Cati bani ar trebui să trăiască în timpul pensionare

Home » Retirement » Cati bani ar trebui să trăiască în timpul pensionare

Cati bani ar trebui să trăiască în timpul pensionare

Confuz despre cât de mult ar trebui să planifice să trăiască în timpul pensionării? Nu ești singurul. Aici sunt 5 lucruri pe care trebuie să le știți atunci când stabilirea obiectivelor dvs. de pensionare venituri ideale.

4 Procent de retragere Regula

Această regulă spune că poți retrage în condiții de siguranță 4 la suta din portofoliul de pensionare în fiecare an, fără a rămâne fără bani. De exemplu, dacă aveți 1 milion de $ în portofoliul dumneavoastră de pensionare, vă puteți retrage $ pe an de 40.000 de.

(În ultimul timp, unii experți financiari mai conservatoare au început arătând oameni la 3 la sută de retragere a statului, invocând o economie incetinirea ca un factor.)

Regula 85 la suta

Mulți experți spun aveți nevoie pentru a economisi destui bani așa că va avea 85 la suta din venitul de pre-pensionare. De exemplu, dacă veți câștiga 50.000 $ pe an, la locul de muncă pe zi, ar trebui să salvați suficient pentru a crea un venit anual de pensionare de $ 42,500. (Alți experți financiari spun 75-80 la suta din venitul de pre-pensionare este suficient. Ei susțin oamenii tind să cheltuiască mai puțini bani în anii ’80 si ’90.)

Multiply-de-25 Regula

După ce ați calculat venitul de pensionare ideală, aveți nevoie pentru a utiliza aceste date pentru a descoperi dimensiunea portofoliului de pensionare ideală. Este simplu: Doar multiplica în fiecare an obiectivul de venit de pensionare de 25 pentru a afla cât de mult bani ai nevoie pentru a satisface regula de 4 la sută. În acest exemplu, $ 42,500 x 25 = 1060000 $ pe care ai nevoie să economisească pentru pensie.

(Dacă doriți să se bazeze proiecțiile pe mai sigure regula de 3 la sută, înmulțiți obiectivul dvs. venit de pensionare de 33.)

Dezacorduri privind Regulamentul

Unii experți financiari spun că ar trebui să obțină venitul de pensionare ideală bazate pe actuale cheltuieli , nu veniturile curente. Dacă veți câștiga 50.000 $ pe an , dar cheltui doar $ 30.000 apoi executați calculele bazate pe numărul de $ 30.000.

(Dacă sunteți în datorii și câștigă mai puțin decât sunteți de cheltuieli, pentru a primi cheltuielile sub control mai întâi. Apoi proiect de pensionare în funcție de cheltuielile reale.)

Securitate Socială

Nu uita, portofoliul dvs. de pensionare este doar un picior al unui scaun de economii de pensionare cu trei picioare. Celelalte două „picioare“ sunt pensii și venituri de securitate socială. Tu poate sau nu poate primi o pensie. Aproximativ 2 / 3rds americani nu primesc una. Dacă sunteți eligibil pentru o pensie, dimensiunea și termenii acesteia va depinde de angajator. În același timp, veniturile de securitate socială este greu de prezis, mai ales dacă ești tânăr. De aceea – în scopul planificării – preferăm să se concentreze pe piesa a puzzle-ului pe care le puteți controla.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.