Budgettering Basic: stap handleiding voor het maken van uw eerste begroting

Home » Budgeting » Budgettering Basic: stap handleiding voor het maken van uw eerste begroting

Zeker weet hoe u budgettering beginnen? Volg deze stappen

 Uw eerste budget

Het creëren van een budget is een essentiële eerste stap om de controle over uw geld. Je zou verbaasd zijn over wat je leren.

Veel mensen ontdekken dat ze veel meer dan ze zich realiseerden uitgeeft, terwijl een paar gelukkigen klopje zelf op de rug voor een besparing van meer dan ze wisten.

Zodra u een budget te maken, ziet u de gebieden waar u kosten kunnen snijden. U leert ook hoeveel je elke maand kunt sparen voor uw toekomstige doelen, en u zult begrijpen hoe die besparingen verdelen over uw korte-termijn en lange termijn doelstellingen.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Benodigde tijd: 1 uur

Hier is hoe:

Bereken uw maandelijkse inkomen

Als je enige inkomsten is afkomstig van een vaste baan, deze stap is net zo eenvoudig als het kijken naar uw laatste salaris. Bereken uw maandelijkse take-home.

Als u zelfstandige, voeg uw netto-inkomsten van het afgelopen jaar en delen door 12. Wilt u een grotere nauwkeurigheid? Voeg uw inkomsten uit de afgelopen drie jaar en delen door 36.

Volg onregelmatige Income

Voeg onregelmatige of passief inkomen, zoals bonussen, provisies, dividenden, huurinkomsten, en royalties. Als u dit kwartaal of per jaar te ontvangen, gemiddeld naar een maandelijkse schatting te krijgen.

Maak een lijst van noodzakelijke uitgaven

Noodzakelijke uitgaven zijn de rekeningen moet u elke maand te betalen, waaronder:

 • Huur of hypotheek
 • Auto- en woonverzekeringen
 • Kosten van de gezondheidszorg
 • Aflossingen van leningen, zoals student leningen en creditcards
 • nutsbedrijven
 • Benzine
 • Boodschappen

Verdeel de jaarlijkse factuur van 12 voor noodzakelijke uitgaven jaarlijks te betalen, zoals de onroerende voorheffing en de inkomstenbelasting.

Het zal u tonen de kosten per maand.

Maak een lijst van de discretionaire uitgaven

Een lijst van uw discretionaire uitgaven, zoals restaurant dineren, entertainment, vakanties, elektronica, en geschenken.

Geef je mening over het afgelopen jaar van uw creditcards en betaalkaarten verklaringen aan uw discretionaire uitgaven te berekenen. Zet het op en delen door 12 tot een maandelijks gemiddelde vinden.

U kunt ook software te kopen of zich aanmelden voor een online service om de gaten op uw uitgaven te houden.

Voeg uw vaste en Discretionary maandelijkse kosten

Vergelijk uw totale kosten om uw inkomen. Als je meer dan je verdient door te brengen, moet u een aantal wijzigingen aan te brengen.

Als je meer dan je uitgeeft verdienen, gefeliciteerd – je bent vertrokken naar een goede start. Nu is het tijd om de begroting van uw spaargeld.

Cut Your Discretionary Uitgaven

Als je meer dan je verdient door te brengen, moet uw discretionaire kosten de eerste en makkelijkst te snijden. Pak een lunch in plaats van uit eten gaan. Huur een film thuis in plaats van naar het theater.

Trim Uw Vaste Uitgaven

Vaste kosten zijn moeilijker te snijden, maar u kunt besparen honderden door dit te doen. Vraag om een ​​herbeoordeling van uw woning waarde als u denkt dat uw eigendom belastingen zijn te hoog. Onderhandelen over een lagere verzekering tarief voor uw verschillende beleidsterreinen. Vraag voor een speciale op uw kabel-pakket.

Stel Besparingen Prioriteiten

Zodra uw inkomen hoger is dan uw uitgaven, beslissen welke doelen die u wilt opslaan voor. Uw spaargeld prioriteiten moeten vallen in drie categorieën:

 • Op korte termijn: een vakantie, een fonds voor autoreparaties
 • Mid-term: een bruiloft, een college fonds voor uw kinderen
 • Langdurig: pensioen

Verdeel uw spaargeld in verschillende accounts gewijd aan elk doel.

Vergelijk uw werkelijke uitgaven aan uw budget

Elke maand, kijk door uw verklaringen en vergelijk uw werkelijke inkomsten en uitgaven om de gemiddelden voorspeld in uw budget. Je ziet de gebieden waarin je tekorten en de gebieden waarin je meer dan verwacht te hebben.

Wat je nodig hebt

 • Uw paystubs of belastingaangiften detaillering uw inkomen
 • Credit-en debit card statements
 • Een overzicht van de kosten
 • Rekenmachine

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.