Behöver jag Besparingar i banken om jag har investeringar?

Home » Investing » Behöver jag Besparingar i banken om jag har investeringar?

Behöver jag Besparingar i banken om jag har investeringar?

Livet har ett sätt att kasta dyra överraskningar vårt sätt, oavsett om det handlar om fordon som bryter ner eller luftkonditioneringar inte fungerar hemma. När dessa oplanerade räkningar dyka upp, blir vikten av sparande uppenbar. Det är därför det är viktigt att ha en katastroffond för de oförutsedda utgifter.

Helst bör den katastroffond innehåller tillräckligt med pengar för att täcka allt från tre till sex månader till ett värde av levnadskostnader. Somliga går så långt som att strumpan bort ett års värde av räkningar. Hursomhelst, är den punkt att ha en källa omedelbart tillgängliga likvida medel så att när oförutsedda strejker, du är inte tvungen att ta till skuld för att täcka dessa plötsliga utgifter.

Problemet med att hålla dina pengar inlåst i ett sparkonto, är dock att detta kommer säkert att hämma dess tillväxt. Dessa dagar kommer du ha tur att göra mål en 1% årlig ränta på en traditionell sparkonto, medan om du skulle investera dessa pengar på aktiemarknaden, du enkelt kan se en genomsnittlig årlig avkastning på 7% eller mer.

På kort sikt kan denna skillnad ingen roll. Men låt oss föreställa du kan spara upp $ 20.000 och du håller den i banken under en period på 30 år, samtidigt tjänar 1% ränta på detta belopp. Efter tre decennier, kommer att $ 20.000 växa till ca $ 27.000. Nu, i stället för att hålla att kontanter på banken, låt oss säga att du investerar den och fastna att 7% genomsnittlig årlig avkastning vi bara pratade om. Efter 30 år, skulle du sitta på $ 152.000 – ganska stor skillnad.

Uppenbarligen finns det en hel del att förlora genom att hålla pengar på banken. Det väcker därför frågan: Behöver du verkligen att katastroffond om du har en investeringsportfölj att utnyttja?

Skydda din huvudsakliga

Det finns två skäl till varför det är smart att hålla dina akuta besparingar på banken. Först sparkonton är lätt åtkomliga. Du behöver inte vänta på att likvidera tillgångar för att få pengar, utan snarare kan du vanligtvis ta dina pengar på plats om behov uppstår.

Den andra fördelen med att hålla din nödfond i banken är att du inte riskerar att förlora huvud – förutsatt att du inte överstiger FDIC gräns. Med andra ord, om du håller $ 20.000 på banken, att summan kan inte gå ner – det kan bara gå upp.

När du investerar, å andra sidan, det finns alltid en risk att du förlorar på vissa huvud. Men en ännu större risk att behöva ta ett uttag vid en tidpunkt när marknaden är nere.

Föreställ dig att du råkar stöta på ett hem reparation situation under en vecka när marknaden tar en stor tumla. Om du behöver betala din entreprenör direkt och du är tvungen att sälja investeringar med förlust för att få det pengar omedelbart, det är pengar du kyssa adjö.

Man kan hävda att ta enstaka förlust är värt på grund av risken för högre avkastning. Och i vissa fall kan du vara rätt. Men är det verkligen en risk du är villig att ta?

Som sagt, har en robust investeringskonto och ingen katastroffond är inte den värsta situationen kan du sätta dig i. Tänk dig att du spenderar $ 5000 per månad, i vilket fall din nödfond bör falla någonstans i $ 15.000 till $ 30.000 intervall. Om du har $ 5000 i banken men $ 80.000 investeringar, låt oss inse det – du är fortfarande i ganska bra form. Och om du inte avveckla ta en förlust, inte bara du har en fin kudde, men du kommer förmodligen återhämta sig någon gång. Men om du sitter på $ 15.000 totalt , du är bättre att ha pengarna på banken, och sedan sätta allt extra pengar du samlar in ett investeringskonto.

Slutligen, även om det är klokt att ha en dedikerad nödfond, du vill inte gå överbord, heller. Det är en sådan sak som att ha för mycket pengar i kontanter, så när du har att skyddsnät etablerad, se till att börja investera resten av ditt sparande för bättre långsiktig avkastning.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.