ti si odgovoren samo za največ 50 $ v goljufivih stroškov enkrat kartica izgine. In to je vaša kreditna linija, ki je v nevarnosti, ne pa stanje na vašem bančnem računu. To ne pomeni, da ne morete uporabljati debetno kartico; samo se dodatno zaščitna saj vaš denar je v nevarnosti, če ste izgubili svojo kartico.

Na srečo, je bančni sistem v Evropi ni bistveno drugačen od tistega v Združenih državah Amerike. Vadba teh preprostih pravil za uporabo debetno kartico v Evropi, bo vaše debetno kartico uporabna in zaščito sredstev na vaš bančni račun.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.