Bo pokojninski načrt Warren Buffett je delo za vas?

Home » Investing » Bo pokojninski načrt Warren Buffett je delo za vas?

 Bo pokojninski načrt Warren Buffett je delo za vas?

To ni težko najti ljudi, pripravljeni za roko ven denarja nasvet, ampak če Warren Buffett ponudil upokojitvene nasvet, bi poslušali? Z neto vrednosti več kot 90 milijard $, bo njegov nasvet lahko imajo večjo težo kot večina, ampak je delo za vas?

90/10 strategija Buffett je

V 2014 pismu svojim delničarjem, Buffett je to rekel:

Moj nasvet stečajnega upravitelja ne more biti bolj preprosta: Put 10% denarja v kratkoročnih državnih obveznic in 90% v zelo nizkimi stroški S & P 500 indeks sklada. (Predlagam Vanguard je [čas zaloge-simbol = VFINX].) Verjamem, dolgoročne rezultate zaupanje v tega politika ne bo večji od tistih, ki jih večina dosežena vlagateljev, ali pokojninski skladi, zavodi ali posamezniki, ki zaposlujejo menedžerjev visoko provizijo .

 

Naj razdeliti. Prvič, indeksni sklad je vzajemni sklad ali indeksni investicijski sklad, ki sledi delovanje nekaterih indeksa. V tem primeru, Buffett predlaga indeksni sklad, ki sledi uspešnost S & P 500. Ko je S & P 500 se dviga, tako da ne indeks sklada. Predlaga vlagajo 90 odstotkov svojega denarja v sklad, ki temelji na zalogi indeks.

Buffett predlaga drugo 10 odstotkov bo za kratkoročno sklada državnih obveznic. Finančni svetovalci priporočajo uporabo obvezniške sklade za varnost in skladnost prihodkov. Če skupni finančni trgi hit težke čase, obvezniški skladi pogosto ne trpijo toliko kot delniških skladov.

Izogibajte se pristojbine sklada

Končno, Buffett poudarja, “nizko ceno.” Vlaganje ni zastonj. Če imate finančnega svetovalca, bodo pogosto vam zaračuna provizijo, in če boste vlagali v vzajemne sklade, ETF, ali nekaterih drugih naložbenih produktov tistih prihajajo s pristojbinami. Nekateri potrošniki znajdejo udaril z dvojnimi pristojbine, kot so plačali svetovalca in skladov pristojbine finančne.

Pristojbine sešteti hitro. Razmislite 25-letnik, ki ima starostne račun z bilanco $ 25.000. Dodajajo 10.000 $ letno in zaslužil 7-odstotno stopnjo donosa in se bo upokojil pri 40 letih. Če ta oseba plača pristojbin 1 odstotek, se jim stalo skoraj 600.000 $ pristojbin več kot 40 let.

Vlaganje v nižjih sredstev, stroške, kot Buffett opisuje, bi lahko prihranili ta oseba več kot 200.000 $ pristojbin, ki mu / ji, da se upokojijo skoraj $ 340.000 bogatejši.

V nasprotju s konvencionalnim modrosti

Pokojninski načrt Buffett ne bodo prejeli žareče priporočila iz nekaterih finančnega svetovanja skupnosti. Konvencionalna modrost pravi, da razširijo z mešanico zaloge, obveznice in mednarodnih skladov. Starostne portfelji so pogosto napolnjene z mešanico sredstva, veliko več kot 2, da bi se izognili tveganju za eno področje trga neuspešnih.

Številni finančni svetovalci bi potrebovali tudi težavo z utežjo Buffett je. Oni trdijo, da bi predvsem za stranke, kasneje v življenju, njegova strategija daje preveč teže na tveganih skladov, ki temeljijo na zalogi, kjer bi 1 recesija izničilo pokojninskega varčevanja v prihodnjih letih.

Eno dobro znano pravilo pravi, da vlagajo odstotek vašega portfelja v obvezniške sklade, ki so enake vaši starosti. Če ste stari 50 let, vlaga 50 odstotkov v obveznice in obvezniške sklade. Finančni svetovalci na splošno strinjajo, da je preveč konzervativna in preveč poenostavljeno, vendar pa bi rekel, da je nasvet Buffett je preveč tvegano.

Končno, bi lahko trdili, da vaša naložbena strategija je, ko si vreden 90 milijard $, drugačen od nekoga, ki ima v vseh prihrankov nekaj sto tisoč največ.

Kaj morate storiti?

Ne, ne moreš nadzorovati z naložbenimi trgi, bo tudi v prihodnje, vendar lahko nadzorujete pristojbine, ki jo plačate.

Višji stroški redko enaka boljše donose tako, ko ste izbrali sredstva za svoj 401 (k) ali drug pokojninski sklad, izberite indeksnih skladov z nizkimi pristojbine. Če uporabljate finančni svetovalec, jih vprašati o njihovih stroškov. Če so skupni stroški veliko več kot 1 odstotek, bi lahko plačevali preveč, ampak kot karkoli, oceniti, kaj ste prejemali za pristojbine, ki jo plačujejo.

Na splošno, bolj kompleksne vašega finančnega stanja, bolj je smiselno plačevati višje pristojbine. Zgodaj v življenju, ko imajo relativno nizko ravnotežje, bi lahko robo-svetovalci, bi bilo vredno razmisliti.

Drugič, ne sodijo na idejo, da lahko mreže na trgu. Raziskave kažejo, da v daljšem časovnem obdobju, bo vaša uspešnost v veliki meri odražajo uspešnost celotnega trga. Plačevanje visoke pristojbine za investicijske strokovnjake, ki skušajo premagati trga verjetno ne bo izplačalo.

To je o Simplicity

Buffett je naložba teza je bila vedno o preprostosti. Ustvarite strategijo, ki je poceni, enostaven za razumevanje, in temelji na tisto, kar desetletji raziskav kažejo, da bi bilo res. To je najbolje, da bi našli finančnega svetovalca, ki mu zaupate in ustvariti načrt, prilagojen za vas, ampak pokojninski načrt Buffett se je že uspešno upokojitev Playbook ni sam le, mnogi pa že vrsto let.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.