Ali ste s kreditno kartico Rewards točk narobe?

Home » Credit and Debt » Ali ste s kreditno kartico Rewards točk narobe?

Ali ste s kreditno kartico Rewards točk narobe?

Ob pravilni uporabi, lahko dober nagrade kreditna kartica vam pomaga pad vaš bančni račun, nadgradnjo počitnice, financiranje brezplačno potovanje, ali britje navzdol stroške vaše stroške. Številne nagrade kartice v teh dneh paket toliko vrednosti v svojih nagrad programov, ki jih lahko potencialno hoje z več sto dolarjev vrednosti freebies – še posebej, če ste uporabili kartico za večino svojih stroškov in nato izplačalo ravnotežje v celoti vsak mesec.

Če ne boste pozorni na to, kako ste zbiranju in porabi svoj težko prisluženi nagrade točk, čeprav bi lahko zaključi odhodu prosti denar na mizo. Tu je šest načinov, kako se lahko s pomočjo svoje kartice nagrade točk narobe, ne da bi se tega zavedal.

Niste sledenje, kako si jih zaslužili. Da bi kar najbolje izkoristiti svoje nagrade kreditne kartice in zaslužiti čim več milj oziroma točk, kolikor je mogoče, morate izkoristiti vsako bonus priložnosti dobiš. Za nekatere kartice, kar pomeni, da sledenje svojo porabo in uporabo kartice za vsak nakup, ki zasluži bonus nagrade. Pri drugih kartic, to pomeni, da se izkoristijo ločenih priložnosti bonus, kot so odkupne nagrade ali bonus točk za preživljanje določen znesek.

Ste porabi svoje točke na trgovsko blago. Večina nagrade kartice vam trgovine v svoje nagrade točk za brezplačno blago, kot so zabavne elektronike ali housewares. Toda vrednosti za odkup te vrste nakupov nagrade so ponavadi grozno – še posebej v primerjavi z višje možnosti vrednostjo, kot so potovanja. Na primer, glede na vašo kreditno kartico, morda 50.000 nagrade točk kupil digitalni fotoaparat $ 250, darilno kartico $ 500 ali $ 750 letala vozovnice. Da bi dobili višjo stopnjo donosa na svoje nakupe nagrade, preverite odkup vodnik za kartico in izberite nagrade, da kupite več z manj točkami.

Ste izgubljamo točke na poceni potovanja. Prav tako boste stisniti več vrednosti od svojih nagrad točk, če ste jih uporabili za daljše lete ali pricier hotelih. Na primer, hotel kreditno kartico zaračuna enako število točk, ne glede na to, ali ste prebivajo v prostoru, ki redno stane 100 $ na noč ali 400 $ na noč. Da bi dobili največ iz vašega nagrad kartice, shranite točke za cenitev potovanja, ki bi vam sicer stalo snop v gotovini.

Ste porabili denar za odkup svoje “zastonj” nagrade. Nekatere nagrade kartice zahtevajo, da gredo skozi izdajatelja kartice Rezervirajte si nagrade, ki jih financira potovanja, potem pa zaračuna izstopnih provizij, če to storite preko telefona. Da bi se izognili pridobivanje zaračuna za unovčevanje nagrad, rezervirajte potovanje prek spletnih nagrad izdajatelja kartice v portal ali izbrati potovalno kartico, ki vam omogoča, da rezervirate svoje potovanje neodvisno in se povrnejo za to.

Ste compartmentalizing svoje nagrade programe. Mnoge kreditne kartice vam prenesti svoje točke za druge programe zvestobe, kot so letalske programi izvorom. Ampak, če se ne izkoristijo te storitve, bi lahko izpustili na priložnost za nakup brezplačno potovanje hitreje ali dobili večjo vrednost od svojih nagrade plače. Na primer, če potrebujete le nekaj sto točk za nakup brezplačno potovanje na vaši najljubši letalske družbe, ki jih lahko uporabite dodatne točke, ki jih imate ostanke iz nagrad kartice. Tržno točke med različnimi programi zvestobe tudi omogoča večjo prilagodljivost, tako da vam ni treba omejiti, kdaj in kje ste na poti.

Prav tako lahko ugotovili, da so vaše kreditne kartice nagrade točk vredno več, če jih prenese na drug program.

Ti odhajaš nagrade neuporabljene v račun. To je ena stvar, da shranite svoje nagrade, dokler ne boste imeli dovolj milj ali točk za nakup veliko potovanje. Ampak, če ste zanemarili svoje nagrade brez pravega razloga, da bi lahko zaključek jih izgubili v celoti. Številne nagrade poteče po nekaj letih v vašem računu, medtem ko druge karte vsako leto obnoviti koristi le, če boste obdržali uporabo kartice. Lahko prideš tudi obžalujem varčevanje svoje točke, če je vaš izdajatelj zniža vrednost vaših nagrad točk, preden ste celo odkupijo.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.