Bør du undertegne en Student Loan?

Home » Banking and Loans » Bør du undertegne en Student Loan?

Bør du undertegne en Student Loan?

Bestemme å medundertegne en student lån kommer ned til om du kan betale tilbake hele lånet på egen hånd hvis nødvendig.

Du bør undertegne en student lån bare hvis du har råd til å betale det tilbake selv, fordi du må.

Co-signering gjør deg juridisk ansvarlig for å tilbakebetale lånet hvis den primære låner ikke kan. Og hvis du ikke har råd til å foreta innbetalinger, vil kreditt bli skadet.

Hvis du har råd til å undertegne, bør du gjøre det vel vitende om risikoen og hvordan du kan få på kroken for lånet i fremtiden.

Alternativer for å vurdere før co-signering

Før du søker om en privat student lån som en co-signataren, styre den primære låner mot andre alternativer.

Sørg for at de har sendt inn gratis program for Federal Student Aid, eller FAFSA, for å kvalifisere for alle føderale student hjelpemiddel. Dette inkluderer fri eller fått hjelp, som tilskudd, stipender og work-studien, samt føderale studielån.

For studenter, føderale studielån er det beste alternativet fordi de ikke krever kreditt historie eller en co-signataren å kvalifisere seg. De fleste private lån gjør.

Sammenlignet med føderale lån, private lån tendens til å bære høyere rente og har færre gjenværende alternativer eller muligheter for lån tilgivelse. De bør kun vurderes etter all føderal hjelp er maxed ut.

Det finnes noen få private studielån som ikke krever en co-signataren. Godkjenningen er basert på karriere og inntektspotensiale, men disse lånene bære høyere rente enn andre private alternativer.

Hvem kan undertegne et lån?

Nesten hvem som helst med en kvalifiserende kreditt historie kan undertegne en student lån.

Det betyr at du kan undertegne en student lån for barnet ditt, barnebarn, en annen slektning eller en venn. Private långivere se for medundertegnere med en stabil inntekt og god til utmerket kreditt score, typisk i de høye 600s eller over. De anser også annen gjeld du allerede har.

En co-signataren gir en låner tilgang til college finansiering han eller hun ellers ikke ville ha; det kan også hjelpe studenten bygge kreditt.

Men bare fordi du kan medundertegne et lån betyr ikke at du burde.

Hvordan co-signering påvirker din kreditt

Når du medundertegne et lån, er du overlate nøklene til kreditt over til studenten låner.

Virkningen av co-signering vil merkes allerede før et lån er godkjent: Du får en midlertidig ding på kreditt score når utlåner utfører en hard trekk på kreditt historie under søknadsstadiet.

Når du er godkjent, vil lånet og dens betaling historie vises på kreditt rapporten. Eventuelle tapte betalinger kan skade din kreditt.

Dersom låntaker ikke kan møte utbetalinger, og du kan ikke dekke dem, kan lånet gå inn i standard. Det er en svart merke som vil forbli på kreditt rapporten i sju år, blant annet økonomiske konsekvenser.

Andre risikoer av co-signering

Co-signering kan påvirke din evne til å låne. Co-signering et lån øker “gjeld” en del av din gjeld i forhold til inntekt, noe som kan påvirke din evne til å få ny kreditt for ting som en bil eller et hus.

Sen betaling kan ha långivere eller samlere etter deg. Så snart en betaling er forsinket eller savnet, kan du høre fra utlåner, eller enda verre, en inkassator. For å unngå tapte betalinger, oppfordrer den primære låner for å registrere deg for AutoPay eller kommunisere med dem hver måned før betalinger forfaller.

Du kan være ansvarlig i tilfelle død eller uførhet. Det kan høres sykelig, men finner ut utlåner politikk dersom en låntaker dør eller blir deaktivert. Hvis de ikke tillater for tilgivelse, ansvar for å foreta innbetalinger ville falle utelukkende til deg.

Hva å diskutere med studenten låner

Co-signering krever en åpen diskusjon med den primære låntaker, som burde vite risikoen du tar på som en co-signer og hvor langsiktig tilbakebetaling vil påvirke livet etter college. Den diskusjonen bør inneholde hva de studerer, når de forventer å oppgradere og hva deres jobbmuligheter og inntektspotensiale kan være.

Du vet sannsynligvis den som låner også, så spør deg selv: Har denne personen har vist at han eller hun er ansvarlig nok til å ta på engasjement av et lån? For å fullføre års studier? Hvis svaret er nei, bør du peke låntaker mot andre alternativer.

Hvordan å holde seg på toppen av en co-signert låne

Når en utlåner gjør et tilbud, les lånets gjeldsbrev i sin helhet for å forstå alle detaljene. For eksempel privat långiver Sallie Mae sier den primære låntaker og co-signer dele ansvaret for å betale i tide.

For å unngå eventuelle fremtidige overraskelser, finne ut hvilket nivå av informasjon du får som en co-signataren. Dette kan inkludere når betaling er gjort eller hvor snart etter en savnet betaling som du vil bli varslet, sammen med eventuelle avgifter vurderes. Spør utlåner hvordan du vil motta varsel, for eksempel telefonnummer, e-post eller post.

Dersom låntaker forteller deg at han eller hun ikke kan møte en betaling før den forfaller, ta kontakt med utlåner umiddelbart for å finne ut hvilke alternativer. Du kan være i stand til å komme på en ny nedbetalingsplan eller utløse en midlertidig pause i utbetalinger.

Hvordan bli løslatt fra co-signering

Det finnes to metoder for å bli løslatt fra co-signering ansvar: co-signer release og refinansiering.

Co-signer utgivelsen er en funksjon du ønsker å se etter i en privat student lån. De fleste långivere tillate ditt navn og rettslig forpliktelse å bli fjernet fra lånet når låntakeren har gjort et visst antall på gang betalinger. At antallet varierer fra 12 til 48 måneder, avhengig av utlåner.

Du kan også peke låner til refinansiering, som ville fjerne navnet ditt fra lånet og lar låner for å kombinere sine studielån i ett lån med en lavere rente, dersom de er kvalifisert. Å refinansiere, vil de trenger for å møte kreditt og inntektskrav, og har en oversikt over på engangsutbetaling.

Hvordan til å undertegne en privat student lån

Hvis du er klar til å medundertegne et lån, du og den som låner skal sammenligne tilbud fra flere student långivere, herunder banker, kreditt fagforeninger og online långivere, for å finne de laveste prisene.

Som en co-signer du vil være sikker på at lånet har maksimal fleksibilitet på betalinger. Vurdere låne som låner beskyttelser – utsettelse og overbærenhet – sammen med gjenværende alternativer og tilgjengeligheten av co-signer utgivelse.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.