CD vs besparelser konto: Hvilken er bedst?

Home » Banking and Loans » CD vs besparelser konto: Hvilken er bedst?

CD vs besparelser konto: Hvilken er bedst?

Opsparingskonti og indskudsbeviser (cd’er) holde dine penge sikkert og betale renter. De er begge et glimrende valg for midler, du måske nødt til at bruge inden for de næste par år, men de har forskellige funktioner, der er vigtigt at vide om. Så der er bedst for dine penge?

Svaret afhænger typisk af to faktorer:

  1. Nem adgang: Opsparingskonti er mere fleksible end cd’er. Du kan trække midler uden straf til enhver tid, og du kan foretage løbende indbetalinger til en opsparingskonto. Men det betyder ikke, du skal udelukke cd’er.
  2. Renter: cd’er giver en garanteret rente, der typisk ændrer sig ikke. Hvis du tror, renten vil stige snart, måske en opsparingskonto give mere mening. Men hvis du er tilfreds med en CD’er rente og du er villig til at låse op dine penge, kan en CD arbejde godt.

Cd’er belønne dig for Engagement

Cd’er er tidsindskud, der kræver dig til at forpligte sig til at forlade dine midler på en konto i mindst tidsrum. For eksempel kan du købe cd’er til udtryk så korte som tre måneder, og så længe fem år. Til gengæld for din bank eller kredit union tilbud betale højere satser, som du forpligte sig til længere løbetider.

Bedste anvendelser: cd’er er ideelle for midler, du har brug for på en bestemt fremtidig dato. For eksempel, hvis du ved, du vil betale studieafgift i 19 måneder, kan en 18-måneders-cd hjælpe dig med at maksimere din interesse indtjening. Alternativt, hvis du har ekstra kontanter, som du vil holde sikker, med ingen intentioner om at bruge pengene hurtigt, kan en cd være nyttig.

Højere priser: Banker betaler typisk højere renter på cd’er, end de gør for opsparingskonti. Det er især tilfældet, når du går med længere sigt (en 2-årig CD bør betale mere end en 3-måneders-cd). Alle andet lige, satser tendens til at være højere på cd’er vs opsparingskonti.

Garanteret satser: Med en cd, kan du forudsige nøjagtigt, hvor meget du vil tjene. De fleste banker indstille din sats i starten af cd’en, og denne sats aldrig ændres. Det fungerer i din favør, hvis renten forblive den samme eller slip, men du kan gå glip af ekstra indtjening, hvis satser stiger væsentligt.

Sanktioner noget: Du kan normalt få udbetalt tidligt, hvilket kan være nødvendigt, hvis du har brug for akut kontanter ud over, hvad du har i en regnvejrsdag fond. Men du typisk betaler tidlig tilbagetrækning sanktioner, der kan udslette nogen interesse du optjener-og spise ind i din oprindelige hovedstol indbetaling. Nogle cd’er, der er kendt som flydende cd’er, gør det muligt at trække penge tidligt, men vær sikker på du forstå detaljerne, før du bruger disse instrumenter.

Strategier hjælpe dig med at undgå problemer: cd’er låse op dine penge, og du kan gå i stå med en lav sats, hvis renten stiger. Men du kan bruge strategier ligesom cd stiger og vægtstænger for at reducere risikoen og få mest muligt ud af dine cd’er.

Opsparingskonto holde dine muligheder åbne

Opsparingskonti giver dig mulighed for at indsætte og hæve med minimale begrænsninger-selv føderale lovgivning begrænser visse udbetalinger til seks per måned. De er nemme at arbejde med og let at forstå.

Bedste anvendelser: Opsparingskonti er ideelle til kontanter du måske brug for at få adgang til enhver tid, samt penge du planlægger at tilbringe i de næste seks måneder eller deromkring. For eksempel, en opsparingskonto er et fremragende sted for en lille nødfond eller en kontant pude, som du overfører til kontrol for at undgå overtræk.

Ingen minimumsbeløb: Opsparingskonti tillader dig at starte i det små, så de fungerer godt, når du har begrænsede midler. Efter det, der er intet galt med at holde betydelige saldi i besparelser, så længe du gør det med vilje. Cd’er, på den anden side, nogle gange har minimumskrav depositum. Mursten og mørtel banker kan kræve, at du investere mindst $ 1.000, men flere online banker tilbyder cd’er med ingen indledende mindstesatser.

Variabel rente: I modsætning til cd’er, opsparingskonti har rentesatser, der kan ændre sig over tid. Banker justere opsparingskonto satser som reaktion på den økonomiske miljø, konkurrence, og deres ønske om at tage på indlån. Hvis satser stiger, kan din opsparingskonto betale mere i næste måned, end det nu kan betale sig (selvom bankerne være langsom til at øge satserne). Men hvis satser falde kraftigt, banker typisk reagerer ved at betale mindre, mens din indtjening ikke ville ændre sig, hvis du var i en cd.

Alle eller Ingen?

Heldigvis behøver du ikke at vælge mellem cd’er vs. opsparingskonti. Du kan bruge begge dele, og andre alternativer kan også opfylde dine behov.

  • Hold nok penge i en opsparingskonto til at opfylde eventuelle kortsigtede behov. Du får let adgang til disse penge, og du vil ikke stå bøder, hvis du har brug for at trække penge en gang imellem.
  • Overvej at bruge cd’er til nogle af dine overskydende kontanter, hvis du har nok penge i besparelser, du kan lide cd rentesatser, og du ikke er bekymret over satser stigende.
  • Kig på andre alternativer, hvis cd’er er for restriktive til din smag-men opsparingskonti ikke betaler nok. Pengemarkedet konti har træk fra begge cd’er og opsparingskonti: De tillader begrænsede hævninger, men de ofte betale lidt mere end standard opsparingskonti. Cash management konti kan også tilbyde en højere indtjening. Bare vær sikker på, at dine midler er FDIC forsikret, hvis sikkerhed er vigtigt for dig (NCUSIF forsikring ved kreditforeninger er lige så sikker).

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.