Ar trebui să vă Co-Semnați un împrumut student?

Home » Banking and Loans » Ar trebui să vă Co-Semnați un împrumut student?

Ar trebui să vă Co-Semnați un împrumut student?

Decizia de a co-semna un împrumut de student vine în jos pentru a stabili dacă se poate rambursa întregul împrumut pe cont propriu, dacă este necesar.

Ar trebui să co-semneze un student de împrumut numai dacă vă puteți permite să-l plătească înapoi tine, pentru că va trebui să.

Co-semnarea te face răspunzător în mod legal de a rambursa împrumutul în cazul în care debitorul principal nu poate. Și dacă nu vă puteți permite să facă plăți, creditul va fi deteriorat.

Dacă vă puteți permite să co-semn, ar trebui să faceți acest lucru știind riscurile implicate și modul în care puteți obține de pe cârlig pentru împrumut în viitor.

Opțiuni să ia în considerare înainte de a co-semnarea

Înainte de a aplica pentru un împrumut privat student de drept co-semnatar, conduce debitorul principal față de alte opțiuni.

Asigurați-vă că ați depus cererea gratuit pentru ajutor federal student, sau FAFSA, pentru a beneficia de toate ajutoarele federal student. Aceasta include un ajutor gratuit sau câștigat, cum ar fi granturi, burse și de muncă de studiu, precum și student împrumuturi federale.

Pentru studenti, student împrumuturi federale sunt cea mai bună opțiune, deoarece acestea nu necesită istorie de credit sau de un co-semnatar pentru a se califica. Cele mai multe împrumuturi private fac.

Comparativ cu împrumuturi federale, împrumuturi private, au tendința de a transporta rate ale dobânzii mai mari și au mai puține opțiuni de rambursare sau oportunități pentru iertare de împrumut. Acestea ar trebui să fie luate în considerare numai după ce toate ajutoarele federale a fost epuizat.

Există câteva student împrumuturi private care nu necesită un girant. Aprobarea se bazează pe potențialul de carieră și venituri, dar aceste împrumuturi transporta rate ale dobânzii mai mari decât alte opțiuni private.

Cine poate co-semna un împrumut?

Practic, oricine cu o istorie de credit de calificare poate co-semna un student de împrumut.

Asta înseamnă că ar putea co-semna un student de împrumut pentru copilul dumneavoastră, nepot, o altă rudă sau chiar un prieten. creditorii privați caută Semnatarii cu un venit constant și bun pentru scoruri excelente de credit, de obicei, în 600S ridicate sau de mai sus. Ei consideră, de asemenea, alte datorii ai deja.

O girant oferă un acces împrumutat la finanțare colegiu el sau ea altfel nu ar avea; aceasta poate ajuta, de asemenea, student de credit construi.

Dar, doar pentru că puteți co-semna un împrumut nu înseamnă că ar trebui.

Cum cosemnatare afectează dvs. de credit

Când co-semna un împrumut, sunteți predarea cheile de credit pe la împrumutat de student.

Impactul co-semnare va fi simțit chiar înainte ca un împrumut este aprobat: Vei primi un ding temporar cu privire la scorul dvs. de credit în cazul în care creditorul efectuează o trage tare pe istoricul dvs. de credit în timpul etapei de aplicare.

Odată aprobat, împrumutul și istoricul de plată va apărea în raportul dvs. de credit. Orice plăți pierdute poate afecta dvs. de credit.

În cazul în care împrumutatul nu se poate întâlni plăți și nu le poate acoperi, împrumutul ar putea merge în incapacitate de plată. Este un semn negru, care va rămâne pe raportul dvs. de credit timp de șapte ani, printre alte consecințe financiare.

Alte riscuri de co-semnare

Co-semnare poate afecta capacitatea de a împrumuta. Co-semnarea unui împrumut crește „datoria“ parte a dvs. datorie-venit raportului, care ar putea avea un impact capacitatea de a obține noi credite pentru lucruri cum ar fi o mașină sau o casă.

