Alt du trenger å vite om Livsforsikring

Home » Insurance » Alt du trenger å vite om Livsforsikring

Alt du trenger å vite om Livsforsikring

Livsforsikring er en kontrakt mellom et forsikringsselskap og en individuell, der forsikringsselskapet er enig i at hvis den enkelte ( “forsikrede”) skal dø i løpet av perioden livsforsikring, vil forsikringsselskapet betale forhåndsbestemt sum penger til mottaker valgt av den forsikrede på deres død.

Livsforsikring kan kjøpes for en forhåndsbestemt periode, vanligvis av 5-30 år, eller på permanent basis.

Grunner til å kjøpe Livsforsikring

Folk kjøper livsforsikring for mange grunner. Den vanligste årsaken er å la noen penger til familien i tilfelle at du dør, slik at de ikke ender opp i finanskrisen på grunn av tapte inntekter. Men er det noen andre grunner til å kjøpe livsforsikring du bør vurdere:

 1. For å dekke begravelse koster
 2. For å sikre din boliglån i stedet for å kjøpe forsikring gjennom banken
 3. Å betale ned kredittkort gjeld eller andre lån, så din eiendom eller familie ikke får problemer med gjeld
 4. Å betale eiendom skatter
 5. For å beskytte din ektefelle livsstil, selv om du ikke har barn
 6. For å beskytte din fremtidige livsstil gjennom å låse inn en lavere livsforsikring rate mens du er yngre, sunnere, og har ikke noe problem med en medisinsk eksamen
 7. Å bygge rikdom som en del av finansstrategi

Livsforsikring fakta som kan overraske deg

Ifølge en 2016  Trender i Livsforsikring Eierskap  studien:

 • 84 prosent av amerikanerne tror de fleste trenger livsforsikring
 • 70 prosent sa at de trengte livsforsikring, men 41 prosent av amerikanerne ikke har det
 • Millennials overvurdert prisen på en $ 250,000 livsforsikring etter 3 eller 4 ganger de faktiske kostnadene
 • 83 prosent av amerikanerne mente at de ville vurdere livsforsikring dersom det var enklere å forstå

Dataene, da, tyder på at det er noen ting om livsforsikring som er forvirrende for den gjennomsnittlige person. Vi skal klare opp noen av de misforståelser, forklare noen livsforsikring grunnleggende, og svare på noen viktige spørsmål som:

 • Har du virkelig trenger livsforsikring?
 • Når bør du kjøpe den?
 • Hva slags liv forsikring er best?
 • Hvordan kan jeg spare penger på livsforsikring du?

Hva er de forskjellige typene av Livsforsikring?

La oss starte med å gå gjennom de ulike typer livsforsikring, og fordeler og ulemper med hver.

 • Term Life Insurance: Term livsforsikringsselskaper er et rimelig alternativ som gir deg stor fleksibilitet i forhold til hvor lenge du vil politikken for, samt til grensen på forsikringen. Fordi det er for en bestemt periode, kan du også be om en fast rente som lar deg budsjettet betalinger for den gitte periode. Term forsikring starter på 5 år og kan gå opp til 30. Dette er den minst kostbare alternativet.
 • Whole Life Insurance: Hele livet forsikring er en permanent livsforsikring fordi det dekker deg i den perioden av livet ditt. I motsetning til begrepet forsikring som utløper etter valgt antall år du forsikret deg selv for. Ulempen for noen mennesker i et helt liv politikk er at premiene er vanligvis høyere.
 • Universal Life Insurance:  Universal liv er en type hele livet forsikring. I det siste historiske resultatene av universelle liv forårsaket mange folk til å være forsiktige på grunn av investeringer faktor av en del av premiene. Det kan være et interessant alternativ hvis du informere deg om fordelene, som for eksempel muligheten for senere å låne penger fra din livsforsikring.

Konvertering Term Life to Whole Life Insurance

Hvis du er usikker på hva slags politikk vil fungere best for deg, bør du også vurdere å be om at hvis du kjøper en billigere, mindre kostbart alternativ som en term life forsikring, hvis du vil ha muligheten til å konvertere til et helt liv politikken senere.

Hvor kan du få Livsforsikring?

Du kan kjøpe livsforsikring direkte gjennom et forsikringsselskap, gjennom en livsforsikring megler eller økonomisk planlegger, eller gjennom gruppe eller medlemskap foreninger. Stadig flere folk kjøper livsforsikring online eller direkte gjennom forsikringsselskaper. Noen ganger virker dette som en rask og enkel løsning, men du kan ikke få den beste dekningen for prisen du betaler. Sjekk alltid noen steder eller arbeide med en finansiell planlegger eller megler for å få noen råd for din situasjon.

4 tips for å spare penger på Livsforsikring

Tillegg til å velge et begrep politikk, det finnes måter å spare penger på livsforsikring.

