Aktiehandel vs. Option Trading: Grekerna alternativ är inte Stocks

Home » Investing » Aktiehandel vs. Option Trading: Grekerna alternativ är inte Stocks

Aktiehandel vs. Option Trading: Grekerna alternativ är inte Stocks

Oavsett om du är en näringsidkare eller en investerare, är ditt mål att tjäna pengar. Och din sekundära mål är att göra det med minsta acceptabel risknivå.

En av de stora svårigheterna för nya alternativ handlare uppstår eftersom de inte riktigt förstår hur man använder alternativ för att uppnå sina finansiella mål. Visst, de vet alla att köpa något nu och sälja det senare till ett högre pris är vägen till vinst.

Men det är inte bra nog för optioner handlare eftersom optionspriser inte alltid beter sig som förväntat.

Till exempel behöver erfarna aktiemäklare inte alltid köpa aktier. Ibland vet de säljer kort – i hopp om att vinst när aktieprissänkningar. Alltför många nybörjare alternativet handlare anser inte begreppet sälja optioner (säkrade för att begränsa risk), snarare än att köpa dem.

Alternativen är mycket särskilda investeringsverktyg och det finns mycket mer en näringsidkare kan göra än att bara köpa och sälja enskilda alternativ. Alternativ har egenskaper som inte finns någon annanstans i investeringsområdet. Till exempel finns det en uppsättning av matematiska verktyg ( ” grekerna “) som handlare använder för att mäta risk. Om du inte förstå hur viktigt det är, tänk om detta:

Om du kan mäta  risk (dvs ,, maximal vinst eller förlust) för en given position, då kan du. Översättning: Handlare kan undvika obehagliga överraskningar genom att veta hur mycket pengar kan gå förlorade när det värsta scenariot inträffar.

På samma sätt måste handlare vet den potentiella belöningen för vilken position som helst för att avgöra om att söka den potentiella belöningen är värt risken krävs.

Till exempel några faktorer som alternativ handlare använder för att mäta risk / belöning potential:

  • Innehar en position för en viss tidsperiod. Till skillnad från lager, alla alternativ förlorar värde med tiden. Den grekiska bokstaven ” Theta ” används för att beskriva hur passagen av en dag påverkar värdet av en option.
  • Delta mäter hur en prisförändring – antingen högre eller lägre – för underliggande lager eller index påverkar priset på ett alternativ.
  • Fortsatt prisförändringen. Som ett lager fortsätter att röra sig i en riktning, den hastighet med vilken vinster eller förluster ackumuleras förändringar. Det är ett annat sätt att säga att alternativet Delta är inte konstant, utan förändringar. Den grekiska, Gamma beskriver den hastighet med vilken Delta förändras.

    Detta är mycket olika för lager (oavsett aktiekursen, värdet av en aktie i lager förändras alltid med $ 1 när aktiekursen ändras med $ 1) och begreppet är något som en ny alternativ näringsidkare måste vara bekväm.

  • En föränderlig volatilitet miljö. När handel lager, översätter en mer volatil marknad till större dagliga prisförändringar för bestånd. I alternativ världen förändras volatilitet spelar en stor roll i prissättningen av alternativen. Vega  mäta hur mycket priset på en option förändras när beräknad volatilitetsförändringar.

Säkring med uppslag

Alternativ används ofta i kombination med andra alternativ (dvs köpa en och sälja en annan). Det kanske låter förvirrande, men den allmänna idén är enkel: När du har en förväntan för den underliggande tillgången, till exempel:

  • hausse
  • baisse
  • Neutral (förväntar en rad bundna marknaden)
  • Att bli mycket mer, eller mindre, flyktiga

Du kan konstruera positioner som tjänar pengar när dina förväntningar besannas.

Antalet möjliga kombinationer är stort, och du kan hitta information om en mängd olika alternativ strategier som använder  sprider . Spreadarna har begränsad risk och begränsade belöningar. Men i utbyte mot att acceptera begränsade vinster, kommer spread trading med sina egna belöningar, såsom en ökad sannolikhet för att tjäna pengar. Den något konservativ investerare har en stor fördel när kunna äga positioner som kommer med en anständig potentiell vinst – och en hög sannolikhet för att tjäna som vinst. Aktiemäklare har inget liknande options uppslag.

Alternativ handel är inte aktiehandel. För utbildade alternativ näringsidkare, är det bra eftersom alternativ strategier kan utformas för att dra nytta av ett brett utbud av aktiemarknaden resultat. Och det kan ske med begränsad risk.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.