Am nevoie de un consultant financiar?

Home » Budgeting » Am nevoie de un consultant financiar?

 Am nevoie de un consultant financiar?

Ai nevoie de un consultant financiar?

Sau, să reformulați această întrebare: Ați putea să obține un beneficiu mai mare de la un consultant decât costul taxei lor?

Răspunsul este o firmă „poate“, în funcție de cunoștințele și confortul cu bugetul, investiții și planul financiar.

consilieri financiare pot ajuta pe toți

Oamenii au tendința de a conceptualiza consultanti financiari oameni care ajuta numai persoane fizice mega-bogați și familii.

Dar acest lucru nu este corect. consilieri financiari, crezi sau nu, sunt frecvente în rândul familiilor din clasa de mijloc care au nevoie de ajutor cu planificarea de pensionare, de economisire pentru colegiu copiilor lor, cumpararea unei case, și având grijă de alte obiective financiare majore.

Pentru a decide dacă aveți nevoie pentru a angaja un consilier financiar sau ce tip de consilier de a angaja, trebuie să te întrebi mai întâi câteva întrebări și de a evalua nivelul de confort cu luarea deciziilor financiare.

consilieri financiari elimina luarea deciziilor emoționale

Mai ales atunci când implicat într-o strategie de investiții destul de riscantă, oamenii au tendința de a reacționa emoțional la schimbările de pe piața de valori.

Dacă aveți un consultant financiar vă ajuta cu deciziile de investitii, acestea vor fi în măsură să vă ajute să păstrați o distanță emoțională de bani, astfel încât să puteți face cel mai bun plan pe termen lung pentru banii tai.

Consilierul dvs. financiar va fi în măsură să vă ajute să aloce fonduri într-un portofoliu care se potrivește cel mai bine nivelul de confort personal de risc.

Tehnologia în loc de un consultant financiar?

Tot mai multe aplicații de planificare financiară precum Draft pe site-uri, cum ar fi de capital cu caracter personal sunt de luare a deciziilor de management financiar fiecare zi mai ușor de manevrat cu ajutorul unui planificator financiar. Multe dintre aceste aplicații și site-uri oferă servicii foarte asemănătoare cu cea a unui consultant financiar.

Mai ales dacă sunteți încrezător în abilitățile dumneavoastră de gestionare a banilor și a opțiunilor de investiții, cu ajutorul acestor instrumente de planificare, nu va trebui să plăti bani pentru costul unui consultant financiar.

consilierii financiare sunt utile pentru schimbari mari de viata

În timp ce aplicațiile și site-uri sunt cu siguranta de ajutor, uneori, ei pur și simplu nu vor fi la fel de benefic ca un consultant financiar real.

V – ar ști cum să se ocupe de consecințele fiscale ale unui moștenit IRA ? Ce zici dacă un membru al familiei dintr -o dată te lasă o sumă mare de bani? V – ar ști cum să – l investească?

Dacă se confruntă brusc o schimbare nouă sau drastică a finanțelor dumneavoastră, cum ar fi primit o mare moștenire pe care nu sunteți sigur cum să investească, un consilier financiar ar ajuta să decidă ce să facă cu banii și cum să se ocupe de orice Fallout fiscale.

Dacă sunteți pe cale să se pensioneze, și nu sunteți sigur cum sau când să înceapă retragerea din 401k și alte conturi de pensionare, s-ar putea beneficia de angajarea unui consultant financiar.

Ești confortabil cu situația dumneavoastră financiară?

Dacă vă simțiți încrezător, dar ar dori încă un consilier uitându-se peste umăr, va fi cel mai probabil, capabil de a obține prin plata o taxă fixă ​​o singură dată pentru un consilier financiar o dată pe an. Puteți gestiona conturile câștigat restul timpului.

În cazul în care, cu toate acestea, vă urăsc care se ocupă cu finanțele, nu înțeleg primul lucru despre punerea în aplicare a unei strategii eficiente de investiții, sau dacă primiți o sumă mare de bani, nu sunteți sigur ce să facă cu ea, am recomandăm găsirea unui consultant financiar pentru a ajuta cu nevoile dvs. de management financiar.

Atunci când luarea deciziei dacă sunt sau nu de a angaja un consultant financiar, uita-te la finantele intreaba-te daca simti ca stii ce faci. Dacă vă simțiți ca ai un mâner bun pe nevoile dvs. financiare de zi cu zi, mare, probabil că nu trebuie să cheltui banii pe una. Numai uite în angajarea unui consultant financiar în cazul în care o mare schimbare de viață financiară apare. În acel moment, se cântărește argumentele pro și contra costul unui planificator pe bază de comision față de un planificator pe bază de comision.

În cazul în care, cu toate acestea, te simti stresat peste banii sau simti ca nu ai face cele mai bune decizii posibile, apoi un consilier financiar ar fi cu siguranță o mișcare înțeleaptă punct de vedere financiar, care cel mai probabil ar ajunge în valoare de investiții.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.