Åtta sätt att lånar mindre för College

Home » Credit and Debt » Åtta sätt att lånar mindre för College

Åtta sätt att lånar mindre för College

Om du känner för att college kostar mycket mer än det brukade, du är helt korrekt. Den genomsnittliga in-state undervisning vid offentliga, fyraåriga skolor har mer än tredubblats  sedan 1988 – även när justerat för inflation – från motsvarande $ 3190 per år 1988 till $ 9970 i 2017-18 läsåret.

Det genomsnittliga priset för en privat, fyraårigt college har stigit också, från $ 15.170 år 1988 (det är med hjälp av 2017 dollar) till mer än $ 34.740 i dag – en ökning med 129% även efter inflation. Det är inte bara undervisning, antingen – rummet och Pension vid fyraåriga högskolor har fördubblats sedan 1980 , även justerat för inflation.

Tyvärr har vår förmåga att betala för college inte hållit jämna steg med undervisning och rum samt styrelsearvode. På grund av detta har eleverna tvungna att låna mer och mer pengar till skolan tills på denna punkt, mer än 45 miljoner amerikaner bär studielån skuld, med en median balans på $ 17.000 . Denna siffra inkluderar arbetande vuxna som har betalat ned sina lån i flera år; mer än hälften av nuvarande studenter måste ta upp lån, och den genomsnittliga skulden per låntagare i klassen av 2016 var $ 27.975 .

Åtta sätt att lånar mindre för skolan

Om du närmar högskola eller har ett barn som är denna statistik är sannolikt rent skrämmande. Även college är inte för alla, det är fortfarande en nödvändighet för studenter mete för vissa yrken (t.ex. lärare, advokat, sjuksköterska, etc.). Dessutom kan college fungera som en viktig språngbräda för unga människor som behöver fortsätta lära innan de är redo för fullfjädrad vuxen ålder.

Hursomhelst är det viktigt att veta att du inte behöver följa status quo eller gå på en låne spree att uppfylla dina college drömmar. Det finns många sätt att spendera mindre och låna mindre samtidigt som arbetar mot en bra utbildning och en lönsam karriär. Här är några alternativ.

# 1: Ompröva din karriär.

Medan en fyraårig examen som används för att anses vara den lägsta utbildningskrav för en lönsam karriär, är detta inte längre fallet. Visst, det finns gott om utbildningsprogram fyraåriga som kan löna sig vackert, men det finns lika många som kostar en förmögenhet, men leder till ingenstans.

Till exempel behöver du normalt en fyraårig examen (och potentiellt mer utbildning) för att bli en folkskollärare. Men vad gör man med en kandidatexamen i teaterkonst?

Jag vet svaret på detta eftersom min man tog en kandidatexamen i teater innan tillbaka till skolan för att bli en mortician. Du behöver inte en examen i teater bli skådespelare, och denna grad kommer inte riktigt hjälpa dig att få någon annanstans om en arbetsgivare söker en allmän fyraårig examen som en förutsättning för alla nybörjar arbete.

Samtidigt finns det massor av tvååriga grader som kan löna sig vackert i form av lägre college kostnader och höga löner. Genomsnittlig undervisning för en tvåårig skolan var bara $ 3570 för 2017-18 läsåret, enligt College Board, men en tvåårig examen är den enda utbildning som krävs för massor av jobb lönsamma, efterfrågade.

Diagnostik sonographers, till exempel, tjänade en årlig genomsnittlig lön på $ 71.750 i 2016, enligt Bureau of Labor Statistics. terapeuter strålning tjänade $ 84.980, och tandhygienister tjänade $ 73.440. Dessa är alla tvååriga grad yrken som kan leda till en livstid av välstånd. Naturligtvis finns det massor av andra tvååriga alternativ, samt tekniska yrken som kräver en viss högskola eller en lärlingsutbildning.

