Breaking Up με την τράπεζά σας: Τρεις λόγοι για να κλείσετε το λογαριασμό σας

Home » Banking and Loans » Breaking Up με την τράπεζά σας: Τρεις λόγοι για να κλείσετε το λογαριασμό σας

Breaking Up με την τράπεζά σας: Τρεις λόγοι για να κλείσετε το λογαριασμό σας

Εάν έχετε δοκιμάσει λιγότερο-από-αστρική υπηρεσία, πληρώνουν μηνιαία τέλη λογαριασμό, ή είχαν άλλα προβλήματα με τον τραπεζικό λογαριασμό σας (όπως υπερανάληψης τέλη), μπορεί να εξετάζει την εναλλαγή των τραπεζών. Θυμηθείτε, δεν είστε παγιδευμένοι σε τράπεζά σας και πάντα υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Πριν κάνετε την απόφαση να τράπεζες διακόπτη, θα πρέπει να προσδιορίσετε τι προκάλεσε το πρόβλημα και αν ήταν λάθος της τράπεζάς σας ή το δικό σας λάθος. Αν τα θέματα που έχετε βιώσει με την τράπεζά σας είναι αποτέλεσμα της μη διαχείριση των χρημάτων σας σωστά, τότε τα προβλήματά σας θα σας ακολουθήσει μόνο σε άλλη τράπεζα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι στο χέρι σας να αλλάξετε κακές οικονομικές συνήθειές σας.

Τέλη Μηνιαία Υπηρεσία

Αν χρεώνονται με μηνιαία τέλη υπηρεσιών, μπορεί να θέλετε να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής των τραπεζών. Αλλά προτού να κάνετε την αλλαγή, καλέστε την τράπεζά σας και να δείτε αν θα σας προσφέρουν ένα λογαριασμό χωρίς μηνιαία πάγια τέλη. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε έναν λογαριασμό με την απαίτηση ισορροπία υψηλή ελάχιστη και μεταγωγή σε ένα λογαριασμό με την απαίτηση χαμηλότερη ελάχιστη ισορροπία θα σας εξοικονομήσουν χρήματα σε μηνιαία πάγια τέλη.

Ενώ μετάβαση σε ένα νέο τραπεζικό λογαριασμό μπορεί να αναιρέσει κάποια από τις τρέχουσες απολαβές σας, όπως δωρεάν διαταγές χρημάτων ή ταξιδιωτικές επιταγές, ρωτήστε τον εαυτό σας αν θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά για να κάνουν την καταβολή της μηνιαίας αξίας αμοιβή της.

Επίσης, μπορεί να αξίζει τον κόπο να δούμε αν η τράπεζά σας θα παραιτηθούν από την αμοιβή του λογαριασμού εάν λάβετε μια τακτική άμεση κατάθεση στο λογαριασμό σας. Αν αυτή είναι η περίπτωση, μπορεί να θέλετε να δείτε αν ο εργοδότης σας είναι πρόθυμοι να προσφέρουν άμεση κατάθεση.

Μπορεί επίσης να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τις τράπεζες, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για χαμηλότερα επιτόκια σε μια υποθήκη ή δάνειο αυτοκινήτων. Αυτό μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων και είναι σίγουρα αξίζει να εξεταστεί. 

Σπάστε το Overdraft Κύκλου

Αν έχετε πάρει σε έναν κύκλο επιστρεφόμενα στοιχεία ή είναι ακάλυπτος, μπορεί να θέλετε να αλλάξετε τις τράπεζες να ξεκινήσετε από την αρχή. Αλλά να έχετε κατά νου ότι αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα, αν είστε υπερβολικές δαπάνες μήνα με το μήνα. Θα πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι με τα χρήματα και να κάνουν μια συνήθεια για να παρακολουθείτε τα έξοδά σας, ενώ την προσκόλληση σε μηνιαίο προϋπολογισμό σας. Ωστόσο, αν μια νέα τράπεζα προσφορές υπερανάληψης προστασία και την τρέχουσα τράπεζά σας δεν το κάνει, μπορεί να αξίζει τον κόπο να αλλάξουν.

