Ali ste Shranjevanje dovolj za upokojitev?

Home » Budgeting » Ali ste Shranjevanje dovolj za upokojitev?

 Ali ste Shranjevanje dovolj za upokojitev?

Ali ste varčevanje dovolj denarja za upokojitev?

Obstaja več teorij o tem, kako odgovoriti na to vprašanje. Priporočam hojo skozi vse te vaje, tako da boste dobili široko idejo o tem, ali ste na pravi poti.

Če teče skozi vsa ta pravila-za-palca, in večina vam rezultat thumbs-up (pravi, da ste na dobri poti), ste verjetno v redu. Ampak, če vas je več testov lakmusov povem, da nisi na tir, je lahko opozorilni znak, da bi morali povečati svoje prispevke za upokojitev.

S tem je dejal, pa si oglejte:

# 1: Odstotek

Prvo pravilo-of-thumb je preprosta: ste varčevanje vsaj 15% vsakega plačo v pokojninskih računih, kot 401k, 403b ali IRA?

Ne pozabite, da delodajalca tekme priznavali do te vsote. Če vaš delodajalec ujema s prvo 5% svojega prispevka, na primer, potem lahko prihranite 10% svojega dohodka, vaš delodajalec žetone v drugi 5%, in ste za varčevanje skupaj 15%.

# 2: Zamenjajte 70 do 85 odstotkov

Priljubljen pravilo-of-thumb je, da bi morali biti sposobni zamenjati od 70 do 85 odstotkov trenutnega dohodka v pokoju. Če vi in ​​vaš zakonec zaslužil 100.000 $ v kombinaciji, na primer, bi morali ustvariti $ 70.000 do $ 85.000 vsako leto v pokoju.

Res je, da je to napačna pravilo-of-thumb, saj tečaji na predpostavki, da so vaša poraba (odhodki), tesno povezana z vaš dohodek. (Na unstated predpostavka je, da si preživela večino tega, kar ste jih naredili).

Priporočam spremembo ta taktika, ki jo pregledovanju svojih tekočih stroškov.

Ki vodi do naslednjega vrha …

# 3: Ocena preko vaše trenutne porabe

Drug način približati to: oceniti, koliko denarja boste potrebovali v pokoju.

Začnite tako, da je videti na vaše trenutne porabe. To je približna ocena, koliko denarja (v inflacijsko prilagojeni dolarjev), boste želeli, da preživijo v pokoju.

Ja, imaš stroške, danes, da vam ne bo treba v pokoju, kot so vaše hipoteke. (V idealnem primeru, da bo izplačala do takrat, ko se upokojijo). Vendar boste morali tudi stroške za upokojitev, ki jih ne nosite danes, kot je določeno out-of-žep zdravje in stroškov oskrbe ob koncu življenja. In v najboljšem primeru, da boste tudi več potujejo, uživajo več hobiji, in se prepustite malo.

Kot rezultat, boste morda želeli, da proračun za upokojitev, ki jih ob predpostavki, da bodo približno porabili enak znesek, ki ga preživijo sedaj.

Oglejmo si primer, za ponazoritev. Denimo, da vi in ​​vaš zakonec trenutno porabili 60.000 $ na leto (ne glede na svoj dohodek), in da bi radi živeli na proračun 60.000 $ na leto, v času upokojitve.

Naslednji korak je, da pogled na vaše pričakovanih izplačil za socialno varnost, ki jih lahko dobite na spletni strani Social Security Administration. Ta agencija vam bo pokazal, koliko denarja ste na dobri poti, da prejmejo. Lahko uporabite tudi samostojno orodje za ocenjevanje na spletni strani SSA, če ne se lahko prijavite na svoj osebni račun.

Denimo, da ste dobro pripravljeno, da bi dobili 20.000 $ na leto iz SSA. To pomeni, da boste morali starostno portfelj, ki lahko ustvari drugo $ 40.000 na leto (za dosego $ 60.000 skupaj).

Če želite ustvariti 40.000 $ na leto, boste potrebovali vsaj $ 1 milijon v vašem portfelju.

To vam omogoča, da umakne portfelj v višini 4 odstotke na leto, ki se običajno šteje za varno stopnjo umika.

Popolna. Zdaj veste, ciljno cilj.

Uporabite spletni kalkulator za upokojitev, da vidim, če so vaši trenutni prispevki vas postavlja na dobri poti, da zgraditi $ 1 milijon portfelja. Če ni, potem boste morali več vlagati v svojih pokojninskih računih.

(Če boste prihranili 2.500 $ na mesec, na primer, v račun, davčno odloženih ki raste na 7-odstotno letno stopnjo, boste milijonar v 17 letih. Če lahko shranite samo 400 $ na mesec, bo trajalo 39 let za ustvarjanje, da je milijon.)

Končne Misli

Ali varčevanje dovolj za upokojitev? Če ste razveljavitev vsaj 15 odstotkov svojih prihodkov, potem je kratek in enostaven odgovor je pritrdilen.

Ampak, da bi dobili bolj celovito predstavo o tem, ali ste za varčevanje dovolj, oceniti stroške v času upokojitve, nato pa dobil idejo o tem, koliko teh stroškov morajo biti ustvarjeni iz vašega naložbenega portfelja. Nato preprosto poglej, ali so vaši prispevki vas postavlja na dobri poti, da ustvari ta denar iz svojega portfelja.

Če vas skrbi, da si ne prihrani dovolj, nikoli ne boli, da povečajo svoje prispevke le malo. Če nič drugega, bodo dodatni prihranki vam dodali mir-of-um.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.