# 2: bringa två år på community college innan de överförs till en fyraårig skola.

Om du är hellbent på att tjäna din examen från en fyraårig skola, kan du absolut göra det – och ändå spara pengar på vägen. En smart strategi att bedriva börjar vid ett community college och sedan överföra dina poäng till en fyraårig skola.

Många stater erbjuder gratis undervisning på deras community college (inklusive New York, Oregon, Tennessee, och Rhode Island, till exempel), men community college kostar mycket mindre oavsett var du befinner dig. Med hjälp av nationella siffror, fylla två år på community college skulle kosta bara $ 7140, medan slutföra de två första åren i ett fyraårigt kommunal skola skulle kosta $ 19.940 i undervisningen ensam. Och det skillnad inte innehåller andra besparingar du kan hitta, till exempel bor hemma under community college eller lägre priser som du kan hitta på böcker och förnödenheter.

Så länge du se till att krediter du tjänar kommer att kvalificera sig för att överföra till den fyraåriga skola ditt val – och att du gör tillräckligt bra för att accepteras – din eventuella grad kommer faktiskt komma från den fyraåriga skola du överföra till. Det faktum att du deltog community college först kommer inte att göra en lick skillnad för någon annan än dig – och ditt bankkonto.

# 3: Gå till college utomlands.

En annan något extremt sätt att låna mindre för skolan är att gå på college i ett annat land.

Till att börja med, ser att vår granne i norr. Även Kanadas universitet är särskilt billigt för sina egna invånare, kan även internationella terminspriser vara ett fynd jämfört med privata amerikanska högskolor. Undervisning och avgifter för en Bachelor of Arts programmet vid McGill University i Montreal, till exempel, totalt $ 19.065. Och det är i kanadensiska dollar – vid nuvarande valutakurser skulle ett år av undervisning på denna elit universitet kostar $ 14.737. (Undervisningen varierar beroende på utbildningsprogram, dock, till exempel, är vård och utbildning grader i samma prisklass, medan teknik- och affärsprogram kostar ungefär dubbelt så mycket.)

Samtidigt vissa nationer erbjuder gratis eller mycket låg kostnad college undervisning för att inte bara sina invånare, men för internationella studenter också. Du kan behöva välja speciella statligt finansierade skolor, dock, och du måste faktiskt tillämpa och accepteras. Länder som Tyskland, Frankrike, Finland, Sverige, Irland och Storbritannien har några av de bästa erbjudanden och politik för internationella studenter.

Kom dock ihåg att du medföra extra resekostnader om du går den vägen. Transatlantiska flygningar kan bli kostsamt, och du måste fortfarande betala för en plats att bo och alla andra personliga utgifter. Du kommer också vill lära sig processen att ansöka om ett studentvisum genom det amerikanska utrikesdepartementet innan du överväger dessa pengar att spara strategi.

# 4: Gå med i militären.

Det är inte ett beslut som skall ta lätt på, men olika grenar av den amerikanska militären erbjuda undervisning bistånd för att uppmuntra ungdomar att gå med i deras led. Detta inkluderar den amerikanska armén, flottor, marinen, kustbevakningen, National Guard och reserver.

Undervisning bistånd varierar beroende på den gren av den militära du väljer och din status (aktiv tjänst eller reserver). Till exempel kan gå med i US Navy hjälpa dig att få 100% av din undervisning och avgifter som omfattas (inte överstiga $ 250 per termin kredit timme, $ 166 per kvartal kredit timme och 16 termin timmar per räkenskapsår). Lab avgifter, anmälningsavgifter, särskilda avgifter och dator avgifter kan också täckas.

Naturligtvis kommer fri undervisning med en stor kompromiss: Du måste åta sig att USA: s militära tjänsten att göra mål dessa fördelar.

