CD срещу спестовна сметка: Коя е най-добър?

Home » Banking and Loans » CD срещу спестовна сметка: Коя е най-добър?

CD срещу спестовна сметка: Коя е най-добър?

Спестовни сметки и депозитни сертификати (ДС) държат парите си в безопасност и да плащат лихви. И двамата са отличен избор за средства, които може да се наложи да прекарат в рамките на следващите няколко години, но те имат различни характеристики, които са важни да знаете за. Така че, който е най-доброто за парите си?

Отговорът обикновено зависи от два фактора:

  1. Лесен достъп: спестовни сметки са по-гъвкави, отколкото CD-та. Можете да теглите средства без санкция по всяко време, както и да правим текущи депозити със спестовни влогове. Но това не означава, че трябва да се изключи CD-та.
  2. Лихвени проценти: CD-та осигуряват гарантиран лихвен процент, които обикновено не се променя. Ако мислите, че лихвените проценти ще растат най-скоро, спестовна сметка може да направи повече смисъл. Но ако сте доволни от лихвения процент на CD-та и сте готови да се заключва, парите си, а CD може да работи добре.

CD-та ви възнагради за Ангажимент

CD-та са срочни депозити, които изискват от вас да се ангажират с напускане на средствата си по сметка в продължение на минимум период от време. Например, можете да си купите CD-та за отношение най-къси от три месеца и толкова дълго, колкото пет години. В замяна на това от банката или кредитната съюза офертите си плащат по-високи цени, докато се ангажират с по-дълъг матуритет.

Най-добрите употреби: CD-та са идеални за средствата, които трябва в определен бъдещ момент. Например, ако знаете, че ще плащат такса за обучение в 19 месеца, 18-месечен CD може да ви помогне да увеличите приходите си интереси. Алтернативно, ако имате допълнителни пари, които искате да запазите безопасно, без намерение да харчите парите веднага, а CD може да бъде полезно.

По-високите скорости: Обикновено банките плащат по-високи лихвени проценти по CD-та, отколкото те да направят за спестовни сметки. Това е особено вярно, както и да отидете с по-дълги срокове (2-годишен CD трябва да плащат повече от 3 месеца, CD). Всички при равни други условия, цени са склонни да бъдат по-високи от CD-та срещу спестовни сметки.

Гарантирани цени: С CD, можете да предскаже точно колко ще спечелите. Повечето банки, установени ти курс в началото на диска, и този процент не се променя. Това работи във ваша полза, ако лихвените проценти остават същите или спад, но може да се пропускат възможности за допълнителни доходи, ако цените се покачват значително.

Санкции значение: Обикновено можете да теглите по-рано, което може да се наложи, ако имате нужда от спешно пари извън това, което имате в дъждовен ден фонд. Но обикновено плащат неустойки предсрочно теглене, която може да унищожи всякакъв интерес да печелите-и се хранят в оригиналния си главница депозит. Някои CD-та, известни като течни CD-та, които ви позволяват да теглим средства по-рано, но бъдете сигурни, че познават в подробности, преди да използвате тези инструменти.

Стратегии ви помогнат да избегнете проблеми: CD-та заключват парите си, а вие може да заседнат с малък процент, ако лихвените проценти се покачват. Но можете да използвате стратегии като CD стълби и щанги за намаляване на риска и да получите най-доброто от вашите CD-та.

Спестовна сметка поддържате опциите си за Open

Спестовни сметки позволяват да внася и тегли с минимални ограничения, макар федерален закон ограничава някои тегления до шест месечно. Те са лесни за работа и лесна за разбиране.

Най-добрите приложения: спестовни сметки са идеални за пари в брой може да се наложи да получите достъп по всяко време, както и парите, които планират да похарчат през следващите шест месеца, или така. Например, една спестовна сметка е отлично място за малък фонд за спешни случаи или парична възглавница, която прехвърля на проверка, за да се избегне овърдрафти.

Не минимуми: спестовни сметки позволяват да започнете малък, така че те да работят добре, когато имате ограничени средства. След това, няма нищо лошо в съответствие значителни наличности в спестявания, толкова дълго, колкото можете да го направите умишлено. CD-та, от друга страна, понякога имат изисквания минимален депозит. Тухла и хоросан банки могат да изискват от вас да инвестира най-малко $ 1000, но няколко онлайн банки предлагат CD-та, без първоначални минимуми.

Плаващ лихвен процент: За разлика от CD-та, спестовни сметки са с лихвени проценти, които могат да се променят с времето. Банките уточнят нивата на спестовна сметка в отговор на икономическата среда, конкуренцията и желанието си да вземат по депозитите. Ако цените се покачват, вашата спестовна сметка могат да плащат повече, отколкото през следващия месец тя плаща сега (въпреки че банките са бавни, за да увеличи процента). Но ако цените паднат рязко, банките обикновено реагират, като плащат по-малко, а приходите Ви няма да се променят, ако бяхме в CD.

Всички или Никой?

За щастие, не е нужно да избира между CD-та срещу спестовни сметки. Можете да използвате и двете, и други алтернативи могат също така да отговарят на вашите нужди.

  • Поддържайте достатъчно пари в спестовна сметка, за да отговарят на всички в близко време нужди. Вие ще имате лесен достъп до тези пари, и няма да бъдат подведени под отговорност, ако трябва да теглим средства от време на време.
  • Обмислете използването на CD-та за някои от вашите свободните парични средства, ако имате достатъчно пари в спестявания, искате CD лихвените проценти, а вие не сте загрижени за цени покачват.
  • Погледнете към други алтернативи, ако CD-та са твърде ограничаващи за вашия вкус, но спестовни сметки не достатъчно плащат. Паричния пазар сметки имат характеристики на CD-та, така и спестовни сметки: Те позволяват ограничените тегления, но те често плащат малко повече от стандартните спестовни сметки. управленски отчети Cash могат да предложат и по-високи доходи. Просто бъдете сигурни, че средствата Ви са FDIC осигуреното ако безопасност е важна за вас (NCUSIF застраховка на кредитни съюзи е също толкова безопасно).

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.