CD vs. Spaarrekening: Welke is het beste?

Home » Banking and Loans » CD vs. Spaarrekening: Welke is het beste?

CD vs. Spaarrekening: Welke is het beste?

Spaarrekeningen en certificates of deposit (CD’s) houd je geld veilig en rente te betalen. Ze zijn allebei een uitstekende keuze voor middelen die u nodig heeft om te besteden in de komende jaren, maar ze hebben verschillende kenmerken die van belang om te weten over zijn. Dus, wat is het beste voor uw geld?

Het antwoord meestal afhankelijk van twee factoren:

  1. Gemakkelijke toegang: Spaarrekeningen zijn flexibeler dan cd’s. U kunt geld opnemen zonder boete op elk gewenst moment, en je kunt voortdurende storten op een spaarrekening. Maar dat betekent niet dat je moet uitsluiten cd’s.
  2. Rente: CD’s zorgen voor een gewaarborgde rentevoet die normaal gesproken niet verandert. Als je denkt dat de rente zal snel stijgen, kan een spaarrekening meer zin te maken. Maar als je tevreden bent met een cd’s rente bent en je bereid bent om lock-up van uw geld bent, kan een cd goed te werken.

CD’s belonen voor Commitment

Cd’s zijn termijndeposito’s die je nodig hebt in te zetten voor het verlaten van uw geld op een rekening voor een minimale tijdsduur. Bijvoorbeeld, kunt u cd’s kopen voor termen zo kort drie maanden en zo lang als vijf jaar. In ruil daarvoor, uw bank of credit union biedt om hogere tarieven te betalen als u zich verbinden tot een langere looptijd.

De beste toepassingen: cd’s zijn ideaal voor middelen die u nodig hebt op een bepaalde datum toekomst. Bijvoorbeeld, als je weet dat je collegegeld te betalen in 19 maanden, kan een 18-maanden CD u helpen om uw rente-inkomsten te maximaliseren. Als alternatief, als je extra geld dat u wilt veilig te houden, zonder de bedoeling van de besteding van het geld snel, een cd kan nuttig zijn.

Hogere tarieven: Banken betalen doorgaans een hogere rente op CD’s dan ze voor spaarrekeningen doen. Dat is vooral het geval als je gaat met een langere looptijd (een 2-jarige CD moet meer zijn dan een 3-maanden CD te betalen). Alle andere dingen gelijk, de tarieven vaak hoger op CD’s vs. spaarrekeningen.

Gegarandeerd tarieven: Bij een CD, kunt u precies voorspellen hoeveel je verdient. De meeste banken stel uw snelheid aan het begin van de cd, en dat tarief nooit verandert. Dat werkt in je voordeel als de rente gelijk blijven of drop, maar je zou missen op extra inkomsten indien de tarieven aanzienlijk stijgen.

Sancties uit: U kunt meestal uitbetalen vroeg, die noodzakelijk zouden zijn als je nood contant geld dan wat je hebt in een regenachtige dag fonds nodig. Maar je betalen meestal vroegtijdige terugtrekking boetes, die kunnen wegvagen eventuele rente verdien je-en eet in uw oorspronkelijke hoofdsom storting. Sommige cd’s, bekend als vloeibare cd’s, kunt u om geld vroeg terug te trekken, maar zorg ervoor dat u de details te begrijpen voordat je die instrumenten gebruiken.

Strategies helpen problemen te voorkomen: CD lock-up van uw geld, en je kan vast komen te zitten met een lage tarief als de rente stijgt. Maar je kunt strategieën gebruiken, zoals CD ladders en halters om risico’s te verminderen en haal het meeste uit uw cd’s.

Spaarrekening Houd alle opties open

Spaarrekeningen kunt u storten en opnemen met minimale beperkingen-hoewel de federale wetgeving beperkt bepaalde opnames tot zes per maand. Ze zijn eenvoudig om mee te werken en gemakkelijk te begrijpen.

De beste toepassingen: Spaarrekeningen zijn ideaal voor het geld je nodig zou kunnen hebben om toegang te krijgen op elk gewenst moment, evenals geld dat u van plan bent om te besteden in de komende zes maanden of zo. Bijvoorbeeld, een spaarrekening is een uitstekende plek voor een klein noodfonds of een cash kussen dat u over te dragen aan het controleren op rekening-courant te voorkomen.

Geen minima: Spaarrekeningen toestaan om te beginnen klein, zodat ze goed werken als je beperkte middelen. Daarna is er niets mis met het houden belangrijkste posten in besparingen, zolang je het met opzet doen. CD’s, aan de andere kant, soms minimale storting eisen. Brick-and-mortar banken kunnen die u nodig heeft om te investeren ten minste $ 1000, maar een aantal online banken bieden cd’s met geen initiële minima.

Variabele rente: In tegenstelling tot cd’s, spaarrekeningen zijn voorzien van de rente die na verloop van tijd kan veranderen. Banken passen spaarrekening tarieven in reactie op de economische omstandigheden, concurrentie, en hun wens op deposito’s te nemen. Indien de tarieven stijgen, kan uw spaarrekening volgende maand meer betalen dan het nu betaalt (hoewel banken zijn traag om de tarieven te verhogen). Maar als de rente sterk dalen, banken doorgaans reageren door het betalen minder, terwijl uw inkomsten niet zou veranderen als u in een cd waren.

Alles of niets?

Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen CD vs. spaarrekeningen. U kunt beide gebruiken, en andere alternatieven kunnen ook voldoen aan uw behoeften.

  • Houd voldoende geld in een spaarrekening aan een korte termijn behoeften te voldoen. U zult gemakkelijk toegang tot die contant geld, en u zult niet worden beboet als je nodig hebt om geld af en toe te trekken.
  • Overweeg het gebruik van cd’s voor sommige van uw overtollige liquide middelen als je voldoende contant geld in besparingen, je CD rente, en je bent niet bezorgd over de tarieven stijgen.
  • Kijk naar andere alternatieven als cd’s zijn te beperkend voor uw smaak, maar spaarrekeningen niet genoeg betalen. Geldmarkt rekeningen hebben kenmerken van beide cd’s en spaarrekeningen: Ze laten beperkt opnames, maar ze betalen vaak iets meer dan de standaard spaarrekeningen. Cash management accounts kan bieden ook een hogere winst. Zorg er wel voor dat uw geld zijn FDIC verzekerde als de veiligheid is belangrijk voor je (NCUSIF verzekering op credit unions is net zo veilig).

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.