Är du redo att köpa ett hem?

Home » Finance » Är du redo att köpa ett hem?

Är du redo att köpa ett hem?

I helgen utmaningen förbereder sig för att köpa ett hus. Det finns många anledningar till varför du inte kan vara redo att köpa ett hus i år, men det är viktigt att överväga alternativet, och att vidta åtgärder för att få köpa ett hem. Du ska aldrig känna sig pressad att köpa ett hem, utan man måste vänta tills du är klar. Planering och spara nu kommer att göra det lättare för dig att köpa ett hus när det är dags.

1. Är du redo?

Först måste du avgöra om du är redo att köpa ett hem. Det kan vara svårt att avgöra om du ska hyra eller köpa. Generellt bör du inte köpa ett hus om du planerar att vara i området för åtminstone tre år. Om du inte kommer att ta en större hit än om du hyr. En annan sak att tänka på är om du är ekonomiskt redo att köpa ett hus. Inte nog med att du tar på en inteckning eller hus betalning när du köper ett hus, men också bli ansvarig för alla reparationer som behöver göras på huset. Hem reparationer och underhåll kan bli mycket dyrt och du bör ha en bra storlek nödfond innan du köper huset. Plan för oförutsedda kostnader och förbereda en budget och hålla fast vid det, så du behöver inte för långt och inför möjligheten att förlora ditt hem.

2. Vilken typ av hem bör du köpa?

När du är redo att köpa, kan du ha flera olika alternativ. Om du är ensamstående, kan det vara bättre att köpa en lägenhet eller en stad hem som har mindre underhåll eller du kanske vill ha en plats där du kan få rumskamrater. Om du har en liten familj du kan titta på en start hem, men du bör också överväga saker som skolor i området. Du kan också överväga en äldre hem som du planerar att renovera. Du kanske vill välja ett alternativ som gör att du kan växa lite som en familj. Du vill absolut välja ett område som du skulle vara bekvämt boende i om du hade så småningom barn även om du är singel.

3. Vilken typ av inteckning är rätt för dig?

Tredje bör du överväga olika typer av lån som finns tillgängliga. Du bör välja en fast ränta inteckning, inte en justerbar sats inteckning. Detta innebär att ditt hus betalning kommer att förbli densamma. Dessutom bör du gå med den kortaste tid som du har råd. Femton års lån spara pengar på ränta och betalningarna är inte mycket mer än trettio år lån.

4. Hur kan jag förbereda att köpa ett hus?

Fjärde om du inte är redo att köpa ett hem i år, sedan vad du behöver göra för att komma dit? Skapa en plan som kommer att förbereda dig att köpa en bostad. Planen ska innehålla få ut någon skuld som du har, spara upp en katastroffond om du har en svår tid att göra en betalning, och en handpenning för ditt hus. Ofta människor gör misstaget att köpa ett hem innan de är redo. En handpenning kommer att hindra dig från att gå under vatten på dina lånekostnader om värdet på din bostad minskar i framtiden. I värsta fall kan du förlora hemmet, eller så kan du börja ogillar det, eftersom det begränsar vad du kan göra. Se till att du granska dessa skäl att köpa eller att vänta med att köpa ett hem innan du gör ditt beslut.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.