Behöver jag en finansiell rådgivare?

Home » Budgeting » Behöver jag en finansiell rådgivare?

 Behöver jag en finansiell rådgivare?

Behöver du en finansiell rådgivare?

Eller, för att omformulera frågan: Kan du få större nytta av en rådgivare än kostnaden för sin avgift?

Svaret är ett företag “kanske”, beroende på dina kunskaper och komfort med din budget, investeringar och finansieringsplan.

Finansiella rådgivare kan hjälpa alla

Människor har en tendens att konceptualisera finansiella rådgivare som människor som bara hjälper mega-förmögna privatpersoner och familjer.

Men det är inte korrekt. Finansiella rådgivare, tro det eller ej, är vanliga bland medelklassfamiljer som behöver hjälp med att planera för pension, spara för sina barns college, köpa ett hem och ta hand om andra stora finansiella mål.

För att avgöra om du behöver anlita en finansiell rådgivare eller vilken typ av rådgivare att anställa, måste du först fråga dig själv några frågor och bedöma din komfort nivå med att göra ekonomiska beslut.

Finansiella rådgivare eliminera känslomässigt beslutsfattande

Speciellt när de deltar i en ganska riskabel investeringsstrategi, folk har en tendens att känslomässigt reagera på förändringar i aktiemarknaden.

Om du har en finansiell rådgivare hjälpa dig med dina investeringsbeslut, kommer de att kunna hjälpa dig att hålla en känslomässig distans från dina pengar så att du kan göra det bästa långsiktiga planen för pengarna.

Din finansiella rådgivare kommer att kunna hjälpa dig att anslå medel till en portfölj som bäst passar din personliga risk komfortnivå.

Teknik istället för en finansiell rådgivare?

Fler och fler finansiella planering program som Utkast och webbplatser som personlig Capital gör varje dag beslut ekonomisk förvaltning lättare att hantera med hjälp av en finansiell planerare. Många av dessa appar och webbplatser erbjuder mycket liknande tjänster som som en finansiell rådgivare.

Särskilt om du är säker på dina pengar ledningskompetens och investeringsalternativ, med hjälp av dessa planeringsverktyg, kanske du inte behöver punga ut pengar för kostnaden för en finansiell rådgivare.

Finansiella rådgivare är bra för stora förändringar i livet

Även appar och webbplatser är definitivt bra, ibland bara inte kommer att vara lika bra som en verklig finansiell rådgivare.

Vill du veta hur man ska hantera de skattemässiga konsekvenserna av en ärftlig IRA ? Vad händer om en familjemedlem plötsligt lämnar du en stor summa pengar? Vill du veta hur man investera det?

Om du plötsligt inför en ny eller drastisk förändring till din ekonomi, som tar emot ett stort arv att du inte är säker på hur du ska investera, skulle en finansiell rådgivare hjälpa bestämma vad du ska göra med dina pengar och hur man hanterar skatte nedfall.

Om du är på väg att gå i pension, och du är osäker på hur eller när du ska börja dra sig tillbaka från din 401k och andra pensionskonton, kan du dra nytta av att hyra en finansiell rådgivare.

Är du bekväm med din ekonomiska situation?

Om du känner dig säker, men ändå vill en rådgivare tittar över axeln, kommer du troligen att kunna få genom att betala en platt, en engångsavgift för en finansiell rådgivare en gång om året. Du kan hantera dina vann konton resten av tiden.

Men om du hatar att göra med ekonomi, förstår du inte det första om att genomföra en effektiv investeringsstrategi, eller om du får en stor summa pengar som du är osäker på vad man ska göra med det, rekommenderar jag att hitta en finansiell rådgivare att hjälpa till med dina finansiella behov hantering.

Vid beslutet om att inte anlita en finansiell rådgivare, titta på din ekonomi fråga dig själv om du känner att du vet vad du gör. Om du känner att du har ett bra grepp om dina dagliga finansiella behov, bra, du behöver antagligen inte att spendera pengar på en. Endast undersöka hyra en finansiell rådgivare om en stor ekonomisk liv förändras dyker upp. Vid den tidpunkten, väga för- och nackdelarna med kostnaden för en avgiftsbaserad planerare kontra en provisionsbaserad planerare.

Men om känner dig stressad över dina pengar eller kännas som du inte gör de bästa besluten möjligt, då en finansiell rådgivare skulle definitivt vara ett ekonomiskt klokt drag som skulle sannolikt hamna värt investeringen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.