CD vs. Megtakarítási számla: Melyik a legjobb?

Home » Banking and Loans » CD vs. Megtakarítási számla: Melyik a legjobb?

CD vs. Megtakarítási számla: Melyik a legjobb?

Megtakarítási számlák és letéti (CD-k) folyamatosan a pénzt biztonságos és kamatot fizet. Mindketten kitűnő választás alapok, amire szüksége lehet tölteni a következő néhány évben, de eltérő funkciókat, amelyek fontosak tudni. Tehát, ami a legjobb a pénz?

A válasz általában két tényezőtől függ:

  1. Könnyű hozzáférés: megtakarítási számlák rugalmasabbak, mint CD-ket. Akkor vissza alapok büntetés nélkül bármikor, és ha teheti, folyamatos betétek megtakarítási számla. De ez nem jelenti azt, hogy zárja ki CD-ket.
  2. Kamatok: CD, amely garantálja a kamatláb, amely általában nem változik. Ha úgy gondolja, a kamatlábak emelkedése hamarosan, megtakarítási számla lehet, hogy több értelme van. De ha elégedett a CD kamat- és hajlandó vagy zár be a pénzt, CD jól működik.

CD fizesse meg a kötelezettségvállalási

CD-k lekötött betétek, amelyek megkövetelik, hogy kötelezzék el magukat elhagyja a pénzt egy számlára minimum ideig. Például meg lehet vásárolni CD-k szempontjából legrövidebbre három hónap, és ameddig az öt évet. Cserébe a bank vagy a hitelszövetkezet ajánlatok fizetni magasabb, mint kötelezettséget, hogy a hosszabb lejáratok.

A legjobb felhasználás: CD ideálisak alapok, amire szükség van egy meghatározott jövőbeli időpontban. Például, ha tudja, akkor tandíjat fizetni a 19 hónapos 18 hónapos CD is segít maximalizálni a kamatbevételek. Vagy ha van extra pénzt, hogy meg kívánja tartani a biztonságos, és nem áll szándékában a pénz elköltése hamarosan, CD hasznos lehet.

Magasabb: A bankok tipikusan fizetni a magasabb kamatok CD, mint ők a megtakarítási számlák. Ez különösen igaz, ahogy megy a hosszabb futamidejű (2 éves CD többet kell fizetnie egy 3 hónapos CD). Minden egyéb tényező, az árak magasabbak, a CD és megtakarítási számlák.

Garantált árak: A CD-t, akkor megjósolni, hogy pontosan mennyit fog keresni. A legtöbb bank állítsa be az aránya elején a CD-t, és hogy a ráta soha nem változik. Ez az Ön számára kedvező, ha a kamatlábak ugyanaz marad, vagy csökken, de lehet kihagyni extra jövedelem, ha az árak jelentősen emelkednek.

Szankciók számít: Akkor általában készpénzben ki korán, amelyek szükségesek lehetnek, ha szüksége sürgősségi készpénz túl van egy esős napon alap. De általában fizetni korai visszavonása büntetést, ami kisöpri kamatot kapsz-és enni az eredeti fő betét. Egyes CD-k, CD-k ismertek mint folyékony, lehetővé teszi, hogy vissza alapok korai, de biztos, hogy tisztában van a részleteket, mielőtt használni ezeket az eszközöket.

Stratégiák segít elkerülni a problémákat: CD zár be a pénzt, és akkor elakad az alacsony mértéke, ha a kamatok emelkedése. De tudod használni stratégiákat, mint a CD létrák és súlyzók a kockázat csökkentése és a lehető legtöbbet hozza ki a CD-t.

Megtakarítási számla tartani a lehetőségeket nyitott

Megtakarítási számlák lehetővé teszik, hogy letétbe helyezi, és visszavonja minimális korlátozásokkal-bár a szövetségi törvények korlátozza az egyes kivonás hat havonta. Ők könnyen megmunkálható és könnyen érthető.

A legjobb felhasználás: megtakarítási számlák ideálisak készpénz, amire szüksége lehet, hogy bármikor igénybe, valamint a pénz úgy dönt, hogy tölteni a következő hat hónapban, vagy úgy. Például egy megtakarítási számla egy kiváló hely egy kis sürgősségi alap vagy készpénz-párnát, amit át ellenőrzi, hogy elkerüljék a folyószámlahitel.

Nem minimumok: megtakarítási számlák lehetővé teszik, hogy elkezd kicsi, így jól működik, ha van korlátozott források. Ezt követően, nincs semmi baj tartása jelentős egyenlegek megtakarításokat, amíg csinálod szándékosan. CD-k, másrészt, néha minimális letéti követelményeknek. Tégla-és habarcs bankok előírhatják, hogy fektessenek legalább $ 1,000, de számos internetes bank kínál CD nélkül kezdeti minimumok.

Változó kamatozású, ellentétben CD, megtakarítási számlák található kamatlábak, amelyek idővel változhatnak. A bankok állítsa megtakarítási számla árak válaszul a gazdasági környezet, a verseny, és a vágy, hogy a betétekre. Ha az árak emelkednek, a megtakarítási számla esetleg többet fizetni a jövő hónapban, mint amennyit fizet most (bár a bankok lassan arány növelése). De ha az árak meredeken, a bankok általában reagálnak fizet kevesebbet, míg a bevételek nem változtatna, ha volt egy CD-t.

Minden vagy semmi?

Szerencsére, nem kell választani a CD és megtakarítási számlák. Egyaránt használható, és más alternatívák is a szükségletek kielégítése.

  • Tartsuk elég pénze egy megtakarítási számla, hogy megfeleljen bármilyen rövid távú igényeinek. Akkor könnyen hozzáférjenek az adott készpénzt, és nem lépnek büntetéseket, ha szüksége pénzfelvételi néha.
  • Fontolja meg CD-k néhány felesleges készpénzt, ha elegendő pénz megtakarítás, tetszik CD kamatok, és te nem aggódik aránya emelkedik.
  • Nézd meg, hogy más alternatíva, ha a CD-k túlságosan korlátozó az ízlése, de a megtakarítási számlák nem fizetnek elég. Pénzpiaci számlák vannak funkciók mind CD-k és megtakarítási számlák: Lehetővé teszik korlátozott kivonás, de gyakran fizet valamivel többet, mint a hagyományos megtakarítási számlák. Pénzforgalmi számlákon is kínálnak magasabb jövedelem. Csak légy biztos, hogy az összeget FDIC biztosított, ha a biztonság fontos az Ön számára (NCUSIF biztosítás hitelszövetkezetek ugyanolyan biztonságos).

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.