Cât de multe tehnici Bugetarea Poți alege?

Home » Budgeting » Cât de multe tehnici Bugetarea Poți alege?

Nu e nimeni-size-fits-Toate buget. Încercați aceste opțiuni pentru a găsi dvs. preferate.

Cât de multe tehnici Bugetarea Poți alege?

Mulți oameni presupun un „buget“ este o tăietură și uscat, o-size-fits-all regim. În realitate, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Există zeci de tehnici bugetare diferite, care se potrivesc cu o varietate de gusturi. Aici sunt unele dintre cele mai populare opțiuni.

Bugetul Tradițional

Bugetul tradițional este cel care vine în minte majoritatea oamenilor mai întâi. Ai lista venitul, lista cheltuielile, și pentru a găsi diferența. (Sperăm că sunteți câștigând mai mult decât sunteți de cheltuieli.)

După aceea, setați obiective pentru cât de mult doriți să cheltuiți în fiecare categorie, cum ar fi alimente, gaze, și de divertisment.

Acest lucru poate fi o tehnica de mare bugetarea pentru oamenii care sunt orientate spre detaliu și care au mai mult timp. Nu e atât de mare pentru oamenii care sunt „big-imagine“ gânditori, tipuri de reclame, și oameni ocupat.

50/30/20 Bugetul

Bugetul 50/30/20 este un plan simplificat în care rupe în jos cheltuielile în trei categorii: nevoi, vrea, și economii.

50 la suta din salariul dvs. la domiciliu ar trebui să meargă spre nevoi, 30 la sută ar trebui să fie dedicată vrea, iar 20 la sută ar trebui să se pună în economii.

Despartitor are nevoie de dorințele poate fi dificil. „Nevoile“ includ numai dvs. necesitățile vitale. S-ar putea crede că alimente sunt o necesitate, dar există elemente care sunt „vrea.“ De exemplu, fructele și legumele pe care le cumpărați de la magazin sunt o „nevoie“, în timp ce cookie-urile Oreo pe care le cumpărați de la magazin sunt o „doresc.“

Lumping-le împreună sub umbrela largă de „alimente“ te face să co-Mingle „are nevoie“ și „vrea.“

80/20 buget

80/20 Bugetul este chiar mai simplu decât 50/30/20. În cadrul acestei strategii, pur și simplu răsfoiesc economiile de pe partea de sus, și apoi petrece restul liber.

Douăzeci la sută este minimul pe care ar trebui să salvați. Ar trebui să pui cel puțin 10-15 la sută la distanță pentru pensionare. Puteți utiliza restul pentru situații de urgență, de cumpărare masina ta viitoare în numerar, reparații casnice, precum și alte obiective de economisire pe termen lung.

De asemenea, puteți modifica acest lucru în bugetul 70/30, 60/40 bugetul, sau chiar bugetul 50/50, în funcție de cât de agresiv alegeți să salvați.

Frumusetea acestui buget este că , odată ce economiile tale sunt îngrijiți, nu aveți nevoie să vă faceți griji în cazul în care restul de bani se întâmplă. Acest lucru este , de asemenea , cunoscut sub numele de te plătească prima metodă de bugetare.

Sub-conturile de economii Metoda

Iată un spin pe bugetul 80/20: puteți decide cât de mult bani ai nevoie pentru a economisi bani prin canaliza dvs. în conturi de economii în funcție de obiective.

Deschizi mai multe conturi de economii și să dea fiecare un pseudonim bazat pe obiective specifice, cum ar fi „vacanta de la Paris“ și „viitoare reparații auto.“ Atunci ai stabilit un obiectiv (2.000 $ pentru călătorie la Paris de luna ianuarie, 800 $ pentru viitoarele reparații mașini de acest martie) și împărțiți banii de cronologie pentru a vedea cât de mult ar trebui să salvați în fiecare lună.

Acum puteți auto-proiect de bani în fiecare lună din contul dvs. de verificare în mai multe conturi de economii. După ce ați terminat, petrec restul liber.

băncile online, cum ar fi SmartyPig vă permit să creați mai multe conturi de economii și de a urmări progresul bugetului.

Bugetarea Instrumente și aplicații

Aceasta nu este o „metodă“, bugetarea dar merită menționat. Mulți oameni, în special cei care doresc să creeze un buget mai tradițional pe linii, utilizați software-ul, instrumente și aplicații pentru a automatiza urmărirea lor financiară.

Programe ca personal de capital, ai nevoie de un buget, și Mint.com vă poate ajuta să urmăriți cheltuielile într – o varietate de categorii. Nu va trebui să mențină un registru de hârtie și creion.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.