Accesând „te plătească mai întâi“ Metoda Bugetarea

Home » Budgeting » Accesând „te plătească mai întâi“ Metoda Bugetarea

Nu vreau un element rând buget? Încercați această distracție alternativă Bugetarea

Dacă bugetarea sună plictisitor pentru că s-ar putea te duci despre ea în mod greșit.

Când majoritatea oamenilor gândesc la formularea unui buget, ei imagina un buget strict pentru linia de element care detaliază suma exactă de care au nevoie să-și petreacă pe alimente, gaze, utilitati, restaurante și alte cheltuieli.

De exemplu, formula tradițională pentru buget s-ar putea atribui o alocare de 200 $ pe lună pentru îmbrăcăminte, $ 100 pe lună pentru luat masa afară, și 350 $ pe lună pentru alimente și provizii de curățare de uz casnic.

Tip A Tip B versus Personalitate Bugetare

Crearea și menținerea unui buget strict element rând este foarte structurat și timp intensiv. Proiectarea acestui tip de structură funcționează bine pentru metodic, foarte organizat de tip A Dacă se încadrează în această categorie, esti foarte orientate spre detaliu, sunt în mod agresiv plata datoriilor, sau salvați cu un anumit scop în minte. De asemenea, sunteți foarte motivați să optimizeze finanțele.

Cu toate acestea, alte personalități au un timp greu în curs de dezvoltare și aderarea la acest tip de structură.

Dacă aveți tendința să fie o persoană de mare-imagine, mai degrabă decât o persoană orientată spre detaliu, ceea ce înseamnă că ești o personalitate de tip B și ar trebui să încercați această alternativă Pay-te prima metodă.

Cum de a dezvolta un „te plătească mai întâi“ Sistem

Accesând „te plătească mai întâi“ calea bugetului începe atunci când scrii în jos cât de mult vă aduce acasă. De exemplu, să presupunem că castiga $ 4.000 de pe lună în plată ia-acasă, după taxe.

După ce a scris în jos salariul lunar net, notați obiectivele de economii. S-ar putea să decidă care doriți să pună deoparte următoarele:

  • 400 $ pe lună pentru un cont individual de pensionare
  • 200 $ pe lună pentru a pune în direcția de cumpărare masina ta viitoare în numerar
  • 100 $ pe lună pentru a pune în direcția viitoare reparații auto
  • 200 $ pe luna viitoare spre reparații și întreținerea locuinței
  • 50 $ pe lună pentru a plăti pentru un concediu de odihnă anual
  • 50 $ pe lună față de acasă viitoare, auto, și deductibile de asigurări de sănătate și de co-plateste, pe care s-ar putea dori să ia în considerare un fond de urgență)
  • 200 $ pe lună (sau mai mult) să plătească pentru colegiu educație copilul tău, în funcție de lor

Asta 1.200 $ pe lună aveți nevoie pentru a pune în economii.

Subtrage 1,2000 $ din venitul lunar net de 4.000 $. Ai plecat cu 2.800 $ pe lună. Puteți cheltui acești bani în mod liber, fără a ține cont de ceea ce se încadrează în categoria aceasta.

Top-jos Abordarea

Acest sistem este foarte ușor pentru că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ce procent din banii tai merge spre chiria vs. alimente vs. electricitate. Doar trage economiile din partea de sus și apoi relaxați-vă și să trăiască pe restul.

Acest „anti-buget“ se simte antiteza cu modelul bugetului tradițional, dar este la fel de eficiente.

Întregul punct al unui buget este de a vă asigura că sunteți lovit obiectivele de economii. Modelul tradițional, pe linii de bugetare este o abordare de jos în sus. Metoda „te plătească mai întâi“ este o abordare de sus în jos. Ambele sunt bine. Finanțe personale este  personal , asa ca alege oricare stil funcționează cel mai bine pentru tine.

În metoda bugetării „plata-te mai întâi“, pur și simplu plătiți în economiile mai întâi și apoi petrece restul.

 

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.