CD-ul vs cont de economii: Care este cel mai bun?

Home » Banking and Loans » CD-ul vs cont de economii: Care este cel mai bun?

CD-ul vs cont de economii: Care este cel mai bun?

Conturile de economii și certificatele de depozit (CD – uri) să păstreze banii în siguranță și să plătească dobânzi. Sunt atât o alegere excelentă pentru fondurile pe care le putea avea nevoie să -și petreacă în următorii câțiva ani, dar ele au caracteristici diferite , care sunt importante să știe despre. Deci, care este cel mai bun pentru banii tai?

Răspunsul depinde de obicei de doi factori:

  1. Acces facil: conturile de economii sunt mai flexibile decât CD – uri. Puteți retrage fonduri , fără penalități , în orice moment, și puteți face depozite în curs de desfășurare la un cont de economii. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să excludă CD – uri.
  2. Ratele dobânzilor: CD – uri oferă o rată a dobânzii garantat că de obicei , nu se schimba. Dacă credeți că ratele dobânzilor vor crește în curând, un cont de economii s – ar putea face mai mult sens. Dar , dacă sunteți mulțumit cu rata dobânzii un CD și sunteți dispus să blocheze banii, un CD poate lucra bine.

CD-uri recompensa pentru angajamentul

CD-urile sunt depozite la termen pe care aveți nevoie să se angajeze de a părăsi fondurile într-un cont pentru o lungime minimă de timp. De exemplu, puteți cumpăra CD-uri pentru termeni cât mai scurte de trei luni, și atâta timp cât cinci ani. În schimb, bancare sau de sindicat de credit oferă să plătească rate mai mari pe măsură ce se angajeze la scadențe mai lungi.

Cele mai bune utilizări: CD – urile sunt ideale pentru fondurile de care aveți nevoie la o dată viitoare specificată. De exemplu, dacă știți că veți plăti de școlarizare în 19 luni, un CD de 18 luni poate ajuta să vă maximizați câștigurile de interes. Alternativ, dacă aveți bani în plus pe care doriți să le păstrați în condiții de siguranță, fără intenția de a cheltui bani în curând, un CD poate fi util.

Rate mai mari: Băncile plăti de obicei mai mari rate ale dobânzii de pe CD – uri decât pentru conturile de economii. Acest lucru este valabil mai ales ca te duci cu termeni mai lungi (un CD de 2 ani ar trebui să plătească mai mult de un CD de 3 luni). Toate celelalte lucruri fiind egale, ratele tind să fie mai mari pe CD – uri vs. conturi de economii.

Tarife garantate: Cu un CD, puteți prezice exact cât de mult veți câștiga. Cele mai multe bănci stabilit rata la începutul CD – ului, și că rata nu se schimbă niciodată. Asta lucrează în favoarea ta , dacă ratele dobânzilor rămân la fel sau meniurile, dar s-ar putea pierde pe câștiguri suplimentare în cazul în care ratele crește în mod semnificativ.

Sancțiuni contează: Puteți încasa de obicei mai devreme, care ar putea fi necesare în cazul în care aveți nevoie de numerar de urgență dincolo de ceea ce ai într – un fond de zi ploioasă. Dar , de obicei , veți plăti penalități de retragere timpurie, care poate șterge orice interes să câștigați și să mănânce în depozitul principal inițial. Unele CD – uri, cunoscut sub numele de CD – uri lichide, vă permit să se retragă fonduri mai devreme, dar asigurați – vă că ați înțeles detaliile înainte de a utiliza aceste instrumente.

Strategii ajuta să evitați problemele: CD – uri blocheze banii, și s -ar putea obține blocat cu o rată scăzută în cazul în care ratele dobânzilor cresc. Dar puteți folosi strategii cum ar fi CD – uri și scări pentru a reduce riscul de Haltere și pentru a obține maximum de CD-uri.

Contul de Economii păstrați opțiunile Deschidere

conturile de economii permit să depui și să se retragă cu minime restricții în funcție, deși legea federală limitează anumite retrageri la șase pe lună. Sunt ușor de a lucra cu și ușor de înțeles.

Cele mai bune utilizări: conturile de economii sunt ideale pentru bani ai putea avea nevoie pentru a avea acces în orice moment, precum și bani aveți de gând să -și petreacă în următoarele șase luni sau cam asa ceva. De exemplu, un cont de economii este un loc excelent pentru un fond de urgență mic sau o pernă de numerar pe care le transfera la verificarea pentru a evita descoperirile de cont.

Nu minimele: conturi de economii vă permit să înceapă mici, astfel încât acestea funcționează bine atunci când aveți fonduri limitate. După aceea, nu e nimic în neregulă cu păstrarea soldurilor semnificative de economii, atâta timp cât o faci în mod intenționat. CD – uri, pe de altă parte, uneori , au cerințe minime de depozit. Bănci de cărămidă și mortar vă pot solicita să investească cel puțin 1.000 $, dar mai multe bănci online oferă CD – uri cu nici minime inițiale.

Plutitoare ratele dobânzilor: Spre deosebire de CD – uri, conturi de economii dispun de rate ale dobânzii care se pot schimba în timp. Băncile de economii ajusteze ratele de cont, ca răspuns la mediul economic, concurența, precum și dorința de a lua la depozite. În cazul în care ratele sunt în creștere, contul de economii s – ar putea să plătească luna mai viitoare decât plătește acum (deși băncile să fie lent pentru a crește ratele). Dar , în cazul în care ratele de scadă brusc, băncile răspund de obicei , prin plata mai puțin, în timp ce veniturile nu s – ar schimba dacă ați fi un CD.

Toate sau Niciunul?

Din fericire, nu trebuie să aleagă între cd-uri vs. conturi de economii. Puteți utiliza ambele, și alte alternative pot satisface, de asemenea, nevoile dumneavoastra.

  • Păstrați suficient numerar în cont de economii pentru a satisface orice nevoi pe termen scurt. Vei avea acces ușor la faptul că în numerar, și nu se va confrunta cu sancțiuni în cazul în care aveți nevoie pentru a retrage fonduri ocazional.
  • Luați în considerare utilizarea CD-uri pentru unele dintre excesul de numerar dacă aveți suficienți bani încât în ​​economii, vă plac ratele dobânzilor CD-uri, și nu sunteți preocupat de ratele de creștere.
  • Uita-te la alte alternative în cazul în care CD-uri sunt prea restrictive pentru conturile gustative, dar de economii nu plătesc suficient. Conturile de piață monetară au caracteristici ale ambelor CD-uri și conturi de economii: Acestea permit retrageri limitate, dar ei plătesc de multe ori ceva mai mult decât conturile de economii standard. Conturile de gestiune a numerarului poate oferi, de asemenea, câștiguri mai mari. Doar asigurați-vă că fondurile sunt asigurate FDIC dacă siguranța este important pentru tine (asigurare NCUSIF la uniunile de credit este la fel de sigur).

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.