Μπορείτε, επίσης, θα μπορούσε να εξετάσει την επένδυση σε χρηματοοικονομικά λογισμικού, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις δαπάνες και το ραβδί με τον προϋπολογισμό σας κατά τη διάρκεια του μήνα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες τραπεζικού λογαριασμού σας πρέπει να είναι το μαύρο για να μπορέσετε να αλλάξετε τις τράπεζες.

Κακή εξυπηρέτηση πελατών

Αν θέλετε να αλλάξετε τις τράπεζες λόγω της εμπειρίας με την κακή εξυπηρέτηση των πελατών, αυτό είναι ένα σοβαρό λόγο για να κάνουν την κίνηση. Άλλοι λόγοι μπορεί να εξετάσει τη μεταφορά τραπεζών μπορεί να είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις, είτε κινείστε και δεν υπάρχει υποκατάστημα κοντά στο νέο σας σπίτι.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε μια μικρότερη τράπεζα, δεδομένου ότι συχνά έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Επιπλέον, οι πιστωτικές ενώσεις είναι εξαιρετικά φιλικές προς τον πελάτη. Μπορείτε να συγκρίνετε τις διαφορετικούς λογαριασμούς και τα τέλη σε απευθείας σύνδεση. Ωστόσο, αν είχατε προβλήματα με την εξυπηρέτηση πελατών στο παρελθόν, μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε το πλησιέστερο τράπεζες για να καθορίσει εάν η νέα τράπεζα θα είναι ένα αγαθό κατάλληλο για σας. 

Αγορές για μια νέα τράπεζα

Αν αποφασίσετε να ανοίξετε ένα νέο λογαριασμό θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς για μια τράπεζα που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Όπως θα αναζητήσει μια νέα τράπεζα σκεφτούμε τους λογαριασμούς που προσφέρονται και τα τέλη που συνδέονται με αυτά. Κοιτάξτε τράπεζα και ΑΤΜ και το μέγεθος τράπεζας.

Επίσης, σκεφτείτε για τα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για εσάς, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, υπερανάληψης προστασία και τυχόν ειδικά προνόμια που είναι σημαντικά για εσάς. Για παράδειγμα, αν προτιμάτε να κάνετε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές σας στο διαδίκτυο, στη συνέχεια, μια τράπεζα τούβλο-και-κονιάματος μπορεί να μην είναι σημαντικό για εσάς και μπορείτε να εξετάσει μια ηλεκτρονική τράπεζα. Ή, μπορεί να θέλετε προνόμια, όπως δωρεάν καφέ, επιταγές, ή χωρίς μηνιαία πάγια τέλη.

Πώς να στραφούν σε έναν νέο Τράπεζας

Αν έχετε αποφασίσει να μετάβαση σε μια νέα τράπεζα, δεν είναι σε μια βιασύνη, και να έχετε κατά νου ότι δεν χρειάζεται να κλείσετε τον παλιό λογαριασμό σας αμέσως. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να του δώσετε λίγο χρόνο για να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στον παλιό λογαριασμό σας και βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληρωμές σας έχουν εκκαθαριστεί.

Ενώ είστε σε αναμονή, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφορά άμεσες καταθέσεις σας και αυτόματες αναλήψεις στο νέο σας λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε λογαριασμούς σε πολλαπλά τράπεζες για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά θα είναι πιο εύκολο για τη μεταφορά όλων των πληρωμών σας στο νέο σας λογαριασμό.

Θα πρέπει να είστε βέβαιοι να περάσουμε όλες τις μηνιαίες μετακινήσεις σας, αυτόματη σχέδια, και την άμεση καταθέσεις. Όταν κλείσετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας, θα πρέπει να το κάνετε αυτοπροσώπως ή γραπτώς. Μπορεί να πάρει χρόνο, και αυτό είναι μια καλή ιδέα να έχουμε όλες τις πληρωμές και τις καταθέσεις σας μεταφέρονται για λίγο πριν να κλείσει το λογαριασμό.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.