Anledningar till varför Online Banks är viktig i dagens tid

Home » Banking and Loans » Anledningar till varför Online Banks är viktig i dagens tid

Anledningar till varför Online Banks är viktig i dagens tid

Om du aldrig har använt en online-bank, kanske du undrar varför de är så populära och hur de skiljer sig från traditionella tegel och murbruk banker. Det finns gott om likheter, men några viktiga skillnader gör online-banker attraktiv för webb-kunniga konsumenter.

gratis kontroll

Online banker är din bästa insats om du vill få gratis kontroll. Gratis kontroll brukade vara standard på nästan alla banker, men det blir svårare att hitta dessa erbjudanden. I de flesta fall måste du kvalificera sig för gratis kontroll på tegel och murbruk institutioner genom att ha din lön deponeras automatiskt eller genom att hålla en stor balans i ditt konto.

Det är inte fallet på de flesta online-banker, de erbjuder verkligen gratis kontroll konton till vem som helst som har åtminstone en dollar att sätta in. Dessutom kan du kan tjäna ränta på kontanter i ditt lönekonto om du använder en online-bank. Räntan är i allmänhet inte lika hög som ett sparkonto ränta, men det är mycket mer än du tjäna traditionella banker.

Vissa tegel och murbruk banker och kreditinstitut erbjuder också gratis kontroll, och kan även betala ränta med belöning kontroll konton men vanligtvis endast mindre institutioner erbjuder dessa fördelar.

Högre räntor

Online banker är kända för att betala högre räntor (eller APY) på sparkonton och bankcertifikat (CD). Tanken är att de inte behöver betala omkostnaderna i samband med att bygga och underhålla en fysisk gren, så att de kan betala lite mer. I början av internetbanker, högre var den främsta attraktionen, och du fortfarande sannolikt att hitta bättre priser på nätet.

Om du letar efter det absolut högsta räntan tillgängligt, är en online-bank förmodligen där du klara bäst. Bara inte bli besviken om du upptäcker att en annan bank slår din kurs. Det är därför vissa människor hålla konton öppnas vid ett antal online banker och överföra pengar mellan konton som priser förändring. Denna strategi kan löna sig, men se till att uppmärksamma eventuella överförings dagar då pengarna inte på något konto tjäna ränta.

Good Technology

Online banker leder i allmänhet när det gäller bankteknik. De är inte alltid först, men de tenderar att erbjuda nya funktioner innan stodgier tegel och murbruk banker gör. Till exempel är mobil check insättning ett bra sätt att fonden på nätet bankkonton utan att e-post i inlåning (vilket innebär att du kan börja tjäna hög räntor snabbare). Några små banker och kreditinstitut erbjuder denna tjänst innan ens de största online-banker. Så kan du inte få den senaste tekniken först, men du får det snart nog.

Online banker kan du också få funktioner du kanske inte annars har tillgång till. Om banken fortfarande inte erbjuder gratis online räkningen lön eller en person till person betalningar, det finns en god chans att du hittar en online-bank som erbjuder dessa program. Du kan också njuta av en större ATM nätverks beroende på var du bor, vilket gör det lättare att göra uttag gratis.

Du kan hoppa över Branch

I slutändan, onlinebankkonton spara tid för att behöva besöka en gren. Om du behöver hjälp, de flesta banker erbjuder fjärr kundservice-via chatt, e-post eller avgiftsfritt telefonlinjer. Och som konkurrensen ökar, så ökar kvaliteten och tillgången på kundservice.

Dessutom kan människor som bor i små samhällen uppskattar anonymitet som kommer med en online-bank-ingen i stan behöver veta om dina finansiella transaktioner.

Är online-banker lika bra som tegel och murbruk banker?

Online banker är en livskraftig tillägg till bankvärlden, men de är inte perfekt. Om du föredrar att arbeta med människor i person, kanske du vill hålla sig till en tegel och murbruk institution. Du måste också vara bekväm att använda datorer, och du behöver en grundläggande förståelse för Internet Security eftersom du behöver för att hålla dina system ström för att undvika nätfiske. Och som med allt det, från tid till annan, kan du uppleva tekniska problem, men för de flesta människor, fördelarna överväger de olägenheter.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.