# 5: Välj en in-statlig skola och undvika privata skolor.

Om du har ditt hjärta inställt på en viss examen från en tvåårig eller fyra år school, är ett absolut minimum du ska göra för att spara pengar shoppa. Även om skolorna verkar jämförbara i fråga om kvaliteten på sina program, examina som erbjuds och deras bekvämligheter, kan deras undervisning priserna inte vara jämförbara alls.

Kom ihåg hur ett års undervisning vid en offentlig, fyraårig skola kommer du tillbaka $ 9970 per år? Om du väljer att tjäna samma grad på en privat, ideell fyraåriga skola, kan du hitta undervisningen är astronomiska. Genomsnittlig undervisning på privata, ideella fyraåriga skolor nått en absurd $ 34.740 för 2017-18 läsåret – nästan fyra gånger så mycket som i-state undervisning vid en statlig skola. Och kom ihåg, det är bara för ett enda år och det har inte ens inkluderar mat och husrum.

Detsamma gäller med community college. Medan offentliga tvååriga skolor rapporterade genomsnittliga undervisning på $ 3570 för 2017-18 läsåret, vinstdrivande tvååriga skolor kan kosta betydligt mer.

# 6: Anmäl dig till en skola sponsrade arbete studier eller få ett deltidsjobb.

Många högskolor och universitet, samt den federala regeringen, har arbets utbildningar som kan göra college mer överkomliga. Med federala arbets utbildningar, till exempel, kan deltids och heltidsstuderande arbetar på eller utanför campus för en timme eller lön lön.

Se till att kolla in arbets utbildningarna tillgängliga på din institution, men också överväga möjligheten att få en traditionell deltidsjobb. Oavsett om du arbetar i matservering, kundservice, handledning, eller konstruktion året eller ens under skollov, alla pengar du tjänar och använder klokt kan hjälpa dig att låna mindre för skolan.

# 7: ansöka om stipendier och bidrag.

Ansökan om stipendier och bidrag är ett annat smart sätt att låna mindre för skolan. Om du kan illustrera att du har ett ekonomiskt behov, kommer du att vara i särskilt bra form för att få stöd och lämnar skolan med färre studielån.

Den federala regeringen erbjuder en enorm resurs för stipendier och bidrag, inklusive Pell Grants, men du bör också undersöka skolbaserade och fältbaserade biståndsinsatser samt.

# 8: Fyll en lärlingsutbildning.

Sist men inte minst, glöm inte att många yrken kommer att låta dig arbeta medan du lär dig – och de ska även betala dig för det. Yrken som faller in i denna kategori är vanligtvis teknisk och ”hands on” i naturen, och de brukar kräva mer tid på fältet och mindre tid i klassrummet.

Låt oss säga att du ville bli en behörig elektriker. Dessa arbetare slutföra vanligtvis en fyra eller fem år betalat lärlingsutbildning. Den BLS rapporterar att varje år som lärling kräver vanligtvis 2.000 timmars betald on-the-job training, samt några klassrumsarbete.

Efter examen, elektriker tjänade årsmedelvärde lön på $ 52.720 nationellt i 2016. Det är inte så illa för en in-demand karriär som låter dig tjäna så du lär dig och eventuellt hoppa studielån helt och hållet. Och det finns andra yrken som faller in i denna kategori, inklusive snickare, brickmasons och hiss installatörer och reparatörer.

Poängen

Innan du åta sig den första skolan som accepterar dig, se till att tänka länge och hårt om vad du verkligen vill ha ut av din utbildning och din framtid. Medan ett högt prissatta examen från en prestigefylld skola kan tyckas ideal, kan du avsluta med en bättre livskvalitet om du väljer ett alternativ som är mer blygsam och billigare.

Oavsett vad, kom ihåg att hur mycket du lånar för skolan kan göra en stor skillnad i hur du lever senare: Student låneskulden alltmer tvingar Millennials att fördröja milstolpar som äktenskap och homeownership. Om du väljer en kostsam utbildning utan att överväga om du verkligen har råd med det, kan du leva för att ångra det.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.