CD proti varčevalni račun: Kateri je najboljši?

Home » Banking and Loans » CD proti varčevalni račun: Kateri je najboljši?

CD proti varčevalni račun: Kateri je najboljši?

Varčevalni računi in potrdila o depozitu (CD), da svoj denar varno in plačati obresti. Oba sta odlična izbira za sredstva, ki jih boste morda potrebovali, da bi porabili v naslednjih nekaj letih, vendar imajo različne funkcije, ki so pomembno vedeti. Torej, kar je najboljše za svoj denar?

Odgovor je običajno odvisna od dveh dejavnikov:

  1. Enostaven dostop: Varčevalni računi so bolj prilagodljivi kot CD. Lahko črpa sredstva brez kazni kadarkoli, in si lahko tekoče vloge na varčevalni račun. Toda to ne pomeni, da je treba izključiti CD-jev.
  2. Obrestne mere: CD-ji zagotavlja zajamčeno obrestno mero, ki se običajno ne spreminja. Če menite, da so obrestne mere se bo kmalu povečala, bi lahko varčevalni račun bolj smiselno. Ampak, če ste zadovoljni z obrestno mero, CD in ste pripravljeni zaprl svoj denar, lahko CD dobro delo.

CD-ji vas nagradi za prevzem obveznosti

CD-ji so vezane vloge, ki zahtevajo, da se zavežejo, da zapustijo svoje sredstev na računu za najmanj toliko časa. Na primer, lahko kupite CD za izraze, kot kratkih kot tri mesece in tako dolgo, kot pet let. V zameno, vaše bančne ali kreditne sindikata ponudbe plačati višje cene, kot ste se zavežejo, da daljših ročnosti.

Najboljše uporabil: CD-ji so idealni za sredstva, ki jih potrebujete na določen datum v prihodnosti. Na primer, če veste, da boste plačali šolnino v 19 mesecih, se lahko 18-mesečni zgoščenke vam pomaga povečati svoje obrestne zaslužek. Druga možnost je, če imate dodaten denar, ki ga želite obdržati varno, brez namena porabe denarja takoj, lahko CD koristno.

Višje stopnje: Banke običajno plačati višje obrestne mere za CD-jev, kot jih naredijo za varčevalne račune. To še posebej velja, ko gredo z daljšimi pogoji (2-letnik na disk s mora plačati več kot 3-mesečno CD-a). Vsi drugi ostane enako, tečaji ponavadi višje na CD-jev v primerjavi z varčevalnih računov.

Zajamčena stopnje: S CD-ja, lahko natančno napovedati, koliko boste zaslužili. Večina bank nastavite hitrost na začetku CD-ja, in ta stopnja ne spreminja. To deluje v vašo korist, če so obrestne mere ostale enake ali padec, vendar boste morda zamudili dodatnih prejemkov, če cene bistveno povečal.

Kazni pomembno: Običajno lahko denar ven zgodaj, kar bi bilo potrebno, če boste potrebovali sili denar tistega, kar imate v deževnem dnevu sklada. Toda po navadi plačati zgodnje kazni odtegnitve, ki lahko izbriše vse obresti, ki ga zaslužijo, in jesti v svoje prvotne glavnice depozita. Nekateri CD-ji, znane kot tekoča CD, vam omogočajo, da črpa sredstva na začetku, vendar se prepričajte, da ste razumeli podrobnosti, da pred uporabo teh instrumentov.

Strategije vam pomaga izogniti težav: CD-ji zaprl svoj denar, in dobili boste lahko zaljubljen z nizko stopnjo, če obrestne mere dvignila. Vendar pa lahko uporabite strategije, kot so CD-lestve in barbells za zmanjšanje tveganja in dobili največ iz CD-jev.

Varčevalni račun Imejte odprte možnosti

Varčevalni računi omogočajo deponiranje in umik z minimalnimi omejitvami, čeprav zvezni zakon omejuje nekatere dvige na šest na mesec. Oni so enostavno delati in lahko razumljiva.

Najboljše uporabe: Varčevalni računi so idealni za gotovino, boste morda morali za dostop v vsakem trenutku, kot tudi denar, ki ga nameravate porabiti v naslednjih šestih mesecih ali tako. Na primer, varčevalni račun, je odličen kraj za majhno sklada sili ali denarni blazino, ki jo prenese na preverjanje, da bi se izognili limitov.

Brez minimalnih: Varčevalni računi omogočajo, da začnete majhen, tako da delajo dobro, če imate omejene sredstev. Po tem, da ni nič narobe z ohranjanjem pomembne stanja na prihranke, tako dolgo, kot si to naredil namerno. CD-ji, po drugi strani pa včasih minimalne zahteve za vloge. Opeke in malte banke lahko zahtevajo, da vlagajo vsaj 1.000 $, vendar več spletnih banke ponujajo CD-jev brez začetnih najnižjimi.

Plavajoči obrestne mere: Za razliko od CD-jev, varčevalni računi imajo obrestne mere, ki se lahko spremenijo v daljšem časovnem obdobju. Banke prilagoditi cene varčevalnih računov v odgovor na gospodarsko okolje, konkurenco, in njihovo željo, da prevzame depozite. Če mere naraščajo, lahko svoj varčevalni račun plačati več naslednji mesec, kot da se splača sedaj (čeprav banke se počasi povečanje stopnje). Ampak, če cene močno padle, banke običajno odzovejo z plačevali manj, medtem ko zaslužek ne bi spremenilo, če ste bili v CD.

Vse ali Nič?

Na srečo, vam ni treba izbirati med CD-jev v primerjavi z varčevalnih računov. Lahko uporabite tako, in druge možnosti, lahko prav tako izpolnjujejo svoje potrebe.

  • Naj bo dovolj denarja na varčevalni račun, da izpolnjujejo vse kratkoročne potrebe. Boste imeli enostaven dostop do tega denarja, in ne boste se soočajo kazni, če boste morali, da črpa sredstva občasno.
  • Razmislite o uporabi CD-je za nekaj svojega presežka denarnih sredstev, če imate dovolj denarja prihrankov, radi CD obrestne mere, in vas ne skrbi stopenj rasti.
  • Pogled na druge alternative, če so CD-ji preveč omejujoče za okus, vendar varčevalnih računov ne plačujejo dovolj. Denarnega trga računi imajo značilnosti obeh CD-jev in varčevalnih računov: Omogočajo omejene dvige, vendar pogosto plačati nekoliko več od standardnih varčevalnih računov. računi za upravljanje denarnih sredstev, lahko ponudimo tudi višjo plačo. Samo se prepričajte, da so vaša sredstva FDIC zavarovanec, če je varnost pomembna za vas (NCUSIF zavarovanje pri kreditnih zadrug, je prav tako varna).

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.