Bør du legge barnet til kredittkortet ditt?

Home » Credit and Debt » Bør du legge barnet til kredittkortet ditt?

Making Your Child Autorisert Bruker på kredittkortet ditt

 Making Your Child Autorisert Bruker på kredittkortet ditt

Catch-22 av æren for unge voksne: du kan ikke få et kredittkort, fordi du ikke har noen poeng, men du kan ikke bygge nok kreditt til å kvalifisere fordi du ikke kan få et kredittkort. Det er vanskeligere for unge voksne under 21 år å få et kredittkort på egen hånd siden føderal lov nå krever kredittkortselskaper å bekrefte sin personlige inntekt før vi gir et kredittkort. Foreldre kan hjelpe barna sine unngå denne gåten ved å legge barnet til en av sine eksisterende kredittkort.

Legge barnet til en av dine kredittkort gir deg muligheten til å lære dem om kreditt og hjelpe dem begynne å bygge en god kreditt score uten helt å gi dem ansvaret for å måtte foreta betaling med kredittkort.

Mange kredittkortselskaper lar deg legge til en autorisert bruker på kontoen din – det er en person som har fullmakt til å gjøre kostnader på kontoen. Den autoriserte brukeren får nytte av kredittkortet uten offisiell ansvar (som de ville ha med en felles kredittkort). Før du gjør barnet ditt en autorisert bruker på kredittkortet ditt, være sikker på at du er begge klar til å ta det skrittet.

Er barnet klar til å være en autorisert bruker?

Er barnet ditt troverdig? Å ha et kredittkort er et stort ansvar. Siden du er slutt på kroken for kjøp gjort på kredittkort, må du være i stand til å stole på barnet ditt til å rette seg etter hva vilkårene du angir for kredittkortet.

Har barnet ditt vanligvis følger reglene du har satt? Er barnet ansvarlig med pengene? Hvis du ikke kan svare ja på disse spørsmålene, kan barnet ditt ikke være klar til å være en autorisert bruker på kredittkortet ditt.

Sett noen retningslinjer

Før du ringer for å legge barnet til kortet ditt, må du angi noen retningslinjer for hvordan kredittkortet skal brukes.

  • Hvor mye kan barnet bruke?
  • Hva er de lov til å kjøpe?
  • Bør de be om tillatelse før du kjøper? Eller la deg få vite etter at de har gjort kjøpet?
  • Hvem kommer til å gjøre betaling? Ved da?
  • Hvor lenge er den autoriserte brukeren ordningen kommer til å vare?

Diskuter konsekvensene av ikke å følge retningslinjene, for eksempel fjerning av tilgang for en måned eller to eller permanent eller senke sine innkjøp grensen. Hold deg til ditt ord. Hvis du sier du skal fjerne ditt barns autorisert bruker statusen fordi de har belastet for mye, må du gjøre det. Unnlater å følge gjennom med konsekvenser sender feil budskap. Kreditorer er ikke skånsom med feil, så du bør lære barnet at det er alvorlige konsekvensene av å misbruke et kredittkort.

Hvilken konto bør du bruke?

Det kan være bedre å åpne en egen konto eller å legge dem til et kredittkort som du sjelden bruker. På den måten blir dine transaksjoner ikke comingled. Eller, hvis du deler et kredittkort med barnet ditt, må du la en buffer av tilgjengelig kreditt slik at barnet ditt kjøp ikke skyver balansen over kredittgrensen.

Hvis du bestemmer deg for å legge barnet til en av dine eksisterende kredittkort, velg en som har en god kredittverdighet.

Med noen kredittkort, vises hele kontoen historie på autorisert bruker kreditt rapporten når de er lagt til kontoen. Det ville være mot sin hensikt å legge dem til en konto som er pepret med sen betaling og andre negative elementer. Disse vil bli lagt til barnet kreditt-rapporten og skade snarere enn hjelp.

Primære og autorisert bruker kort ansvar

Når du har lagt til kontoen, vil den autoriserte brukeren får et eget kredittkort i hans eller hennes navn. Noen kredittkortselskaper selv utstede ulike kontonumre for autoriserte brukere. Selv med sitt eget kort, er den autoriserte brukeren bare lov til å foreta kjøp på kontoen. De vanligvis ikke kan gjøre noen andre transaksjoner – kontantuttak eller balanse overføringer. De kan heller ikke gjøre endringer i kontoen, for eksempel avslutte kontoen, be om en kredittgrense på mer, eller legge til brukere i regnskapet.

Husk at du er ansvarlig for alle kostnader gjort på kortet ditt, selv de som er laget av en autorisert bruker, og selv om den autoriserte brukeren har muntlig avtalt å betale for sine kostnader. Som den primære kontoinnehaveren, kredittkortselskapet vanligvis holder deg ansvarlig for kredittkort balanse.

Det vil øke sin kreditt scorer?

Credit score øker fra autorisert brukerkontoer ble nesten eliminert når Fico besluttet de ikke lenger ville inkludere autorisert brukerkontoer i sin kreditt scoring modell. Beslutningen var basert på antall personer som hadde utnyttet smutthull ved å kjøpe tilgang til autoriserte brukerkontoer. Eliminere autorisert brukerkontoer ville ha vondt millioner av forbrukere, så Fico stedet forskjøvet deres nyeste kreditt score modell – Fico 08 – å bare inkludere legitime autoriserte brukerkontoer.

Den VantageScore 3,0 vurderer også autorisert brukerkontoer ved beregning av en poengsum.

Avslutte den autoriserte brukeren Sivil

Når barnet kan kvalifisere eller kreditt på egen hånd, det er egentlig ikke et behov for å beholde dem som en autorisert bruker. Fjerning av barnets autoriserte brukerrettigheter er så enkelt som en telefonsamtale til kredittkortselskapet.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.