Allt du behöver veta om livförsäkring

Home » Insurance » Allt du behöver veta om livförsäkring

Allt du behöver veta om livförsäkring

Livförsäkring är ett avtal mellan ett försäkringsbolag och en individ, där försäkringsbolaget håller med om att om individen ( “den försäkrade”) skulle dö under löptiden Livförsäkringen kommer försäkringsbolaget att betala den förutbestämda mängden pengar till mottagaren valt den försäkrade på deras död.

Livförsäkring kan köpas under en förutbestämd tid, vanligtvis 5-30 år, eller på en permanent basis.

Anledningar till att köpa livförsäkringar

Folk köper livförsäkringar av många skäl. Den vanligaste orsaken är att lämna lite pengar till din familj i händelse av att du dör, så att de inte hamnar i ekonomisk kris på grund av din förlorade inkomster. Men det finns några andra skäl att köpa livförsäkring du kanske vill tänka på:

 1. För att täcka begravningskostnader
 2. För att säkra din inteckning i stället för att köpa försäkring genom bank
 3. För att betala av kredit skulder eller andra lån så att din egendom eller familjen inte fastna med dina skulder
 4. Att betala estate skatter
 5. För att skydda din makes livsstil, även om du inte har barn
 6. För att skydda din framtida livsstil genom att låsa in en lägre livförsäkring kurs när du är yngre, friskare och har inte några problem med en läkarundersökning
 7. Att bygga välstånd som en del av din ekonomiska strategi

Life Insurance fakta som kan överraska dig

Enligt en 2016  Trender inom Life Insurance Ägarskap  studien:

 • 84 procent av amerikanerna tror att de flesta människor behöver livförsäkring
 • 70 procent sade att de behövde livförsäkring, men 41 procent av amerikanerna inte har det
 • Millennials överskattat priset för en $ 250.000 livförsäkring med 3 eller 4 gånger den faktiska kostnaden
 • 83 procent av amerikanerna tyckte att de skulle överväga livförsäkring om det var lättare att förstå

Data, då tyder på att det finns vissa saker om livförsäkring som är förvirrande för en vanlig människa. Vi kommer att klara upp några av de missuppfattningar, förklara vissa livförsäkrings grunderna, och svara på några viktiga frågor som:

 • Behöver du verkligen livförsäkring?
 • När ska du köpa den?
 • Vilken typ av livförsäkring är bäst?
 • Hur sparar jag pengar på livförsäkring?

Vilka är de olika typer av livförsäkringar?

Låt oss börja med att gå igenom de olika typerna av livförsäkringar och för-och nackdelar av varje.

 • Term Life Insurance: Term livförsäkring är ett prisvärt alternativ som ger dig stor flexibilitet när det gäller hur länge du vill att politik för, samt till gränsen för försäkringen. Eftersom det är för en viss termin kan du också be om en fast ränta som låter dig budget dina betalningar för den givna sikt. Term försäkring börjar på 5 år och kan gå upp till 30. Detta är det billigaste alternativet.
 • Hela Life Insurance: Hela livförsäkring är en permanent form av livförsäkring eftersom det täcker du för den tid ditt liv. Till skillnad från sikt försäkring som löper ut efter den valda mängden år du försäkrad själv för. Nackdelen för vissa människor i ett helt liv politik är att premierna är oftast högre.
 • Universal Life Insurance:  Universal liv är en typ av hela livförsäkring. Under de senaste historiska prestanda universellt liv orsakade många människor att vara försiktiga på grund av investeringsfaktorn av en del av premierna. Det kan vara ett intressant alternativ om du informera dig om fördelarna, såsom möjligheten att senare låna pengar från din livförsäkring.

Konvertera Term Life till Whole Life Insurance

Om du är osäker på vilken typ av politik som fungerar bäst för dig, bör du också överväga att be att om du köper en billigare, billigare alternativ som en livförsäkring, om du kommer att ha möjlighet att konvertera till ett helt liv policy senare.

Där kan du få Life Insurance?

Du kan köpa livförsäkringar direkt via ett försäkringsbolag, genom ett liv försäkringsmäklare eller finansiell planerare eller genom grupp eller medlemskap föreningar. Allt fler människor köper livförsäkring på nätet eller direkt via försäkringsbolag. Ibland verkar vara en snabb och enkel lösning, men du kanske inte att få den bästa täckningen för det pris du betalar. Kontrollera alltid ett fåtal platser eller arbeta med en finansiell planerare eller mäklare för att få några råd för din omständighet.

4 tips för att spara pengar på Life Insurance

Förutom att välja en långsiktig politik, det finns sätt att spara pengar på din livförsäkring.