Plățile întârziate ar putea avea creditori sau colectorii după tine. De îndată ce plata este cu întârziere sau pierdut, s -ar putea auzi de creditor, sau mai rău, un colector de datorii. Pentru a evita plățile pierdute, să încurajeze debitorul principal să semneze pentru Autopay sau de a comunica cu ei în fiecare lună înainte de plățile sunt datorate.

Ai putea fi responsabil în caz de deces sau de invaliditate. Poate suna morbid, dar afla politica creditorului în cazul în care un împrumutat moare sau devine dezactivat. În cazul în care nu permit iertare, responsabilitatea de a face plăți ar scădea doar pentru tine.

Ce să discute cu debitorul de student

Co-semnare necesită o discuție deschisă cu debitorul principal, care ar trebui să cunoască riscurile pe care preiei ca girant și modul în care rambursare pe termen lung va afecta viata dupa colegiu. Această discuție ar trebui să includă ceea ce studiază, atunci când se așteaptă să absolvi și ceea ce ar putea fi perspectivele lor de locuri de muncă și potențialul de venituri.

Tu probabil știi împrumutat bine, așa că întrebați-vă: Are această persoană a arătat că el sau ea este suficient de responsabil să-și asume angajamentul unui împrumut? Pentru a finaliza ani de studiu? În cazul în care răspunsul este nu, atunci ar trebui să arate debitorului față de alte opțiuni.

Cum de a rămâne pe partea de sus a unui împrumut de co-semnat

Atunci când un creditor face o ofertă, bilet la ordin citit împrumutul în deplină pentru a înțelege toate detaliile. De exemplu, creditorul privat Sallie Mae spune împrumutatului primar și girant împart responsabilitatea de a face plăți la timp.

Pentru a evita orice surprize viitoare, pentru a afla ce nivel de comunicare veți primi în calitate de co-semnatar. Aceasta ar putea include, atunci când plățile sunt efectuate sau cât de curând după o plată ratat pe care ai fi notificat, împreună cu orice taxe evaluate. Întrebați creditorul modul în care veți primi o notificare, cum ar fi telefon, e-mail sau poștă.

În cazul în care împrumutatul vă spune el sau ea nu poate îndeplini o plată înainte de aceasta se datorează, contactați imediat creditorul pentru a afla opțiunile. Ați putea fi capabil de a obține un nou plan de rambursare sau de a declanșa o pauză temporară a plăților.

Cum de a obține eliberat din co-semnarea

Există două metode de a obține eliberat din co-semnare responsabilitate: eliberare girant și refinanțare.

de presă girant este o caracteristică pe care doriți să caute într-un împrumut privat student. Cei mai mulți creditori permit numele și răspunderea juridică pentru a fi scos din împrumut odată ce debitorul a făcut un anumit număr de plăți la timp. Acest număr variază de la 12 până la 48 luni, în funcție de creditor.

Ați putea indica, de asemenea, împrumutat la refinanțare, care ar elimina numele dvs. din împrumut și să permită debitorului să combine împrumuturile sale de student într-un singur împrumut cu o rată a dobânzii mai mică, în cazul în care se califică. Pentru a-și refinanțeze, acestea vor trebui să îndeplinească cerințele de credit și de venituri, și au un record de plata la timp.

Cum de a co-semna un împrumut privat student

Dacă sunteți pregătit să co-semneze un împrumut, tu și debitorul ar trebui să compare ofertele de la mai multe creditori pentru studenți, inclusiv băncile, uniunile de credit și creditorii on-line, pentru a găsi cele mai mici tarife.

În calitate de girant veți dori să vă asigurați că împrumutul are o flexibilitate maximă de plată. Luați în considerare caracteristicile de împrumut cum ar fi protecțiile debitor – amânare și toleranță – împreună cu opțiuni de rambursare și disponibilitatea de eliberare girant.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.