Bør du lukke kredittkortet ditt?

Home » Credit and Debt » Bør du lukke kredittkortet ditt?

 Bør du lukke kredittkortet ditt?

Med stadig stigende priser og kredittkort rente, er flere forbrukere prøver å begrense sin gjeld ved å lukke kredittkort. Foruten behovet for å begrense gjeld, er det mange andre grunner til å lukke et kredittkort konto, inkludert høye renter og frykt for identitetstyveri.

Før du lukker en konto, kan du lære hvordan denne handlingen kan påvirke din kreditt score og hva som vil skje med kreditt historie knyttet til lukkede kort.

Grunner for Lukke et kredittkort

Det er mange grunner til å lukke et kredittkort. Følgende er de vanligste:

 • Dreven utgifter: Når folk føler at de bruker for mye penger og kan ikke motstå fristelsen av kredittkort, de stenger kontoen. (Plasten i lommeboken trenger ikke å skade din økonomi.)
 • Inaktive kort: Når kredittkort er ikke lenger i bruk, deres eiere vanligvis lukker regnskapet.
 • Beskyttelse mot identitetstyveri: Med økningen i identitetstyveri i de senere år, noen mennesker tror at ved å stenge et kredittkort, kan de redusere sjansene for at deres identitet blir stjålet. (Ikke være et offer for denne urovekkende kriminalitet.)
 • Høye renter: Svært høye kredittkort renter er en annen grunn til at folk lukke sine kontoer. Husk at hvis du fortsatt har en ubetalt saldo på et kredittkort med en høy rente, lukke kortet vil ikke stoppe akkumulering av interesse på ubetalt saldo.
 • Høy balanse: Som en form for skade kontroll, noen mennesker velger å lukke et kredittkort når de har en høy balanse på den.

Grunner for å ikke lukke et kredittkort

Uansett hvilken grunn du har for å lukke et kredittkort, er det viktig å merke seg at ikke alle kredittkort bør lukkes. Her er noen grunner til at du kanskje revurdere å lukke et kredittkort:

 • Ubetalt saldo: Når du lukker et kredittkort som har et tilgodehavende, er tilgjengelig kreditt eller kredittgrensen på kortet reduseres til null, og det ser ut som du har maxed ut kortet. Når kreditt score er beregnet, hvor mye gjeld du har utgjør 30% av poengsummen din. Å ha en maxed-out-kort, eller til og med et kort som bare ser ut til å være maxed ut, vil ha en negativ innvirkning på kreditt score.
 • Kun Credit Kilde: Hvis du ikke har andre kort eller lån, er det ikke en god idé å lukke ditt kredittkort. En stor del av kreditt-score tar hensyn til de ulike typer kredittkort du eier. Hvis du ikke har andre lån eller kreditt, er det vanligvis en god idé å holde det eneste du har åpne.
 • God historie: En god betalingshistorikk bidrar til å øke din kreditt score, så hvis du har en god betaling på et kort, så er det en god idé å la dette kortet åpen. Dette er spesielt viktig hvis du har en dårlig historie med andre kort eller former for kreditt.
 • Long Credit History: Dette er en annen viktig faktor ved beregning av kreditt score. En lengre kreditt historie kan bety en høyere score, så hvis kortet i spørsmålet er en av dine eldre, kan kreditt score bli bedre hvis du lar kontoen åpen.

Effekter på kreditt score

Effekten en lukket kreditkort vil ha på kreditt score avhenger av kreditt historie og på den nåværende tilstand av balanse / begrense forholdet.

Credit History

Hvis du har en god historie på et kort, kan stenge kortet påvirke din kreditt score negativt. Fair Credit Reporting Act (Facta) mandater som negativ historie forblir i inntil 7 år eller 10 år for en konkurs. Dette betyr at hvis du lukker en konto med en forferdelig kreditt historie, i syv år, den negative informasjonen vil bli slettet.
Mens det kan virke som en god idé å lukke en dårlig konto og vente i sju år for informasjonen som skal fjernes fra kreditt-rapporten, er det en bedre ide å jobbe med å snu den dårlige konto til en god en ved å betale ned gjeld og gjøre hver månedlige betalingen i tide.

Balanse / Ende Ratio

Saldoen / limit-forhold, eller kreditt utnyttelsesgraden, er rett og slett ditt kredittkort balanse delt av kredittgrensen. Dette forholdet er viktig fordi kreditorer og långivere som vurderer å utvide ytterligere kreditt til deg eller låne deg penger liker å se at du gjør god bruk av kreditt du har.

Hvor mye av kredittgrensen du gjør bruk av er grunnlaget for 30% av din kreditt score. Som din balanse / begrense forholdet øker, synker kreditt score fordi du blir sett på som å være i større fare for overbelaste deg selv økonomisk.

Ved vurderingen av saldoen / begrense ratio, kreditorer og långivere vil se en lav balanse i forhold til grensen. For eksempel, hvis du har tre åpne kredittkort med en kombinert $ 6000 kredittgrense og en kombinert $ 2400 balanse, da har du en 40% balanse / begrense ratio ($ 2400 / $ 6000). Ved å holde åpent en inaktiv kredittkort med en $ 1000 kredittgrense og en $ 0 balanse, balanse / begrense forholdet blir et mer attraktivt 34% ($ 2400 / $ 7000). Fico (NYSE: FIC) tyder på at du holde balansen / begrense forholdet så lavt som mulig.

Hva å gjøre?

Før de bestemmer seg for å lukke et kredittkort, ta en titt på kreditt-rapporten og vurdere hvordan stenge kontoen vil påvirke resultatet. Ifølge loven har du rett til en gratis kreditt rapport i året fra hver av de tre kreditt rapportering byråer. For å få tilgang til kreditt-rapporten, kan du gå AnnualCreditReport.com. Innhenting poengsummen din har en kostnad, men når du bestiller din poengsum i forbindelse med gratis årlige kreditt-rapporten, er ofte lavere kostnad. For mer informasjon om kreditt score og andre kreditt-relaterte saker, gå til myFICO.com.

Bunnlinjen

Husk, uansett dine grunner for å lukke et kredittkort, følgende er viktige grunner til å vurdere for å holde kortet åpent:

 • Hvis du har en inaktiv kredittkort eller et kort med en høy balanse, klippe det opp i stedet for å lukke det slik at historien forblir på kreditt-rapporten, men du vil ikke akkumulere mer avgifter på den.
 • Mens fristelsen til å avslutte en konto i dårlig stående er høy, lukker den faktisk gjør mer skade enn godt. Det er bedre å betale ned den kontoen enn å lukke det, fordi stenge kontoen reduserer din kreditt score ved å øke saldoen / begrense forholdet.

Bli informert om hvilke tiltak som kan påvirke din kreditt score og handle deretter, og du vil være en mer attraktiv søkeren til nye långivere og kreditorer neste gang du trenger å låne penger.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.