Cati bani ar trebui să economisi în fiecare lună?

Home » Budgeting » Cati bani ar trebui să economisi în fiecare lună?

Cum de a economisi pentru obiectivele financiare cu succes

Cati bani ar trebui să economisi în fiecare lună?

Cati bani ar trebui să salvați în fiecare lună? Există mai multe modalități de a răspunde la această întrebare.

Răspunsul scurt este că ar trebui să salvați un minim de 20 la suta din venitul tau. Cel putin 12 la suta la 15 la suta din care ar trebui să meargă spre conturile de pensionare. Celelalte 5 la suta la 8 la suta din care ar trebui să meargă spre o combinație de construire a unui fond de urgență, creând alte economii pe termen lung și de plată în jos datoriei.

Deși este o regulă bună de urmat, nu este singurul răspuns. Dacă doriți un răspuns mai în profunzime, citiți mai departe.

Care sunt obiectivele tale financiare?

Pentru a face o scufundare adânc în imaginind cât de mult ar trebui să salvați în fiecare lună, începe prin a uita la obiectivele.

Aproximativ vorbind, obiectivele financiare se va rupe în jos în trei găleți:

  1. Cheltuieli care vin în mai puțin de un an
  2. Cheltuieli care vin în mai puțin de un deceniu
  3. Foarte cheltuieli pe termen lung, care sunt un deceniu sau mai mult departe

Pe termen scurt obiectivele financiare

Cheltuielile care vin în mai puțin de un an sunt lucruri cum ar fi de a lua o vacanta la plaja, cumpararea de cadouri de vacanță, asigurându-vă că aveți suficienți bani la îndemână pentru a plăti taxele, și menținerea de economii pentru o sărbătoare ziua de nastere.

Un alt exemplu de un obiectiv financiar pe termen scurt este în valoare de economisire a cheltuielilor de șase luni într-un fond de urgență. Ai putea face acest lucru în mai puțin de un an. Dacă doriți să salvați 5.000 $ în nouă luni, ai nevoie pentru a pune $ 555 pe luna spre atingerea acestui scop.

Pe termen lung obiectivele financiare

Sub mai puțin de un deceniu categorie, includ cheltuieli, cum ar fi înlocuirea aparatele dumneavoastră, ceea ce face reparații majore la domiciliu, achiziționarea unui automobil nou (în mod ideal, prin plata în numerar pentru ea), sau de a face o plată în jos pe o casa.

Extrem pe termen lung obiectivele financiare

Sub umbrela mai mult de un deceniu, obiectivele ar putea include construirea unui fond de economii colegiu pentru barosan copiii dumneavoastră sau de cumpărare a doua casă.

Desigur, ar trebui să includă, de asemenea, obiectivul final de economii pe termen lung: pensionare.

Creați o listă, plan, și se calculează

Am acoperit deja tema de pensionare, astfel încât să puteți lăsa că din imaginea de acum.

În lista cheltuielilor pe care esti in acel moment de economisire pentru, includ orice altceva, cum ar fi nunti, reparații acasă, vacanțe, de călătorie și de economii colegiu.

Acum scrie în jos tinta de economii ideale și termenul limită. Fa acest lucru pentru fiecare gol singur pe lista ta.

Apoi, împărțiți acel interval de timp cu suma de bani ai nevoie pentru fiecare obiectiv.

De exemplu, să presupunem că doriți să construiască 10.000 $ la economii pentru o nunta, și aveți de gând să căsătorim în următorii doi ani. Va trebui să pună deoparte $ 416 pe lună pe durata a 24 de luni, pentru a atinge obiectivul de 10.000 $.

Rulați acest calcul, cu fiecare gol pe lista ta. Până când ai terminat, vei, probabil seama că nu se poate suficient. Heck, prima dată când am încercat acest exercițiu, obiectivele mele de economii a ajuns să fie mai mare decât venitul meu.

Ce să fac atunci când obiectivele dvs. de economii Exceed venitul tau

Ce se poate face atunci când se întâmplă acest lucru? În primul rând, să modifice sau să taie câteva dintre obiectivele. Poți cumpăra o mașină mai ieftin? Arunca o nunta mai putin costisitoare? Cumpăra o casă mai puțin costisitoare, care va necesita o plată mai mică în jos?

Apoi, uita-te la moduri în care puteți reduce cheltuielile dvs. curente. Anularea TV prin cablu poate permite să salvați un extra $ 50 sau $ 60 pe lună, pe care o puteți pune spre unul din multele obiective de economii.

Apoi, a se vedea dacă puteți extinde calendarul pentru oricare dintre obiective. Nu trebuie să înlocuiți aparatele de bucătărie în acest an, sau pot trăi cu aparatele actuale pentru câțiva ani mai mult?

În cele din urmă, uita-te la modalități în care puteți câștiga mai mulți bani, cum ar fi prin freelancing pe partea.

Pe scurt, există două modalități de a răspunde la întrebarea „Cât de mult ar trebui să fie de economisire?“

Dacă doriți un răspuns specific adaptat clientului la această întrebare, va trebui să-și petreacă cel puțin 30 de minute scriind obiectivele și anticipând achizițiile mari de bilete. Dacă doriți o regulă rapidă și murdară a răspunsului degetul mare, apoi asigurați-vă că sunteți de economisire de cel puțin 20 la sută din venitul dumneavoastră.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.