 1. Leta efter ditt liv försäkring för att hitta de bästa priserna. Överväg att använda en livförsäkring mäklare som kan kontrollera många olika livbolag och strategier för dig och erbjuder dig de olika alternativen. Med hjälp av en mäklare eller finansiell rådgivare kommer också att ge dig fördelen att arbeta med någon som kommer att analysera dina behov och komma med lösningar som fungerar för dig. Hitta någon du kan lita på och tycker om att arbeta med som svarar på alla dina frågor. Livförsäkrings priser regleras, så att inte känna att du behöver ringa många mäklare – bara ta itu med den du gillar bäst, får du samma priser.
 2. Köp livförsäkring när du är yngre och frisk. Livförsäkrings Priserna är baserade på din ålder och ditt hälsotillstånd. Du vet inte vad som kommer i framtiden, så om du är frisk nu, överväga att få en politik där man kan klara läkarundersökning och få den bästa kursen låst. Se till att fråga om garanterad nivå premier så att du kan gynnas av en konsekvent hastighet under den tid av politiken du väljer och inte har några överraskningar. Om du har hygienkrav, se och shoppa, se den första punkten ovan om att använda en mäklare eftersom vissa livförsäkringsbolag kommer att ge bättre priser för vissa sjukdomstillstånd, där andra kommer att ta ut mer. En finansiell rådgivare kommer att kunna hjälpa dig.
 3. Rök inte. Icke-rökare får lägre livförsäkrings priser än rökare. Om du röker, överväga att sluta. Även om du kan köpa en politik som en rökare, om du kan sluta under en period på 12 månader, kommer de flesta livförsäkringsbolag justera priserna när du har varit rökfri. Men inte skjuta upp att köpa livförsäkring tills du sluta röka, särskilt om du har det i planerna; bara få er politik, och ta reda på vad kostnaden blir när du är rökfri. Detta kan bidra till att motivera dig i det långa loppet, och din familj kommer att skyddas medan du arbetar på det.
 4. Fråga om det finns ett bättre pris för att betala din premie årligen istället för varje månad. Vissa företag kommer att erbjuda bättre priser när du betalar på årsbasis.

Life Insurance genom ditt arbete: Är det tillräckligt?

Enligt de bästa liv priser 2017 studie , en tredjedel av amerikaner som har livförsäkringar har bara en gruppförsäkring liv politik. Även om det är bättre än ingenting, det finns några skäl till varför du inte bör förlita sig på livförsäkring får genom arbete:

 1. Du kan förlora det när du byter jobb
 2. Du kommer att behöva ta en ny läkarundersökning om du bestämmer dig för att få en ny politik
 3. Gränsen för ditt grupplivförsäkring genom arbete är begränsad – till exempel, kan det bara vara dubbelt din lön (eller mindre). Detta kommer inte att vara tillräckligt i de flesta fall för att hjälpa din familj, eller för att täcka dina skulder och finansiella ansvar på lång sikt.

Missuppfattningar om Life Insurance, krossat

Livförsäkring anses ofta vara en onödig utgift eller en som får skjutas upp. Här är några saker du kanske vill tänka på innan du bestämmer dig livförsäkring är inte för dig just nu.

“Folk som inte arbetar behöver inte Life Insurance”

Även om du inte arbetar, skulle din död fortfarande ha ekonomiska konsekvenser om du utför omvårdnad eller hushållsarbete arbetsuppgifter medan en partner fungerar. Om något hänt dig, kan det finnas någon förlust av inkomst, men det skulle vara en drastisk ökning av kostnader. Barnomsorg kostnader och städning kostnader, till exempel, kan bli nödvändigt om du plötsligt borta. Om du vill att din familj att behålla sin livsstil och få saker tas om hand på ett liknande sätt som du gör nu, skulle du behöva titta på bekostnad av att anställa människor att ta över dessa uppgifter för att låta din partner att fortsätta arbeta och tjäna inkomst.

“Folk utan barn eller makar inte behöver Life Insurance”

Om du inte har några anhöriga eller barn, men planerar att ha en familj senare i livet, kan du överväga att köpa livförsäkringar tidigare i livet, när du är yngre. Livförsäkringskostnader baseras på ett antal faktorer, bland annat din ålder och hälsa. När du är yngre kommer du att ha betydligt lägre än när du äntligen gifta sig och skaffa den familjen.

“Livförsäkring är för dyrt”

Väntar på att betala ner skulder innan du köper livförsäkring låter som en bra idé, men om något skulle hända dig i morgon, skulle du lämna din skuld till din familj. Skulle de vara i stånd att täcka dessa skulder och kompensera för förlorade intäkter till följd av din frånvaro?

Det finns alternativ för billig livförsäkring som kan köpas för så lite som några dollar om dagen. Att ha en liten mängd livförsäkring nu kan tillåta en bra skyddsnät för din familj.

Hur lång tid tar det att få livförsäkring?

I allmänhet innebär livförsäkrings process 3 steg och det normalt kan fyllas i 4-6 veckor från tiden för att fylla i ansökan:

 1. Att diskutera alternativ och sedan fylla i en ansökan om livförsäkring
 2. Tar läkarundersökning
 3. Ta emot resultaten av den läkarundersökning och efterföljande godkännande, räntejustering eller förnekande av förmåner

Kommer Livförsäkring Betala ut direkt när du köper den?

Många företag kommer att ”hålla dig täckt” för livet försäkringsförmåner från det ögonblick du lämna in ansökan om villkoren att:

 • Allt har förklarats enligt ansökan
 • Den läkarundersökning kommer igenom med någon ny information.

Fråga din livbolag om detta vid den tidpunkt du väljer att köpa den politik och underteckna ansökan. Ta reda på om täckning börjar direkt eller om det finns en väntetid. Också akta oss för undantag i politiken, såsom självmord klausulen och contestperioden.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.