Ali moram prihranke v banki, če imam Naložbe?

Home » Investing » Ali moram prihranke v banki, če imam Naložbe?

Ali moram prihranke v banki, če imam Naložbe?

Življenje je način za metanje drago preseneti svojo pot, pa naj gre za vozila, razbije ali klimatske naprave z motnjami v delovanju doma. Ko ti nenačrtovani menice pop up, pomen varčevanja postane očitna. To je razlog, zakaj je ključnega pomena, da ima sklad v sili za tiste nepričakovanih stroškov.

Idealno bi bilo, da v sili sklad vsebuje dovolj denarja, da bi kjerkoli pokritje od tri do šest mesecev vrednosti življenjskih stroškov. Nekateri ljudje gredo celo tako daleč, da nogavic stran eno leto vredno računov. Kakorkoli, dejstvo je, da imajo vir takoj razpoložljiva denarna sredstva, tako da, ko nepredvidena stavke, niste prisiljeni zateči k dolga za pokritje teh nenadnih stroškov.

Problem z ohranjanjem svoj denar zaklenjeno v varčevalni račun, pa je, da bo to zagotovo stunt njeno rast. Te dni, boste lahko srečni, da rezultat 1% letno obrestno mero na tradicionalnem račun prihrankov, ker če bi vlagali ta denar na trgu vrednostnih papirjev, ki jih enostavno lahko videli povprečno letno donosnost v višini 7% ali več.

V kratkem času, da razlika ne sme važno. Ampak kaj je zamisliti, da si lahko shranite do 20.000 $ in ga hranite v banki v obdobju 30 let, vsi, medtem ko zaslužek 1% obresti na ta znesek. Po treh desetletjih, ki $ 20.000 se bo povečalo za približno 27.000 $. Zdaj, namesto vodenja, da je denar v banki, recimo, da je vlaganje in Čvoruga da 7% povprečno letno donosnost smo pravkar govorili. Po 30 letih, bi sedel na $ 152,000 – precej razlike.

Jasno je, da je veliko, da se izgubi, ki ga držimo denar v banko. Zato se zastavlja vprašanje: Ali je res treba, da v sili sklad, če imate naložbenega portfelja, da bi izkoristili?

Varovanje vaše glavnice

Obstajata dva razloga, zakaj je pametno, da vodijo svoje prihranke v sili v banki. Prvič, varčevalni računi so lahko dostopni. Vam ni treba čakati, da unovčiti, da bi dobili denar, ampak, lahko na splošno zgrabi svoj denar na kraju samem, če je to potrebno.

Druga prednost vodenje vaše sklada sili v banki je, da vam ni tvegal izgubo glavnice – če ti ne presegajo meje FDIC. Z drugimi besedami, če držijo 20.000 $ v banki, da znesek ne more iti dol – lahko samo iti gor.

Ko boste vlagali, po drugi strani pa vedno obstaja tveganje, da ste izgubili na nekaj glavnice. Toda še večja nevarnost, je bilo treba sprejeti umik v času, ko je trg navzdol.

Predstavljajte si, da se zgodi, da naletite na situacijo doma popravila v tednu, ko je trg ima velik tumble. Če boste morali plačati svoj izvajalec takoj in si prisiljen prodati naložbe z izgubo takoj dobili ta denar, to je denar, ki ga bom poljubil zbogom.

Morda boste trdili, da je pri tem občasno izgubo vredno zaradi možnosti za višje donose. In v nekaterih scenarijih, boste morda prav. Toda, ali je to res tveganje ste pripravljeni sprejeti?

To je dejal, ima robustno naložbeni račun in sili sklad ne ni najslabša situacija lahko sami v. Predstavljajte si, da ste porabili 5.000 $ na mesec, v tem primeru bi bilo vaše sili sklad nekje pade na $ 15.000 do $ 30.000 območju. Če imate 5.000 $ v banki, ampak $ 80.000 investicij, sprijaznimo se – si še vedno v dobrem stanju. In če se ne zaključi ob izgubi, ne samo, da boste imeli lepo blazino, vendar pa boste verjetno obnoviti na neki točki. Ampak, če sedite na 15.000 $ skupaj , ste bolje ob ta denar v banki, in nato dajanje karkoli dodatna sredstva, ki jih nabirajo v investicijski račun.

Končno, medtem ko je pametno imeti poseben sklad v sili, ne želite, da pretiravajo, bodisi. Tam je taka stvar, da imajo preveč denarja v gotovini, tako da, ko ste, da je varnostna mreža vzpostavljena, se prepričajte, da začne vlagati preostanek svoje prihranke za boljše dolgoročne donose.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.