Aflați Cum Inflația afectează contul dvs. bancar

Home » Banking and Loans » Aflați Cum Inflația afectează contul dvs. bancar

Aflați Cum Inflația afectează contul dvs. bancar
Inflația se întâmplă atunci când prețurile pot crește în timp. Dacă ați auzit vreodată de oameni vorbesc despre prețuri scăzute în deceniile anterioare, ei descriu în mod indirect de inflație. Cu toate acestea, inflația poate fi greu pentru a face sens, mai ales atunci când vine vorba de gestionarea finanțelor. În cazul în care inflația se încălzește în următorii ani, s-ar putea aștepta mai multe rezultate:

  • putere de cumpărare mai puțin pentru banii pe care le-ați salvat
  • Creșterea ratelor dobânzilor la conturile de economii, certificate de depozit (CD-uri) și alte produse
  • plăți de împrumut „senzație“ mai accesibile pe termen lung

Pierderea puterii de cumpărare

Inflația face bani mai puțin valoroase. Rezultatul este că un dolar cumpără mai puțin decât este folosit pentru fiecare an, astfel încât bunuri și servicii  apar  mai scumpe , dacă te uiți doar la prețul cotat în dolari. Costul ajustat la inflație ar putea să rămână la fel (sau poate nu), dar numărul de dolari este nevoie pentru a cumpăra un element încă se schimbă.

Când salvați bani pentru viitor, sper că va fi capabil să cumpere cel puțin la fel de mult ca și cumpără astăzi, dar că nu este întotdeauna cazul. În timpul perioadelor de inflație ridicată, este rezonabil să se presupună că lucrurile vor fi mai scumpe anul viitor decât sunt în prezent, astfel încât există un stimulent de a cheltui banii acum, în loc de a salva aceasta.

Dar tot trebuie să economisi bani și să păstreze bani pe mână, chiar dacă inflația amenință să erodeze valoarea economiilor tale. Vei avea nevoie, evident, banii pentru cheltuielile lunare în numerar, și este, de asemenea, o idee bună de a păstra fonduri de urgență într-un loc sigur ca o uniune bancă sau de credit.

Ratele dobânzilor cresc

Vestea bună este că ratele dobânzii tind să crească în perioadele de inflație. Este posibil ca banca s-ar putea să nu plătească mare interes astăzi, dar vă puteți aștepta dumneavoastră randament procentuale anuale (APY) privind conturile de economii și CD-uri pentru a obține mai atractive.

cont de economii și ratele de cont pe piața monetară ar trebui să se deplaseze în sus destul de repede ca ratele cresc. CD-uri pe termen scurt (6-12 luni, de exemplu) s-ar putea, de asemenea, regla. Cu toate acestea, ratele CD pe termen lung, probabil, nu se va clinti până când este clar că inflația a sosit și că ratele vor rămâne ridicate pentru un timp.

Întrebarea este dacă sunt sau nu aceste creșteri rata sunt suficiente pentru a ține pasul cu inflația. Într – o lume ideală, ar fi cel puțin rupe chiar și economiile vor crește la fel de repede ca și creșterea prețurilor. În realitate, ratele inflației rămân în urmă, și impozitul pe venit pe interesul pe care îl câștigi înseamnă că probabil  pierde  puterea de cumpărare la banca.

Salvarea Strategii pentru Creșterea inflației

  • Păstrați opțiunile deschise: Dacă credeți că ratele vor crește în curând, ar putea fi cel mai bine să aștepte pentru a pune bani în CD – uri pe termen lung. Alternativ, puteți utiliza o strategie ladder pentru a evita blocarea în la rate mici, pentru că este greu de prezis calendarul și viteza (precum și direcția) a modificărilor ulterioare ale ratelor dobânzii.
  • A face cumparaturi prin apropiere? Un mediu rata de crestere este , de asemenea , un moment bun pentru a păstra un ochi pentru oferte mai bune. Unele bănci vor reacționa cu rate ale dobânzii mai mari mai repede decât altele. Dacă banca dvs. este lent, ar putea fi în valoare de deschiderea unui cont în altă parte. Băncile online sunt întotdeauna o opțiune bună pentru a câștiga rate de economii competitive. Dar , amintiți – vă că diferența de venituri într – adevăr trebuie să fie semnificative pentru tine de a ieși înainte: băncile de comutare are timp și efort, iar banii s – ar putea să nu câștige nici un interes în timp ce se deplasează între bănci. În plus, banca cu cele  mai bune  modificări rata în mod constant cel mai important lucru este faptul că obțineți o rată competitivă. Bănci Schimbarea va face cel mai mult sens cu soldurile conturilor deosebit de mari sau diferențe semnificative ale ratelor dobânzilor între bănci. Cu un cont mic sau o diferență minoră rata, probabil că nu este în valoare de timpul tau pentru a muta.
  • Economii pe termen lung: Face unele de planificare pentru a vă asigura că aveți sumele potrivite în tipurile potrivite de conturi. Conturile bancare sunt cele mai bune pentru bani pe care veți avea nevoie sau ar putea avea nevoie în viitorul apropiat la mediu. Dacă pierdeți un pic de putere de cumpărare din cauza inflației, care este prețul pe care îl plătiți pentru a avea o urgență fond și care ar putea fi un preț mic de plătit. Vorbeste cu un planificator financiar pentru a afla ce, dacă ceva, ar trebui să faci cu banii pe termen lung.

Credite și inflația

Dacă sunteți preocupat de inflație, s-ar putea obține o consolare de la știind că împrumuturile pe termen lung ar putea obține de fapt, mult mai accesibile. În cazul în care o plată de împrumut de câteva sute de dolari se simte ca o mulțime de bani astăzi, nu se va simți ca destul de la fel de mult în 20 de ani.

  • Credite pe termen lung: Presupunând că nu intenționează să plătească împrumuturi off devreme, împrumuturi pentru studenți care fi plătit peste 25 de ani și 30 de ani credite ipotecare cu rată fixă ar trebui să mai ușor de manevrat. Desigur, în cazul în care venitul nu reușește să crească odată cu inflația sau creșterea plăți, veți fi într – adevăr mai rău. De asemenea, reducerea datoriei este rareori o idee proastă pentru că veți plăti în continuare un interes peste toți acei ani , dacă vă păstrați împrumutul în loc.
  • Împrumuturi cu rată variabilă: În cazul în care rata dobânzii la modificările de împrumut în timp, există o șansă că rata va crește în timpul perioadelor de inflație. Împrumuturi cu rată variabilă au rate ale dobânzii care se bazează pe alte rate (LIBOR, de exemplu). O rată mai mare ar putea duce la o plată lunară cerută mai mare, astfel încât să fie pregătit pentru un șoc de plată în cazul în care inflația preia.
  • Blocarea ratelor: Dacă sunteți de planificare pentru a împrumuta în curând, dar nu au planuri ferme, să fie conștienți de faptul că ratele pot fi mai mari atunci când se aplică în cele din urmă pentru un credit sau de blocare într – o rată. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să plătească mai mult în fiecare lună. Lăsați unele în loc de manevră bugetul , dacă sunteți la cumpărături pentru un element de mare valoare pe care le veți cumpăra pe credit. Pentru a înțelege modul în care rata dobânzii afectează costurile de plată și dobânzi lunare, executați unele calcule de împrumut cu rate diferite.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.