Ar trebui să plătească datoria mea înainte de a salva de pensionare?

Home » Retirement » Ar trebui să plătească datoria mea înainte de a salva de pensionare?

 Ar trebui să plătească datoria mea înainte de a salva de pensionare?

Întrebare: Ar trebui să plătească datoria mea înainte de a salva de pensionare?

Eu locuiesc pe un buget strâns și au unele datorii card de credit. Ar trebui să ieși din datorii înainte de a gândi despre contribuția la planul meu 401k?

Răspuns:

Nu neaparat. În timp ce unii oameni vor argumenta că sunt mai bine plata datoriilor înainte de a salva și de a investi banii, ar putea avea sens să facă pe amândouă în același timp.

Argumentul pentru plata datoriei Primul

Motivul pentru care oamenii sfătuim să plătească datoria înainte de a salva și de a investi banii este una logică. Este o chestiune de cântărire ratelor dobânzilor. Dacă plătiți o rată ridicată a dobânzii la datoria ta, să zicem 15% rata procentuală anuală plătită de media americană în aceste zile, odată ce veți plăti dacă off, ați câștigat doar 15% pe care le-au pierdut. Dacă vă gândiți la plata datoriilor ca o investiție, tocmai ai primit un randament de 15% a investiției. Destul de bine în orice piață. Deci, este logic să pună toți banii spre că, până la datoria este plătită, și puteți merge găsi unele întoarcere reale în altă parte.

Aici este un calculator de ajutor payoff datoriei puteți folosi pentru a vedea cât de mult ați putea fi capabil de a salva pe plățile de dobânzi card de credit în timp prin efectuarea de plăți suplimentare pe datorii card de credit.

De ce Bunul simț nu se face întotdeauna sens

Problema cu acest argument este ca oamenii nu se comportă întotdeauna în mod logic.

Dacă am făcut-o, majoritatea dintre noi nu ar duce datorii atât de mult în primul rând. Dar să-l facem noi de multe ori. Dacă vă așteptați să plătească datoria înainte de a salva de pensionare, dar apoi nu reușesc să plătească datoria, o zi s-ar putea da seama că e timpul să se pensioneze și sunteți complet nepregătit. Și, probabil, încă în datorii.

Aceasta este o poziție în care mulți 30-, 40-, 50- și chiar 60 și ceva se află în aceste zile. Ei sunt nevoiți să planifice pentru pensie în ultimul minut.

O altă problemă este că unii ani investițiile s-ar putea întoarce mult mai mult de 15%. Câțiva ani mai puțin, dar dacă stați investit pe piață pe termen lung și să păstreze care aduc contribuții regulate, banii ar trebui să fie cel puțin de așteptat pentru a vedea unele creștere și outpace inflației. Punct de vedere istoric, piața de valori a revenit în jurul valorii de 10% pe an, în medie. În plus, banii compuși într-un cont de investiții amânat-fiscală, cum ar fi un 401 (k) sau IRA. Deci, se poate creste chiar mai repede. Lipsește pe unul sau doi ani mari ar putea face o diferenta in total economii.

Pentru a fi sigur, datoria poate crește la fel de repede sau atât de mult. Și știu că voi primi comentarii de la cititori care spun că datoria este teribil și eu o încurajare (eu nu sunt). Dar, realist vorbind, s-ar putea să fie și în afară de card de credit datoriei de multe ori pe tot parcursul vieții tale. Dacă plătiți datoria și în același timp de economisire pentru pensie, ar trebui să se încheie pe picior mai puternică decât ar fi altfel.

Când Salvarea pentru pensionare Prima este o alegere evidentă

Salvarea pentru pensionare, indiferent de datorii este un nu-brainer în cazul în care angajatorul se potrivește cu contribuțiile sau o parte din contribuțiile pe care le faceți dumneavoastră 401 (k).

Cu un (k) se potrivesc 401 vă primiți o întoarcere instant pe bani. Ganditi-va ca un bonus, o plata ridica, oricare ar fi. Este ușor de bani. Deci, salvați cel puțin până la suma angajatorul se va potrivi; de obicei, oriunde între 3% până la 6% din salariu.

Dar eu spun de economisire pentru pensie este un nu-brainer, oricum. Datorie și de pensii de economii sunt două lucruri diferite, așa că de ce ia în considerare datoriile în decizia dvs. de a contribui la un 401 (k) sau planul de pensii IRA? Fie că aveți un meci angajator sau nu, trebuie să își asume responsabilitatea pentru pensionare viitoare are nevoie precum și nevoile financiare actuale. Un plan de pensii ar trebui să fie la fel de mult o parte din buget ca chiria, masina, telefon mobil și cablu. Datoria poate veni sau du-te, de pensionare ar trebui să fie întotdeauna o prioritate.

Încă încearcă să determine modul în care să acorde prioritate obligațiile dumneavoastră financiare personale?

Aici este un infografic care poate fi folosit pentru a vă ajuta să decideți cel mai important domeniu din planul financiar să se concentreze pe viitor.

Continutul de pe acest site sunt furnizate numai în scop informativ și discuții. Acesta nu este destinat să fie consultanță financiară și profesională nu ar trebui să fie singura bază pentru deciziile de investitii sau de planificare fiscală. În nici un caz nu aceste informații reprezintă o recomandare de a cumpăra sau vinde titluri de valoare.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.