 1. Shoppe rundt for livet forsikring for å finne de beste prisene. Vurder å bruke en livsforsikring megler som kan sjekke mange forskjellige livsforsikringsselskaper og retningslinjer for deg og gi deg de ulike alternativene. Ved hjelp av en megler eller finansiell rådgiver vil også gi deg fordelen av å jobbe med noen som vil analysere dine behov og komme opp med løsninger som fungerer for deg. Finn noen du kan stole på og liker å jobbe med som svarer på alle dine spørsmål. Livsforsikrings prisene reguleres, så ikke føler at du trenger å ringe mange meglere – bare forholde seg til den du liker best, vil du få samme priser.
 2. Kjøpe livsforsikring når du er yngre og sunn. Livsforsikrings priser er basert på din alder og din helsetilstand. Du vet ikke hva som kommer i fremtiden, så hvis du er frisk nå, bør du vurdere å få en politikk hvor du kan passere den medisinske eksamen og få den beste prisen låst i. Sørg for å spørre om garantert nivå premie, slik at du kan nytte av en konsekvent hastighet gjennom begrepet av politikken du velger og ikke har noen overraskelser. Hvis du har helsemessige forhold, sørg for og shoppe rundt, se det første punktet ovenfor om å bruke en megler fordi noen livsforsikringsselskaper vil gi bedre priser for visse medisinske tilstander, der andre vil belaste mer. En finansiell rådgiver vil kunne hjelpe deg.
 3. Ikke røyk. Ikke-røykere får lavere livsforsikring priser enn røykere. Hvis du røyker, bør du vurdere å slutte. Selv om du kan kjøpe en politikk som en røyker, hvis du kan slutte for en periode på 12 måneder, vil de fleste skadeforsikringsselskapene justere prisene når du har vært røykfri. Men ikke la deg skremme kjøpe livsforsikring til du slutte å røyke, spesielt hvis du har det i planene; bare få politikken, og finne ut hva kostnadene vil være når du er røykfri. Dette kan bidra til å motivere deg i det lange løp, og din familie vil være beskyttet mens du arbeider med den.
 4. Hvis det er en bedre rente for å betale premie årlig i stedet for månedlig spørre. Noen selskaper vil tilby bedre priser når du betaler på årsbasis.

Livsforsikring Gjennom arbeidet: Er det nok?

Ifølge beste livet Priser 2017 studien , en tredjedel av amerikanere som har livsforsikring har bare en kollektiv forsikring liv politikk. Selv om det er bedre enn ingenting, det er et par grunner til hvorfor du bør ikke stole på livsforsikring du får gjennom arbeid:

 1. Du kan miste det når du bytter jobb
 2. Du må ta en ny medisinsk eksamen hvis du bestemmer deg for å få en ny politikk
 3. Grensen for din gruppe livsforsikring gjennom arbeid er begrenset – for eksempel kan det bare være dobbelt lønn (eller mindre). Dette vil ikke være nok, i de fleste tilfeller, for å hjelpe familien din, eller for å dekke gjeld og økonomisk ansvar på lang sikt.

Misoppfatninger om Livsforsikring, tilbakevist

Livsforsikring er ofte betraktet som en unødvendig utgift eller en som blir satt av. Her er noen ting du bør tenke på før du bestemmer deg for livsforsikring er ikke for deg akkurat nå.

“Folk som ikke jobber trenger ikke Livsforsikring”

Selv om du ikke arbeider, vil din død fortsatt ha økonomiske konsekvenser hvis du utfører omsorgs eller husmor oppgaver mens en partner fungerer. Hvis noe skjedde med deg, kan det ikke være noe tap av inntekt, men det ville være en drastisk økning i utgiftene. Barnepass kostnader og rengjøring kostnader, for eksempel, kan bli nødvendig hvis du plutselig ble borte. Hvis du ønsker familien å opprettholde sin livsstil og har ting tatt vare på på en lignende måte som du gjør nå, ville du må se på kostnadene ved å ansette folk til å ta over disse oppgavene for å la partneren din til å fortsette å arbeide og tjene inntekt.

“Folk uten barn eller ektefeller trenger ikke Livsforsikring”

Hvis du ikke har noen pårørende eller barn, men planlegger å ha en familie senere i livet, vil du kanskje vurdere å kjøpe livsforsikring tidligere i livet, mens du er yngre. Livsforsikrings kostnadene er basert på en rekke faktorer, inkludert din alder og helse. Når du er yngre vil du ha betydelig lavere priser enn når du endelig får gift og har som familie.

“Livsforsikring er for dyrt”

Venter på å betale ned gjeld før du kjøper livsforsikring høres ut som en god idé, men hvis noe skulle skje med deg i morgen, ville du la din gjeld til familien. Ville de være i stand til å dekke denne gjelden og gjøre opp for tapte inntekter på grunn av ditt fravær?

Det finnes alternativer for billig livsforsikring som kan kjøpes for så lite som et par dollar om dagen. Å ha en liten mengde av livsforsikring nå kan tillate en god sikkerhetsnett for din familie.

Hvor lang tid tar det å få Livsforsikring?

Generelt innbefatter den livsforsikring prosess 3 trinn, og den kan vanligvis være fullført i løpet av 4-6 uker fra tidspunktet for fylling i søknaden:

 1. Diskutere alternativer og deretter fylle ut en søknad om livsforsikring
 2. Tar medisinsk eksamen
 3. Motta resultatene av medisinsk eksamen og påfølgende godkjenning, regulering, eller fornektelse av ytelser

Vil Livsforsikring betale ut rett etter at du kjøpe den?

Mange bedrifter vil “holde deg dekket” for livet trygdeytelser fra det øyeblikket du sender inn søknaden på forutsetning av at:

 • Alt har blitt erklært som per søknaden
 • Den medisinske eksamen kommer gjennom med noen ny informasjon.

Spør livsforsikringsselskap om dette på det tidspunktet du velger å kjøpe politikk og signere søknaden. Finn ut om dekning starter med en gang, eller om det er en ventetid. Også pass av unntakene i politikken som selvmord klausul og contestability perioden.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.